SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGK Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:32:11
MGK Toplandı
A- A+ PAYLAŞ
 
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Yapılan açıklamada toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı belirtildi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında, Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Nisan ayı olağan toplantısı yaklaşık 2.5 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin son dönemde terörle mücadelede gerçekleştirdiği operasyonlar da dahil olmak üzere yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verilerek bu mücadelenin önümüzdeki dönemde de kapsamlı ve çok yönlü bir yaklaşımla sürdürülmeye devam edileceği, bu çerçevede terör örgütünün ve destekçilerinin halkın birliğini, bütünlüğünü, güvenliğini, huzurunu ve refahını hedef alan her türlü eylem ve girişimiyle kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandığı belirtildi.
 
Irak’ta siyasi gelişmeler ile ilgili olarak ise "Gerek Irak’ta gerek bölgemizde her türlü etnik ve mezhep temelli siyaset anlayışını reddeden Türkiye’nin Irak’taki siyasi gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürdüğü ve bu ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların ülkenin birlik ve bütünlüğü temelinde çoğulcu demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiği değerlendirilmiştir" denildi.
 
Açıklamanın devamı şöyle:
 
"Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiş, bu bağlamda, özellikle; Suriye’de akan kanın bir an evvel durdurulması ve halkın meşru talepleri doğrultusunda demokratik geçiş sürecinin önünün en kısa sürede açılması gerektiği vurgulanmıştır. Bu süreçte Suriye halkının korunmasının ve insani yardım ulaştırılmasının öneminin altı çizilmiştir. Ayrıca, 14 nisan 2012 tarihli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı uyarınca Suriye’nin Kofi Annan’ın altı maddelik planının tüm unsurlarını eksiksiz yerine getirme yükümlülüğüne dikkat çekilmiştir. Öte yandan, Suriye’deki şiddet ortamından kaçarak ülkemize sığınan Suriye vatandaşlarının durumu ve Suriye ile sınırımızda son dönemde yaşanan gelişmeler tüm boyutlarıyla değerlendirilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız