SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGK'den K.Irak ve OHAL Kararı

0
Güncellendi - 2017-10-16 19:05:39
MGK'den K.Irak ve OHAL Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Milli Güvenlik Kurulu(MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Toplantı sonunda açıklanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır."

Bildiride, "Türk hava sahasının IKBY'ye kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimince devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Merkezi Irak Yönetimi'nin, tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük'te attığı adımların değerlendirildiğinin belirtiği bildiride, "Irak'ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır. Irak yönetiminin Kerkük'te yürüttüğü operasyonun, şehrin son dönemde bozulmaya çalışılan demografik yapısının, tarihi derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir." denildi.

Bildiride, Suriye’de kalıcı barışı tesis etmek amacıyla, Astana mutabakatı çerçevesinde görev yapan TSK unsurlarının İdlib çatışmasızlık bölgesindeki görevini başarıyla sürdürdüğünün değerlendirildiği belirtildi.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “OHAL süresinin 3 ay daha uzatılması Bakanlar Kurulunda karara bağlandı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL’in 3 ay daha uzatılması kararı alındığını, Türk hava sahasının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) kapatıldığını, çaya yapılan yüzde 20 zammın geri alındığını açıkladı. Somali’de yaşanan terör saldırısına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, Türkiye’nin yaraları sarmak üzere yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozdağ, “Bugün 35 yaralının Türkiye’ye ulaşması ve Ankara’da tedavi altına alınmasını bekliyoruz” dedi.

Ayrıca Deniz Baykal’ın rahatsızlığına ilişkin de açıklamada bulunan Bozdağ, “Sayın Baykal’a hükümetimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız ki kısa sürede sağlığına kavuşur ve siyasi hayatında ülkemize ve milletimize hizmetine kaldığı yerden devam eder” diye konuştu.

ÇAYKUR Yönetim Kurulunun çay fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapma kararını hatırlatan Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz bu konuyu ele aldı, yüzde 20 yapılan zammın geri alınmasını kararlaştırdı. ÇAYKUR Yönetim Kurulu, Bakanlar Kurulunun aldığı karar sonrasında yapılan yüzde 20 zammı geri alacaktır” şeklinde konuştu.

“Türk hava sahası IKBY'ye kapatıldı”

Türk hava sanasının IKBY’ye kapatılması konusunda MGK’da alınan tavsiye kararına ilişkin Bakanlar Kurulunun aldığı kararı değerlendiren Bozdağ, “Bundan sonra Türk hava sahasını kullanarak hiçbir uçak IKBY’nin bulunduğu yerdeki havaalanlarına uçamayacak ve oradan kalkan hiçbir uçak Türk hava sahasını kullanamayacak” dedi.

Türkiye-Irak arasındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Irak Hükümeti'ne devri konusundaki çalışmalar konusunda MGK tavsiye kararına ilişkin ise Bozdağ, “Bakanlar Kurulunda İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Irak Hükümeti'ne devri çalışmasının kararı verildi ve bu çalışmalar başlatıldı” diye konuştu.

“OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır”

MGK’nın süresi dolmak üzere olan OHAL özel gündemi ile toplandığını kaydeden Bozdağ, “MGK, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını Bakanlar Kuruluna tavsiye etti. Ardından toplanan Bakanlar Kurulu, FETÖ, PDY-PKK-KCK, DHKP-C, DEAŞ ve bilumum terör örgütleri ile daha etkin mücadele etmek, hızlı kararlar almak, alınan kararları hızlı uygulamak, OHAL’i gerekli kılan şartların ortadan kaldırılmasını sağlamak, demokrasimizin, hukuk devletinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması maksadıyla alınan tedbirlerin devamlılığını temin etmek maksadıyla OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır. Alınan karar TBMM Başkanlığına gönderildi” şeklinde konuştu.

Bozdağ, “Sadece terör örgütleri, teröristler ve destek verenlere karşı OHAL döneminde alınan tedbirler ve kararlar uygulanmıştır, bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Parlamentonun kabul etmesi halinde OHAL 3 ay daha uzatılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ankara, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız