SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MGTC'nin Açılışı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:53:01
MGTC'nin Açılışı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin (MGTC) resmi açılışı törenle gerçekleştirildi. 

Turgut Temelli Caddesi Güven İş Merkezi Kat 5’deki cemiyetin resmi açılışında konuşan MGTC Kurucu Başkan Ahmet Keskin, “Demokratik ve şeffaf toplumlarda basın çok önemli bir rol oynamaktadır. Bazı düşünürlerin medyayı dördüncü kuvvet olarak kabul etmeleri boşuna değildir. Basın, bilginin topluma aktarılmasında en etkili rolü oynamaktadır. Türkiye gibi katılımcı demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunun oluşmasında, insanların olaylara bakış açılarının oluşmasında basın en kritik rolü üstlenmektedir” dedi.

Keskin daha sonra şunları söyledi: 

“Kuruluşumuzun hemen ardından istiyoruz ki Malatya basını için, basın mensupları için ve tüm hemşerilerimiz için güzel adımlar atalım. Meslektaşlarımızın şevkini arttırmak için basın ödülleri verilmesi hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda inşallah “Malatya Basın Ödülleri” için yarışma duyurusunda bulunacağız. Gazetecilik, internet yayıncılığı, televizyon programı, röportaj, fotoğraf, radyo programı, köşe yazısı gibi branşlarda her sene Malatya’nın en iyilerini seçip meslektaşlarımızın heyecanlarına katkıda bulunacağız. Bunların yanı sıra şehrimizin basın tarihinin çıkarılabilmesi için geçmiş yıllarda mesleğe hizmet etmiş Malatyalı meslektaşlarımız için anma günlerinin düzenlenmesi, mesleki eğitim programları, mesleki gezi programları gibi hususlar derneğimizin programında bulunmaktadır.“

Gazeteci Mikail Pelit de, cemiyet binasında bir salona merhum gazeteci Erhan Kırçuval’ın ismini verdiklerini ifade ederken, Kırçuval’ın kızı Didem Çeribaşı da konuşmasında, babasının isminin yaşatılmasından dolayı teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, toplumdaki hadiselerin, berrak ve şeffaf şekilde aktarılması noktasında basına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, medyanın 4’ncü kuvvet olduğuna dikkat çekerek, Malatya’nın medya açısından güçlü bir il olduğunu vurguladı.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de,”Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler ise, aynı şekilde bağımsız ve özgür basın organları da gazeteler, televizyonlar ve basın organları gelir. Basın çalışanlarının ekonomik sorunlardan uzak olması lazım. Bağımsızlık ve tarafsızlık basının temel ilkeleridir” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise, yeni cemiyetin hayırlı olması temennilerini iletip, “Malatya halkının gerek özel ve gerek kamusal çıkarlarına hizmet eden bir cemiyet olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, şehrin kalkınması ve ülkenin gelişmesinde basının önemini dile getirip, basın çalışanlarının vefakar ve cefakar olarak görev yaptıklarını söyledi.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül de, basın ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız