SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHK Yönetimi Değişti

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na son haftalarda hakem hataları ile yıpranan Sabri Çelik'in yerine Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özertem'i atadı.

Özerten, yönetim kurulu üyeliğini bugün itibariyle bırakırken, MHK’nın yeni yönetim kurulu üyeleri de belli oldu.

Asbaşkanlıklarını Yüksel Okçuoğlu ve Oğuz Sarvan’ın yürüteceği MHK’nın yeni asil üyeleri şunlar:

Ufuk Özerten (Başkan), Yüksel Okçuoğlu (Asbaşkan), Oğuz Sarvan (Asbaşkan-ETAP), Prof.Dr.Gazanfer Doğu (EPAK), Ahen Tüzün (Üye), Nihat Güner (Üye), Osman Avcı (Üye), Abdurrahman Arıcı (Üye), Turgay Güdü (Üye).

Bu arada, Sabri Çelik başkanlığındaki eski MHK'da yedek üye olan Malatya İl Hakem Kurulu Başkanı Dursun Cumali Sucu'nun, yeni MHK'da da "yedek üye" olarak görev yapacağı bildirildi.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, yeni MHK’yı belirledi. Uzun süren toplantıya öğleden sonra Sabri Çelik de davet edildi. Uzun görüşmelerden sonra sürpriz açıklama yapıldı ve MHK Başkanlığı'na Ufuk Özertem'in getirildiği duyuruldu. Spor kamuoyunda Sabri Çelik'in özellikle Beşiktaş Kulübü'nün itiraz ettiği Muhittin Boşat ile yollarını ayırıp yeni üyelerle devam etmesi daha güçlü bir olasılık olarak değerlendiriliyordu.

MHK başkanlığına Ufuk Özerten’in atanmasında, "Futbol Federasyonu çatısı altında uzun süredir görev alan, futbol camiasının yakından tanıdığı bir yönetici olmasının yanısıra kurulun tüzel kimliğine ve işleyişine vakıf olmasının" gözönünde bulundurulduğu ifade edildi.

ÖZERTEN: SABRİ ÇELİK EN BÜYÜK DESTEKÇİM OLACAK

Yeni başkan Ufuk Özerten, çalışacağı ekibi kendisinin belirlediğini söyledi.

Ufuk Özerten, Futbol Federasyonu’ndan ayrılırken yaptığı açıklamada, federasyonun, kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attığını belirterek, "Son yapılan yasa değişikliğinin ardından MHK Başkanlığı’na getirildim. Türk hakemliğini en iyi noktaya ulaştırmak için yeni bir ekiple göreve başladım. Hayatta üstesinden gelemeyeceğim iş yok. Bu işin de üstesinden geleceğim" dedi.

Özerten, eski başkan Sabri Çelik ile her zaman görüşeceğini de ifade ederek, "Sabri Çelik benim kardeşimdir. En büyük destekçim olacak. Bu hafta hakem atamalarını biz yapacağız" diye konuştu.

Özerten, 9 Mayıs Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve burada her türlü soruya yanıt vereceğini söyledi.

ÖZERTEN KİMDİR?

Ufuk Özerten, 1951 yılında İstanbul’da doğdu. Makine mühendisi olan Özerten, uzun yıllar Ankara Emniyetspor’da yöneticilik yaptı.

1992 yılında Üçüncü Lig temsilcisi olarak görev başladığı Futbol Federasyonu’nda, genç takımlar sorumluluğu, federasyon temsilcileri sorumluluğu, basın sözcülüğü ve hakem gözlemciliği görevlerinde bulunan Özerten, Temmuz 2004’ten bu yana Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyordu.

Ufuk Özerten, bu görevinden önce Gençlerbirliği Kulübü Genel Koordinatörlüğü’nü yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız