SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHK'nın Yeni Başkanı: Galatasaraylıyım..

A- A+ PAYLAŞ

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yeni başkanı Ufuk Özerten, Galatasaraylı olduğunu açıkladı.

MHK Başkanı Ufuk Özerten'in Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği ilk bilgilendirme toplantısına eski MHK başkanı Sabri Çelik ile birlikte katılan Bıçakcı, yasa değişikliğinden sonra geçen Perşembe günü olağanüstü toplanarak yeni MHK başkanı ve üyelerini atadıklarını ifade ederek, “Oybirliğiyle bu kararı aldık. Özerten futbol ailesinin değerli bir mensubudur. Federasyonda çok önemli görevler üstlenmiştir. Yeni MHK üyeleri de son derece değerli kişilerdir” dedi.

"HATALAR AZALDI"

MHK eski başkanı Sabri Çelik'e de teşekkür eden Bıçakcı, “Geçtiğimiz dönemlerle kıyaslanamayacak şekilde performans gösterildi. Daha az hatalar yapılır duruma geldi. Ama amacımız bu çıtayı daha yukarıya çekmek yepyeni bir hakem ortamı yaratmak. MHK atamayla geldi. Ancak diğer yan kurullarımızdan farklı olarak görev süremiz süresince görevde olacaklar. Kendileri üzerinde görevden alma ve değişiklik yapma imkanımız yok. Özerk bir kurul olacak.”

ÖZERTEN: AMACIMIZ ÇITAYI YÜKSELTMEK

MHK'nin yeni başkanı Ufuk Özerten, “Enkaz devraldık” edebiyatı yapmayacağını, amaçlarının çıtayı daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi. Türk hakemlerine güvendiklerini vurgulayan Özerten, ”Hakemlerimizin yeteneklerine inanıyoruz. Kendi kişiliklerini ortaya koydukları taktirde maçları en iyi şeklide yöneteceklerdir. Hakemlerimiz bundan böyle hiçbir zaman yanlış yapmayacaklardır ama hata yapacaklardır. Hatasız kul olmaz. Hatalı hakemlerimizin hiç kimse tarafından rencide edilmemesini diliyorum” dedi.

"EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN HERKES GÖRECEK"

Son haftalardaki spekülasyonlara da değine Özerten, “Sabri Çelik'le 20 senedir tanışırım, ağabey-kardeş gibiyiz. Kimseyle hiçbir problemimiz yoktur. Bugün bütün futbol camiasını kucaklayan bir yapıyla geliyoruz. Hakemlik çok zor bir sanat. Değişik şeyler düşünüyorum. Sizlerle hakemleri bir maç yaptırmayı düşünüyorum. Bu sefer fırıldağı hakemler yapacak. Sizler onlara hakemlik yapacaksınız, el mi yaman bey mi yaman onu herkesin görmesini istiyorum. Hakem ile hakim arasında sadece bir harf var ama hakimin karar vermek için bazen 5 senesi oluyor. Hakem kardeşlerimiz saniyeden de az zamanda karar verdikleri oluyor. Bu konularda herkesin anlayışlı olmasını rica ediyorum” dedi.

"ATAMALARI ÇELİK'İN MHK'SI YAPTI"

Bu hafta yapılan maçların hakemlerini Sabri Çelik'in MHK'sinin atadığını açıklayan Özerten, “Niye onlar atadı. Kanunla ve zamanlamayla ilgili bir yarış içinde olduğumuz bir süreçte ilk toplantımızı Sabri ve Muhittin ile beraber yaptık. Kendileri zaten gerekli çalışmayı yapmışlardı. Bize sundular. Biz emeğe saygılı insanlarız. O arkadaşlarımızın emeğini kendi imzalarımızla sunduk. Başarı varsa Sabri Çelik ve arkadaşlarının, problem varsa sorumluluk bize aittir. Ama olağanüstü güzel bir hafta geçirdik” diye konuştu.

"HESABI BİZ VERİRİZ"

Türkiye'de yaklaşık 5 bin kulüp olduğunu anlatan Ufuk Özerten, her kulübe eşit mesafede olacaklarını söyleyen Özerten, “Ben MHK'yi ve federasyonu güçlü kılmak için yönetim kurulu üyeliğimin de devam etmesini istedim. Ama birkaç arkadaş uygun olmayacağını söyledi. Kimi atarsa atasın bundan sonra bu sorumluluk federasyon ile bağdaştırılacaktır. Federasyon ile hiçbir şeyi bağdaştırmayın her şeyin sorumlusu biziz. Hesap verilecekse de biz veririz, hesap sorulacaksa da biz sorarız. Bu görev benim için tenzili rütbedir. Ama biz gerçekten Türk hakemliğine hizmet için geldik” dedi.

Kanunda görev süresinin belirtilmediğinin hatırlatılması üzerine de Özerten, “Bizden Türk futbolunun kurtulması zor görünüyor. Çünkü kanunda süre yok. Biz buraya kimseye taviz vermeden federasyonun tam desteğiyle geldik. Adam gibi geldik, adam gibi görev yapacağız. Gerektiğinde de adam gibi gideceğiz” dedi.

Ufuk Özerten, bir gazetecinin sorusu üzerine küçük yaştan beri Galatasaraylı olduğunu, bunun sorun olacağını düşünmediğini söyledi.

MHK eski Başkanı Sabri Çelik ise Bıçakcı'nın daveti üzerine bu toplantıya geldiğini belirterek, “Başımız dik görevi teslim ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız