SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP İl Kongresi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya 8. Olağan İl Kongresi yapıldı. Tek listeyle seçimlere gidilen kongrede Ömer Ekici başkanlığa yeniden seçildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen kongrede ve seçimde divan başkanlığını, 21. dönem Erzincan milletvekili Mihrali Aksu yaptı. Mihrali Aksu, yaptığı konuşmada, AKP iktidarını eleştirdi. Türkiye'nin uçuruma doğru gittiği bir dönemde kongrenin yapıldığını ifade eden Aksu, "AKP iktidardan gitmediği sürece ülkeyi iyi yöne götürmek mümkün değildir" iddiasında bulundu. Nüfusun 3'de 1'inin yoksulluk sınırı altında yaşadığının saklandığını söyleyen Aksu, partilerinin iktidara gelince sorunların azalacağını ileri sürdü.

MHP Malatya İl Başkanlığı seçiminde tek aday olup tekrar seçilen Ömer Ekici de konuşmasında, "Ülkenin, siyasi, ekonomik ve sosyal krize sürüklendiği bu süreçte, bu ülkeyi zor günlerde iktidara yürüyüş meşalesini ateşleyecek olan il kongremizde iktidara yürüdüğümüzü görmenin mutluluğu içerisindeyim" şeklinde konuştu. "Bayrak sevdalısı tüm dava arkadaşlarımızı, hemşehrilerimizi bu harekete güç ve destek vermeye çağrıyoruz" diyen Ekici, Türkiye'nin önünü ve ufkunu açmak için iktidara talipli olduklarını vurguladı.

ÇERÇİ'NİN KONUŞMASI..
Malatya eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi de kongrede, "Cenab-ı hak, sizi bizlere kavuşturacak inşallah" diyerek konuşmasına başladı. "Yeniden bize ihtiyaç duyulursa, vazifeye her zaman hazırız"diyen Çerçi, son belediye başkanlığı seçiminde kaybetmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. "Bağımsız olarak girseydim yüzde 90 bana, yüzde 10' da şu anka başkana oy verilirdi" iddiasında bulunan Çerçi, "İnsanlar o zaman bize tokat vurdu, ancak sonradan anladık ki, o zaman hükümet ortağımız sayesinde biz bu hale geldik"şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı eleştiren Mehmet Yaşar Çerçi, "İçmesuyu yüzünden 10 bin insanı hastalandırdınız, çıkıp bir özür dahi dilemediniz. Çünkü insana saygıları yok. Helallık almanın gerekmediğini zannediyorlar"şeklinde konuşup, "İçişleri Bakanlığı ve Valiliği vazifeye davet ediyorum. Belediye'nin bir şirketinin yetkili mercisinde bir vatandaş, hırsızlıktan hüküm giydi. 2 yıl ceza aldı. Bu cezası ertelendi. Bu kişi hala görevde. Bu insanı 100 milyon YTL cirosu olan kurumun yetkili yerinde nasıl oturtursunuz?"dedi.

"Belediye, şirketleriyle birlikte 200 milyon YTL cirosu ve 3 bin çalışanıyla büyük bir kurum. Başkana seçim sonrasında, '3-4 saat brifing vereyim' dedim. Hala davet edilmedim." diyen Çerçi, kendisinin 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde, 15 yıla denk hizmet ürettiğini iddia etti.

SEÇİLENLER..
MHP'nin il kongresinde 450 delegenin oy kullandığı belirtilirken, Ömer Ekici başkanlığındaki yönetim kurulu ile diğer kurullar şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (Asıl): Hasan Kazgan, Cemal Avcu, Mehmet Ayhan Akyol, Şahin Ekinci, Aziz Yiğit, Orhan İnce, Hamit Gedik, Hanifi Bak, Hakan Er, Nurper Düzgüner, Ahmet Uç, Serdar Böke, Nurhayat Canbay, Latife Oğuzhan, Mahmut Çelik, Kaya Doğan, Ayhan Gönültaş, Bekir Merde, Fehmi Arıbalı, İlhan Demir, Hacı M.Akgül, Kaan Peksezer,

YÖNETİM KURULU (Yedek): Basri Çetiner, Şeyho Aslan, Ali Albay, Gani Özhan, Cemal Doğan, Uğur Topaloğlu, Mehmet Korkmaz, Celal Öğüt, Aydın Derin, Alaattin Tosik, Ayşe Gözene, Hacı Yusuf Nergiz, Ziya Kurşun, Hulusi Özer, Bülent Avşar, Mete Kundur, Hasan Karayiğit, Fatma Günay, Erdal Öksüz, Bahadır Selçuk, Selahattin Esen, Alkan Arıkan,

DİSİPLİN KURULU (Asıl): Ergün Ulutaş, Mehmet Yalınkılıç, Gazi Dinç, Turgay Bayram, Saffet Yağcı, Mehmet Erşen, Bayram Ercan,

DİSİPLİN KURULU (Yedek): Haluk Pelit, Hikmet Kaya, Fatih Acı, Yaşar Aydın, Mehmet Bozkuş, Müslüm Ulutaş, Baki Alpaslan,

ÜST KURUL DELEGELERİ (Asıl): Ömer Ekici, Cumali Gürhan, Reşat Erdoğan, Adnan Çetin, Adnan İlhan, Eyüp Sukut, Arif Savun, Saime Palancıoğlu,

ÜST KURUL DELEGELERİ (Yedek): Yasin Emekli, Şahin Ekinci, Hakan Er, Aziz Yiğit.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız