SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP İl Kongresini Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:45:28
MHP İl Kongresini Yaptı
A- A+ PAYLAŞ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya il kongresi yapılarak başkanlığa atamayla getirilen il başkanı Arif Yıldız, tek olarak seçime girdi ve bu kez seçimle başkan oldu. 
 
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen MHP Malatya il kongresinde divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat milletvekili Sadir Durmaz yaptı. Malatya Belediyesi mehteran takımının kongre merkezi önünde gösterisi ile kongre başladı. Durmaz kongrede yaptığı konuşmada,AKP iktidarının icraatlarını eleştirdi. Hükümetin başkanlık sisteminden 4+4+4 eğitim sistemine kadar birçok çalışmasını eleştiren Durmaz, 2002 yılında 220 milyar dolar olan borcunun bugün 550 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.
 
“2002 yılında buğday 47 kuruş iken mazot 1,100 TL, DAP gübresi 350 kuruş iken, bugün Buğday fiyatı fazla artmadı 500 kuruş, mazot 4 TL ve DAP gübresi 2,050’ye yükseldi, bugün 1.700 TL oldu” diyen Durmaz, Malatya’nın yerel sorunlarına da temas edip, kayısının gerçek değerinde satılmadığını savunarak, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün kaldırılmasının da kayısı üreticisinin zararına olduğunu dile getirdi.
 
MHP il başkanı Arif Yıldız da konuşmasında, parti olarak yaptıkları faaliyetleri dile getirdi. 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçiminde yeterince çalışılmadığından milletvekili çıkaramadıklarını söyleyen Yıldız, “Öz eleştiri yapıyorum. Kimseye mesajım yok, önce çuvaldızı kendimize batırıyoruz” dedi. Yıldız, “Seçim öncesi sayın genel başkanımızın Malatya mitinginde polis kayıtlarına göre 42 bin kişi katılmış. Bu kadar katılım olmasına rağmen bu neden sandığa yansımadı onu sorgulamalıyız” şeklinde konuştu.
 
Daha sonra İbrahim Alagöz isimli delege de yaptığı konuşmada, “Ülkücü hareketin motoru olan gençlerimiz neden kongrede yoktur?”diye sordu.
 
Milletvekili adaylarından İbrahim Kara ise AKP iktidarını eleştirerek, “Üreten değil, Tüketen bir toplum oluşturdular. Ülke deneme yanılma yöntemiyle yönetiliyor” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmalardan sonra seçime geçildi ve başkanlığa atamayla getirilen il başkanı Arif Yıldız, tek olarak seçime girdi ve kazandı.
 
Yıldız başkanlığındaki MHP Malatya il yönetim kurulunun 30 kişilik asıl üyeleri şu isimlerden oluştu: 
 
“Ramazan Bülent Avşar, Mehmet Erdem, Mehmet Demirkaya, Mehmet Torun, Hakan Omaç, Oğuz Demirbilek, Güzin Koçak, Mustafe Dağdelen, Sami Kaya, Zekeriya Mişe, Mehmet Dinç, Vahap Murat, Gökhan Gök, Fevzi Kılıç, Eyüp Okta, Mahmut Kavukçuoğulları, Abdulaziz Çiçek, Aliseydi Emre, Aliseydi Karaman, Gökmen Özdal, Kemal Tunç, Ahmet İlhan, Duran Şenol Kara, Duran Emeksiz, Ergün Kıtlık, Deniz Çoktutal, Mehmet Sait Akaya, Vahit Yılmaz, Mustafa Toprak ve Alaeddin Tosik.”
 
Disiplin kurulu asıl üyelikleri de şu isimlerden oluştu; “Duran Apo, İsmet Aslan, Ergün Güzelgin, Mehmet Nuri Yaşar, Hasan Atsız, Veysel Karaçay ve Suzan Demirler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız