SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP İl Seçimi İptal

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:27
MHP İl Seçimi İptal
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) geçtiğimiz 8 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen ve 2 oy farkla Mehmet Erdem’in il başkanı seçildiği il kongresindeki seçim,  yapılan itiraz üzerine Battalgazi İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

MHP’nin geçtiğimiz 8 Şubat Pazar günü Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği il kongresinde Mehmet Erdem, Hakan Er ve Mehmet Bitmez aday olmuştu. Seçim sonucunda 242 oy alan Mehmet Erdem 2 oy farkla MHP İl Başkanı seçilirken, rakipleri Hakan Er 240 oy ve Mehmet Bitmez ise 31 oy almıştı.

HER İKİ ADAYDA İTİRAZDA BULUNMUŞTU

Seçim sonrasında MHP İl Başkanı seçilen Mehmet Erdem, 9 Şubat Pazartesi günü Battalgazi İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak, seçimlerde çok fazla oy farkı beklediklerini belirterek karşı tarafın mühürsüz listeleri sandığa attığını iddia etmişti. İlçe Seçim Kurulu, Erdem’in başvurusunu reddetti.

Erdem’in başvurusunun hemen ardından il başkanlığını 2 oy farkla kaybeden Hakan Er’de İlçe Seçim Kurulu’na 5 adet itiraz dilekçesi sundu. İlçe Seçim Kurulu bu dilekçelerden 2’sini reddederken, 3 dilekçeyi ise işleme koydu. Er’in, şikayet dilekçesinde, parti tüzüğünde yer alan ‘kongresi yapılmayan bölgeden bir üst kongreye delege yazılamaz’ hükmüne rağmen teşkilatı bulunmayan Kale ve Arguvan ilçelerinden toplam 2 delegenin listeye yazıldığı iddiası da yer almıştı.

İLÇE SEÇİM KURULU İPTAL ETTİ 

Battalgazi İlçe Seçim Kurulu, parti tüzüğündeki ‘kongresi yapılmayan bölgeden bir üst kongreye delege yazılamaz’ maddesine karşın Kale ve Arguvan’dan 1’er delegenin il delegeliğine yazılması nedeniyle 8 Şubat’ta gerçekleştirilen MHP İl Kongresini iptal ederek, 15 Mart tarihinde yenilenmesine karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karar üzerine Mehmet Erdem’in İl Seçim Kuruluna ve Yüksek Seçim Kurulu’na da itirazlarda bulunacağı öğrenildi.

GENEL MERKEZ ERTELEYEBİLİR

Bu arada, il kongresinin yenilenmesi için 15 Mart tarihine gün verilmesi MHP’nin il kongresinin ertelenebileceğini de gündeme getirdi. MHP’nin Malatya’da yaşanan il kongresi krizi nedeniyle MHP Genel Merkezi’nin devreye girerek, il kongresini genel seçimlerden sonraya bırakıp, yeni bir il yönetimini atama yoluyla görevlendirebileceği de ifade ediliyor. 

FOTO: Pazar günkü kongrede adaylar ve parti yöneticileri birlik pozu vermişlerdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız