SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP Merkez İlçe Kongresi

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Merkez İlçe 9. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Sabancı Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilen kongrede tek aday Cumali Gürhan güven tazeledi.

Genel Kurula MHP Adana milletvekili Muharrem Varlı, MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, MHP Eski milletvekili N.Hakan Durhan , MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri Saime Palancıoğlu ve İzzet Sarıbaş, Ülkü Ocakları Malatya Başkanı Burhan Coşkun, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Kuluncak Belediye Başkanı Ramazan Nacar, MHP Kozluca Belediye Başkanı Hacı İbrahim Demirkaya , MHP İlçe Başkanları ve Belde Başkanları,MHP İl Yönetim Kurulu üyeleri,Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yanı sıra MHP delegeleri katıldı.

Merkez ilçe başkanı Gürhan, Gürhan, hiç kimseye kapılarını kapatmadıklarını ifade ederek, "Ülkemizi bölmeye ve parçalamaya kalkışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Bazı emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarını ancak ülkücü hareket bozabilir" diye konuştu.

Divan başkanlığını milletvekili Varlı'nın yaptığı kongrede konuşan il başkanı Ekici, "Türkiye'nin açılım adıyla küresel dayatmalara maruz kaldığı, teslimiyetin başarı olarak takdim edildiği, bekamızı ilgilendiren vahim gelişmelerin yaşanmaya başlandığı yeni süreç, imparatorluğun yıkılış dönemi ilişkileri ile benzerlikler göstermeye başlamıştır.

Cumhuriyetimizin temel dayanakları olan, milli devlet ve üniter yapının tasfiyesi, milletimizin kimliksizleştirilmesi, yapay azınlıklar oluşturulması ve alt kimliklerin sivriltilmesi ile bin yılda oluşan kardeşlik hukukunun zedelenmesine doğru ilerleyen süreç beka düzeyinde tehditleri barındırmaktadır.

Toplumsal yapımızda oluşan karmaşa, tartışma, çatışma ve kutuplaşma temayülü ile yoksulluğun neden olduğu bunalım ortamı, bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen mihrakların Türkiye'nin güvenliğine, milli çıkarlarına ve milli bünyesine yönelik taciz ve tahriklerini artırmıştır.

Türkiye giderek ağırlaşan bu ortamda; bölücü ve etnik tahriklerin tırmandığı, iç huzur, kardeşlik ve dayanışma ruhunun yara aldığı, tuzaklarla dolu sancılı bir döneme doğru ilerlemektedir.

Avrupa sevdalıları, işbirlikçi aydınlar, yandaş medya mensupları ve teslimiyetçi siyasetçiler aynı zeminde birleşmiş, Türkiye'nin geleceğini, kimliğini, birliğini ve bütünlüğünü tahrip noktasında fiilî bir ittifakın varlığı belirgin hale gelmiştir." dedi ve şöyle devam etti:

"Bu konuda, Türkiye'nin milli birliğini ve kardeşlik hukukunu korumaya yeminli olduğumuzu ilan ediyoruz.
Bu çağrımıza kulak verilmesini bekliyoruz. Ve inanıyoruz ki, çağrımız cevap bulacak ve milletimiz;ayağa kalkarak;

Üzerine örtülmeye çalışılan kefeni bir kader olarak kabul etmeyecektir.

Türkiye'nin husumet, çatışma ve kavga ortamına sürüklenmesine izin vermeyecektir.

Milli değerler ve birlikte yaşama ülküsünde kenetlenecek, büyüklüğünü dosta ve düşmana bir kere daha gösterecektir.
Ve karar vakti gelmiştir:

Ya kardeşliğimizin sarsıldığı, kavga ve kargaşanın içinde kimlik buhranları ile boğuşacağız.

Ya da Türk milletine mensubiyetin gurur ve sevincini şerefle ve huzur içinde yaşayacağız.

Ya, bir lokma ekmek için boyun eğerek bir korkak ve tutsak olarak sürünmeye devam edeceğiz.

Ya da adil, bağımsız ve güçlü bir milli devlette onurlu insanlar olarak yaşayacağız.

Ya dayatmalarla ve tavizlerle onurunu kaybetmiş bir ülkede yaşamayı içimize sindireceğiz.

Ya da hür, bağımsız, haysiyetli ve kudretli lider Türkiye'de yaşamayı seçeceğiz.

Milliyetçi-ülkücü hareket tercihini çoktan milli devlet ve güçlü iktidardan yana yapmış ve kırk yıl önce yürümeye başlamıştır."

Milletvekili Varlı da, Kürt ve Türk kardeşliğinin önemine değinip, "İki Cumhurbaşkanı çıkarmış bir il olan Malatya'da ve doğu'da nasıl bir ayrım yapılmışki ülkenin en tepesindeki insanlar ve büyük işadamları olan doğu insanlarını Kardeş Kavgası'na sürükleyip ülkeyi eski buhranlı günlerine getirmeye AKP hükümeti çanak tutmaktadır. İmralı canisiyle aynı görüşleri paylaşan Başbakan ve İktidar Bakanları terör örgütü PKK'nın sözcülerine pirim vermekte, içinden çıkılmaz bir yola sapmışlardır."dedi.

Daha sonra yapılan seçimlerde tek aday olan Gürhan başkanlığındaki merkez ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yasin Emekli, Abdullah Aslan, İhsan Köşker, Niyazi İnceler, Ramazan Toktaş, Aydın Tekinalp, Osman Nuri Avcu, Mehmet Şahin, Hacı Ömer Kaya, Kamil Kayalı, Necmettin Fırat, Fevzi Farımaz, Lütfü Güngören, Şevket Yalçın, Hakan Deveci ve Halife Acar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız