SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP Seçim Bürosuna Saldırı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:40:59
MHP Seçim Bürosuna Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Sarıyer’de MHP Seçim İrtibat Bürosu açılışında parti bayraklarının indirilmesi ve afişlerin yırtılması nedeniyle gerginlik yaşandı. Seçim bürosu önüne gelerek havaya ateş açan yüzü maskeli bir grupla polis arasında kovalamaca yaşandı. 

Seçim İrtibat Bürosu önünde yaşanan gerginliğin ardından bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Bu sırada yüzü maskeli 3 kişi seçim bürosuna yakın bir noktaya gelerek havaya ateş açtı. Açılan ateş sonucu büyük panik yaşanırken, polis ekipleri de havaya ateş açarak gruba karşılık verdi. Yaşanan panikten istifade ederek olay yerinden kaçan grup ve polis arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Bazı partililerin grubun kaçtığı yöne doğru gitmek istemesi üzerine bazı partililer ile polis gruba engel oldu. Olayın ardından seçim irtibat bürosunun önündeki cadde güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Polis, olayın yaşandığı noktaya güvenlik şeridi çekerek inceleme başlattı. Olay yerinde yapılan ilk incelemede çok sayıda boş kovan bulundu.

Parti bayraklarının karşıt görüşlü grup tarafından indirilmesi sonrası seçim bürosuna gelen Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Başbuğ Pınarbaşı, “Burada hiç beklemediğimiz bir anda kimliğini bilmediğimiz bir grup tarafından bir saldırıya uğradık. Ama neticesinde güvenlik güçlerimiz burada. Biz bu memleketin demokrasi, barış içinde yönetilmesini istiyoruz. MHP geçmişten bugüne sistemin içinde kalarak demokratik yollarla kanunlara ve nizama uygun olarak siyaset yapma peşindedir. Ama bir takım güçler tarafından her zaman olduğu gibi provokasyona uğruyoruz. Teşkilatımız dipdiri ayakta bu süreci de geçirecektir. Henüz hiçbirimiz bilgi sahibi değiliz. Bayraklarımızı kesmişler, afişlerimizi yırtmışlar. Bize karşı yapılan bir saldırı var. Şu an biz olayın mağduruyuz” şeklinde konuştu.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Sarıyer’deki Seçim İrtibat Bürosu önünde yaşanan gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Karataş, “Terörü meslek edinmiş mihrakların tahrik ve tacizleri gayesine ulaşamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sokakta değil sandıkta olacaktır” dedi. 

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, “Türkiye tarihin en önemli seçimine hızla giderken huzursuzluk çıkarmaya çalışan karanlık odaklar boş durmamaktadır. Özellikle seçimin güvenliğini sabote etmeyi amaçlamış terör örgütleri provokasyona yatırım yaparak karışıklığı ve kaosu tırmandırmak emelindedirler. Kan ve terör lobisi milliyetçi ülkücü hareketi hedef alarak Türkiye'yi ve özelde İstanbul'u gerilim ve husumete mahkum etmeyi planlamaktadır” dedi.

Soğukkanlılığın ve sağduyunun muhafaza edileceğini belirten Karataş, “Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul'da soğukkanlılığını ve sağduyusunu her şartta muhafaza edecektir. Hiçbir saldırı sataşma ve kışkırtma yürüyüşümüzü bozamayacaktır. Sarıyer'de partimizi ve dava arkadaşlarımızı hedef alan hain saldırının herhangi bir sonuç doğurması da mümkün değildir. Terörü meslek edinmiş mihrakların tahrik ve tacizleri gayesine ulaşamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sokakta değil sandıkta olacaktır” ifadelerini kullandı.

Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şunu da herkes anlamadır ki sabrımızı test etmeye kimse cüret etmemelidir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin her oyunu bozmaya gücü yetecektir. Metanetimizi koruyarak kavga ve karmaşa planlayan çevrelere azami uyanıklılık göstererek her tuzağı aşacak her tezgahı faillerinin başına demokratik vasıtalarla geçireceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız