SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP ve Aydınlar Ocağı'ndan Karikatür Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Danimarka'daki bir gazetede yayınlanan, daha sonra tepkilere rağmen "basın özgürlüğüne destek" gerekçesiyle bazı Avrupa ülkelerindeki gazete ve dergilerde yer alan, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlere, MHP İl Başkanı Ömer Ekici (fotoğraftaki) ile Malatya Aydınlar Ocağı Başkanı Doç.Dr. Abdullah Korkmaz'dan da tepki geldi.

MHP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI..
MHP İl Başkanı Ekici, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Geçmişte haçlı orduları düzenleyerek Müslümanları ortadan kaldırmak isteyenlerin torunları bu gün de aynı zihniyetle fakat değişik yöntemlerle Müslümanlara saldırıya devam etmektedirler.

İslamiyet aleyhtarlığı hatta İslam’ın yok edilmesi Vatikan’ın var oluş nedenleri arasındadır. Batı ülkelerinin hemen hemen tamamında her fırsattan yararlanarak İslam’a saldırmak ya da aşağılamak neredeyse bir gelenek halini almıştır.Bu gün terörün kaynağı olarak doğrudan doğruya İslam’ı gören bir haçlı algısı ile İslam
dünyası karşı karşıyadır.

6 yüzyıl İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan Türk Milleti ve onu bugün temsil eden Başbakan’a büyük görevler düşmektedir. Bütün dünya Müslümanlarının duygularına tercüman olacak tavırlar göstermelidir.Batı ülkelerinin dayatmalarıyla dinler arası diyalog adı altında küstah emellerine figüranlık Türk Başbakan’ına yakışmamaktadır.

Derhal Danimarka’ya Türk Milleti ve İslam Alemi’nin hisleri doğrultusunda ciddi tavır koymalıdır.Yoksa bir ilçe kongresinde söylediği göstermelik üç beş kelime bu milleti tatmin etmemiştir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘i ve O’nun şahsında İslam dinini hedef alan çirkin ve alçak saldırganlığı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Dileriz bu çirkin karikatürler, teslimiyeti medeniyet gibi
göstererek uyutulan, üzerine ölü toprağı serpilmiş Müslümanların silkinmelerine ve uyanışlarına vesile olur. Milletimizi bu haçlı zihniyetine karşı pazarlarımızda satılan Danimarka mallarını boykota destek vermeye davet ediyoruz."

Ekici, MHP'nin kuruluşunun 37. yıldönümünü kutladıklarını belirtirken, ayrıca içerisinde bulunduğumuz Muharrem ayının da birlik ve beraberliği, kardeşliği pekiştirmesi dileğini de ifade etti.

AYDINLAR OCAĞI..
Aydınlar Ocağı Başkanı Korkmaz da, yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle dedi:

"Türk Milleti, İslam’la müşerref olmadan evvel bütün din ve inançlara gösterdiği saygı ve müsamahayı, İslam medeniyet dairesine girdikten sonra da karşılaştıkları Hıristiyan, Ermeni ve Yahudilere göstermiştir. Ancak, Milletimiz bin yıl evvel Anadolu’ya Peygamberinin kokusunu duyduğu gülleri ekmeye başladığında, güzele tahammül edemeyen Haçlılar, çiçekleri kökünden söküp atmak için ardı arkası gelmeyen kanlı mücadeleler içerisine girdiler. İleri attıkları her bir adım için, iki adım geri atmak zorunda kaldılar ve milletimizin adaletine sığındılar. Adaletini Hz. Peygamberine duyduğu sevgisi ile besleyen Türk milleti, kendisine düşmanlık eden bu zümrenin dininin ve Peygamberinin koruyucusu oldu. En güçlü zamanında, en zayıfları adaleti ve şefkati ile kucaklayarak, savaş meydanlarındaki düşmanlarını, muhabbet denizine davet etti. Kiliselerini ve sinagoglarını ibadethane, Peygamberlerini de Peygamber olarak kabul edip, kendi devletlerinde dahi sahip olmadıkları özgürlükleri bahşetti. Bunun sonucunda Ermeni tarihçi Mateos’un “Ey merhamet sen hıyanetten daha zalimsin…” ifadesinde dile gelen feryatla, Türk’ün merhametine sığınanları hayıflanarak andı.

Bütün bunlara karşılık Batı, tarihin her döneminde Müslüman’ı insan olarak kabul etmeyen bir tavır sergileyerek, İslam’ı anlamak yerine –ki o zaman Müslüman olmaları kaçınılmaz hale gelirdi- yargılamayı, iftirayı ve aynaya bakarak kendi çirkinliklerini resmetmeyi tercih etmiştir ve halen de etmektedir. Muhataplarımız çok iyi bilmektedirler ki, başkasının kutsalına asla tacizde bulunmayan Türk Milleti, mukaddesatına ne dil, ne de el uzattırır. Bunu da meydanlarda içi boş sloganlar atarak, ya da lüzumu şüpheli birkaç elçilik binasını muhatap alarak yapmaz.

Tekrar haçlı seferlerine başlamaya karar vermiş olan Batı’ya tarihi bir daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Göreceklerdir ki Türk terörist olmaz, ama Milleti ve Devleti ile Bataklıkları ne pahasına olursa olsun kurutmasını çok iyi bilir. Bu millet, pisliği kabul etmez ve kendisine bir şekilde bulaştığında, pisliğin sahiplerinin kendi bataklıklarına gömülmelerini de beklemez, sabrını ve azmini mücadelesine, sevgisini adaletine saklar.

Malatya Aydınlar Ocağı olarak Türk Milletinin bu anlayışa uygun vakarlı duruş ve davranışı sergileyeceklerine inancımız tamdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız