SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"MHP Yıpratılmaya Çalışılıyor"

0
Güncellendi - 2016-10-16 03:29:18
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin başkanlık konusu ile ilgili sözleri açık ve net olduğunu söyleyerek, "MHP’yi yeni bir algı ile yıpratma çabaları başlamıştır" dedi.

Son günlerde basında ve kamuoyunda konuşulan başkanlık sistemi ile ilgili MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iyi dinlenildiği takdirde yapılan açıklamaların basında yazıldığı gibi olmadığını ifade eden Erdem, "Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ve MHP’nin yeni bir algı ile yıpratılma çabaları başlamıştır. Güya Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli başkanlık sistemi taraftarı olduğu ve başkanlık sistemine sıcak baktığı ileri sürülmekte. Genel Başkanımızın başkanlık konusu ile ilgili sözleri açık ve nettir. Genel Başkanımız konuşmalarında ‘Net olarak söylemek isterim ki şu anda anayasa çiğnenmekte ve suç işlenmektedir. Filli durumla hukuki gerçek taban tabana zıtlık içermektedir. Ülkemizde hukuksuz, kanunsuz ve anayasaya tamamen aykırı bir yönetim modeli tecelli etmiştir. Ve Türkiye’nin mukavemeti bu nedenle esnemekte, zayıflamaktadır. Elbette bunu kabul etmek, onaylamak, meşru görmek mümkün değildir. AKP Başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir ya 367 oyu aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır. Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi reforma tabi tutulmasıdır’ demiştir. Ülkemizin içeride ve dışarıda mutlu ve güçlü konuma gelmesi ebetteki milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde sevinçte ve tasada yan yana olması hepimizin arzusudur. Sayın CHP sözcüsünün ifadeleri çözüm sürecindeki CHP’nin tutumu ile örtüşmemektedir. Genel Başkanımızın AKP’nin gerek görüşmeleri, gerek kandille ilgili tutumları çözüm süreci ve FETÖ yapılanması ile ilgili sözleri kamuoyunun hafızalarında tazeliğini korumaktadır" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız