SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP Yönetiminde 2 Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:14
MHP Yönetiminde 2 Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

MHP 10. Olağan Kurultayı’nda 6. kez genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli, MYK üyesi Saime Palancıoğlu’nu yeni listesine almazken, yeni MYK asil ve yedek listelerinde 3 yeni Malatyalı isme yer verdi. 

Bu isimlerden Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ve Avukat Hamit Kocabey asil listeden MHP MYK üyeliğine seçilirken, Adem Özbey yedek listede kendine yer bulabildi.

Malatyalı Bilim Adamı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı 

Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, 1950 Hekimhan doğumlu. Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcısı iken bu görevinden ayrılarak 2007 milletvekili seçimlerinde Malatya’dan MHP milletvekili adayı olan Makine Mühendisi Dr. Şinasi Kazancı’nın amcasının oğlu Prof. Dr. Nizamettin Kazancı halen Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde öğretim üyeliği yapıyor. 

Bir dönem Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Dekanlığı da yapan Prof. Dr. Nizamettin Kazancı’nın MHP’nin yeni dönem politikalarına yön verecek isimlerden biri olacağı belirtiliyor. 

Devlet Bahçeli ile öğrencilik yıllarından bu yana yakın diyalogu olduğu öğrenilen Prof. Dr. Nizamettin Kazancı Türkiye ölçeğinde yürüttüğü bilimsel projelerle biliniyor. 

Jeolojik Mirası Koruma Derneği (JEMİRKO) başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Kazancı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği de yapıyor.

Devlet Bahçeli İçin MİT’e Başvuruda Bulunan Malatyalı Avukat Hamit Kocabey 

MHP MYK asil listesindeki bir başka Malatyalı ise Hamit Kocabey. MHP’nin hukuk danışmanlığını ve Devlet Bahçeli’nin kişisel avukatlığını yapan Hamit Kocabey, 12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde bir başka Malatyalı MHP İstanbul Milletvekili adayı İhsan Barutçu’nun MHP’den ihraç edilmesi sürecine ilişkin açıklamaları ile tanınmıştı. 

Hamit Kocabey’i gündeme getiren son olay ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin avukatı olarak Bahçeli hakkında öne sürülen ‘MİT Ajanı’ iddialarını sonuçlandırmak üzere Milli İstihbarat Teşkilatı’na dilekçe yazarak başvuruda bulunmasıydı. 

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na geçtiğimiz Ekim ayında konuşan MHP eski İstanbul İl Başkanı Selim Kaptanoğlu’nun "Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı" olduğu yönündeki iddialarına üzerine harekete geçen Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey, MİT’e bir dilekçe gönderdi.

Kocabey dilekçesinde, Bahçeli’nin kurumla herhangi bir irtibatının bulunup bulunmadığının bildirilmesini istedi. MİT, Kocabey’e kısa ve net bir yanıt gönderdi.

MİT’in 30 ekim tarihli cevabi yazısında, “İlgi dilekçeniz incelenmiş olup, başvurunuza konu Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kurumumuzla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Avukat Hamit Kocabey, MİT ajanlığı iddiasının yıllarca kullanıldığını ve bu durumdan duydukları rahatsızlığı ortadan gidermek için MİT’ten bunu resmi bir şekilde belgelemek istediklerini söyledi.

Adem Özbay Yedek Listede 

Devlet Bahçeli, MHP’nin 2011 milletvekili seçimlerinde Malatya’dan 5. sırada aday olan Adem Özbay’a ise MYK yedek listesinde yer verdi. 

Haber: Niyazi DOĞAN 

Kongre Fotoğrafı:A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız