SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'de 4 Adaylı Kongre

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:02
MHP'de 4 Adaylı Kongre
A- A+ PAYLAŞ

 MHP merkez Battalgazi İlçe Kongresinde 4 aday aday seçilme mücadelesi verdi. Gergin geçen kongrede Gökhan Şahin 12 fark oyla MHP Battalgazi İlçe Başkanı oldu.

MHP Battalgazi ilçe olağan kongresi yapıldı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Adem Özbay, MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, MHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, MHP Malatya eski İl Başkanı ve Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, MHP Malatya eski İl Başkanı Ömer Ekici,Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, Akçadağ Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ve MHP’liler katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Adem Özbay, katip ve üyeliklerine ise Mehmet Ali Kaya, Hasan Onbaşıoğlu seçildi.

Divan başkanı MHP MYK üyesi Adem Özbay ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesajı okudu. “Asırları aşarak bizlere gelen sevdanın adıdır ülkücülük” diyen Özbay, “Bu aşk bizlere gelmeden önce Ergenekon’da da vardı, Cin Setti’nin sebebidir. Hoca Ahmet Yesevi’nin duaları bu aşkta, Yıldırım Beyazıt’ın hızı bu aşktadır. Bu aşk ülküdür, ülkücülüktür. Ülkücü vatan nöbetini gönül rızası için tutan fedakarlık demektir. Ülkücü ecdada hürmete bir an olsun ayrılmayan vefa demektir. Ülkücü Türklüğü ve İslami yüceltmeye ant içen kahraman demektir. Ülkücü, kardeşlik, hoşgörü ve iyi niyetle perçinlenen, kudretle pekiştirilen millet iradesi demektir. Başbuğumuzun dediği gibi ‘ülkücü, Hira Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar da Müslüman demektir’ Genel Başkanımızın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle de ‘ülküsüzlük, durgunluktur, yorgunluktur, bezginliktir. Ruhen yoksunluk ve iflastır. Ülküsüzlük peşin peşin hadiseleri kabullenmektir” şeklinde konuştu.

“TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ZAMAN ÜLKÜSÜZ KALMADI”

Türk milleti tarih sayfasında hiçbir dönem ülküsüz kalmadığını hatırlatan Özbay, anlayışlarının, ideolojik kaynakları olduğunu söyledi. Özbay, şunları kaydetti:

“Bu kaynak ülkeye MHP gibi bir değer kazandırmıştır. Bu değer hepimizindir. Siyaset sahnesinde yerini aldığı günden, bulunduğumuz güne kadar MHP taşıyan ruh, asil Türk milletinin ruhudur. Bundan dolayıdır ki, Milliyetçi Hareket Türk milletinin bağımsızlığına uzanan her eli kıracak, kendi devleti ve Türk milleti için hayatını feda edecek azim ve kararlılığa sahiptir. MHP yalanlardan arınmış, her türlü hırsızlık ve yolsuzluğa karşı çıkmış yarının Türkiye’sine yürüyen bir ufka sahiptir. MHP doğusundan batısına kuzeyinden güneyine dünya görüşü ne olursa olsun kucaklayacak kadroların barındığı tek kaledir. MHP din değerlerini gündelik siyasete alet etmeyi alışkanlık edinen kişi ve kurumları Türk milletinin hafızasına not etmektedir. MHP, Türk milletinin tarihten gelen dik duruşunun adıdır. Dünya milletleri topluluğu karşısında küçük düşmeyi ve küçük düşürülmeyi asla kabullenmez. Buna sebep olanlardan hesap sormayı Türk milleti adına sormayı borç bilir.”

ADAYLAR BİRLİK MESAJI VERDİ

Daha sonra MHP Battalgazi İlçe Başkanlığı faaliyet ve mali raporları oy birliğiyle kabul edildi. Ardından MHP Battalgazi İlçe Başkanlığına talip olan Şevket Aldemir, Gökhan Şahin, Yılmaz Keleş ve Vahap Murat, MHP’lilere seslendi. Adaylar, birlik beraberlik mesajları vererek kongrede kim çıkarsa çıksın birlikte çalışacaklarını, MHP’nin kazanacağını ifade ettiler. Ardından MHP Battalgazi İlçe Başkanlığına aday 4 kişi ve MHP MYK üyesi Adem Özbay ve MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya sahnede el kaldırarak birlik beraberlik mesajı verdiler. Akabinde de seçimlere geçildi.

12 FARKLA BAŞKAN SEÇİLDİ

Yapılan oylamada ise Gökhan Şahin 121 oy alarak MHP Battalgazi İlçe Başkanı seçilirken, diğer adaylar Şevket Aldemir 109, Vahap Murat 40 ve Yılmaz Keleş 12 oy aldılar.

Şahin yönetiminde Aziz Yiğit, Yaşar İnce, Aydın Derin, Turan Çöşnük, Turan Demirci, Kürşat Ülkü, Evren Yılmaz, Ahmet Memur, Mustafa Yeğin, Mesut Yıldırım, Serdar Yıldız, Bekir Merde, Mesut Aslangiray, Faruk Kasapbaşoğlu, Cahit Sönmez, İlhan İlhan, Sabri İnal, Erdal Gül, Abdurahman Aslan, Kazım Karataş, Ramazan Göncü ve Vahap Demirkol yer aldı.

Öte yandan İl Delegesi listesinde MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya’nın yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız