SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'de 6 İstifa Daha

A- A+ PAYLAŞ

'Kaset skandalında' adı geçen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ekici, MHP Genel sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, Mehmet Taytak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı görevinden istifa etti. 10 Mayıs'ta da Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Milletvekili adayı İhsan Barutçu, Recai Yıldırım VE Metin Çobanoğlu da Bahçeli'nin isteğiyle partiden, görevlerinden ve milletvekili adaylığından istifa etmişlerdi. MHP'de kaset skandalı yüzünden istifa edenlerin sayısı 10 oldu.

MHP'de yaşanan kaset depremi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi bir grup MHP'li vekil ve başkanlarla ilgili görüntüler yayınlayacağı tehdidinde bulunmuş bu isimlerin istifa etmesini istemişti.

Bugün söz konusu internet sitesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin özel hayatına ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntülerin yayınlandığı o dakikalarda MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır'ın istifa haberi geldi ve ardından 5 isim daha görevinden ayrıldıklarını açıkladı.

ÇAKIR: PSİKOLOJİK ŞARTLAR BÖYLE GEREKTİRDİ

MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği adaylığından istifa eden Prof. Dr. Osman Çakır, "Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, psikolojik şartlar böyle bir karar vermemi gerektirdi. Zaten bu kararımı iki gün önce vermiştim, göndermiştim ama kabul edilmemişti" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’ye ait görüntüleri yayınlayan ’farklıülkücüler’ internet sitesinin MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili adayı Prof.Dr.Osman Çakır’a ait görüntülerin de yayınlanacağını açıklamasının ardından Prof. Dr. Çakır yaptığı yazılı açıklamayla Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği adaylığından istifa ettiğini açıkladı. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Prof. Dr. Çakır, istifasının kaset iddialarıyla ilgisi olup olmadığı sorusuna "Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, psikolojik şartlar böyle bir karar vermemi gerektirdi. Kendi kararım. Zaten daha önce bu kararımı iki gün önce vermiştim, göndermiştim ama kabul edilmemişti. Şimdi tek taraflı olarak yaptım" dedi.

Prof.Dr.Osman Çakır, Samsun milletvekili adaylığı ve genel başkan yardımcılığının yanısıra parti üyeliğinden de istifa etti.

EKİCİ: ÖZÜR DİLİYORUM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Yozgat Milletvekili Adaylığından istifa ediyorum. Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başladı” ifadelerini kullandı.

PAÇACI: İSTİFA EDİYORUM

Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Ankara Milletvekili adaylığından istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

BÖLÜKBAŞI: ÇİRKİN TEZGAH

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, partideki görevlerinden ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Bölükbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin siyasi varlığına kastetmeyi amaçlayan bir internet sitesinde şahsını da hedef alan iddiaların yeraldığını bildirdi.

Deniz Bölükbaşı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlatmıştır.

12 Haziran 2011 seçimlerine gidilen süreçte bu tezgah ve sahte suçlamalar vesilesiyle MHP'ye zarar verecek tartışmalara hiçbir şekilde yer bırakmamak düşüncesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerimden ve milletvekili adaylığından istifa etmiş bulunuyorum.

Bu çirkin siyasi tezgahın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır.

Türkiye'nin millet ve devlet olarak karşı karşıya bulunduğu beka sorunlarının ve ihanet kuşatmasının giderek ağırlaştığı bugünkü nazik dönemde Türk milletinin yegane gelecek ümidi Milliyetçi Hareket Partisidir.

Türk Milletinin 12 Haziran;da bu hain suikastı boşa çıkaracağına ve Türkiye'nin milli birliğinin temel harcı ve teminatı olan Milliyetçi Harekete sahip çıkacağına eminim.”

MHP KADIN KOLLARI: KOMPLO

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, bazı MHP'ilerle ilgili “kaset iddiaları” konusunda, “Bu, MHP'ye ve Türkiye'nin birliğine karşı yapılan komplodur”dedi.

Şenel, Kahramanmaraş MHP kadın kolları seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, partisinin kadına en fazla değer veren parti olduğunu savunarak, “Hiçbir partinin kadınların rahatça faaliyetlerini sürdürebilmesi için böyle seçim büroları yok. Bunu söylerken haremlik selamlık mantığı ile bakmıyoruz. Türk kültüründe kadın erkek arasında bir ayırım yok. Takdir edersiniz ki kadınların kendi lisanlarıyla konuşmaları farklı, beylerin siyasi hayatta konuştukları biraz daha sert söylemlerdir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2 gün önce tehditlerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. İşte Bahçeli'nin o açıklaması

'SORUMLULUĞU BEN ALIYORUM'

''Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Kimse istifa etmeyecek'' diyen Bahçeli, savcının gecikmeli çalıştığını, MİT'in vurdumduymaz olduğunu, siyasi iktidarın iddiaları siyasi malzeme haline getirdiğini öne sürdü.

Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

"Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde 12 Eylül referandum öncesinden başlayan ve 12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerine kadar süreceği tahmin edilen bir karalama, iftira, kamuoyunu yanıltma ve MHP'yi etkisizleştirme faaliyetleri devam ediyor. Bu faaliyetlerin yapıldığı sırada yine nereden yayınlandığı belli olmayan bir internet aracılığıyla kaset siyaseti ortaya koymuştur ve bu kaset siyaseti sonrası MHP, ahlaklı, dürüst yaklaşımıyla kasetten muhatap olan kişileri milletvekili adaylığından, Başkanlık Divanı üyeliğinden ve parti mensubu üyesi olmaktan çıkartmış ve bunu da kamuoyunu çok açık bir şekilde bildirmiştir. Buna karşılık, siyasi iktidardan, bu tür kaset siyasetini yürüterek, Türkiye'yi bir siyasi kargaşaya, kaosa ve anayasal suç işleyen bu unsurlara karşı herhangi bir tedbir alıp almayacağını sormuşuz. Başta Başbakan olmak üzere Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ...Ve medya, medyanın aşırı ilgisi ve yaygınlaştırmasıyla kaseti yayınlayanların ve o internet sayfasını çıkaranların sanki teşvikçisi şeklinde bir yanlış içine düşmüşlerdir. Bundan da cesaret almışlardır.

TEHDİT VE ŞANTAJA MHP BOYUN EĞMEZ,

Şimdi yeni bir internet sayfasından MHP'ye tehdit ve şantaja yönelik mektup adı altında bir metin yayınlandı. Medya buna sarılmıştır ve internet sayfasının ulaşılabilme alanını çok uzaklara, milyonlara taşıyan bir yanlışın içerisine düşmüştür. Bunu habercilik zannetmiştir ve onlar da bundan cesaret alarak şimdi ikinci bir mektup yayınlamaktadırlar. Başkanlık Divanı üyelerinden bazılarından kaseti olacağını ifade etmektedirler. Şimdi açıkça ifade ediyorum. Bu andan itibaren kimin elinde ne kaset varsa, ne bilgi varsa bunu internet aracılığıyla kamuoyuna duyursunlar. Medyamız sabahtan akşama kadar dizi filmi gibi bunları 24 saat yayınlasın. Nereye ulaşmak istediklerini hep beraber görelim. Ancak bilinmesi gereken bir şeyi burada tekraren ifade ediyorum. MHP her şeye katlanır, Kendi aleyhinde de olsa. Önce ülkem ve milletim sonra partim der ama bir şeyi kabul etmesi mümkün değil. O da Türk milletinin karakterinden kaynaklanan tehdit ve şantaja MHP boyun eğemez. Bundan sonra da eğmeyecektir.

İSTİFA ETMEYECEKLER

Hal böyle olunca MHP'nin lideri olarak yoluma devam edeceğim. Kaset konusunda isimleri bu iğrenç internet sayfasıyla kamuoyuna aktarılan ve şu saate kadar da başta TRT olmak üzere diğer medya kanallarında yayınlanan isimlerin hiç birisini istifaya davet etmeyeceğim. Milletvekili adayları olarak sorumluluklarını taşıyacaklar. Başkanlık Divanı olarak görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluğu, vebali, MHP lideri olarak üzerime alıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız