SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'de Aday Sayısı 4 Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:27
MHP'de Aday Sayısı 4 Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl kongresinde başkanlık için 4 adayın yarışacağı bildirildi.

MHP’nin 8 Şubat Pazar günü saat 10.00’da  Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği genel kurul da il başkanlığı için Mehmet Demirkaya’nın aday olmayacağı bildirilirken, başkanlık için yarışacak olan isimlerin Hakan Er, Mehmet Erdem, Mehmet Bitmez (yandaki fotoğrafta) ve Selahattin Eryılmaz olduğu kaydedildi.

“KAZANIRSAM SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİM”

MHP il başkan adaylarından Hakan Er, “Yaşım 48. Kendimi bildim bileli bu davanın içindeyim. İnançlarına, törelerine, geleneklerine davasına inandığım için il başkanlığına aday oldum. Bu davanhın her kademesinde görev aldım. Ülkü Ocaklarında yetiştim. En son olarak da 20110 yılına kadarda yaklaşık olarak 9 yılda MHP İl Sekreterliği görevini yürüttüm. Bu davanın her kademesinde çalıştım. Elde ettiğim birikimleri, tecrübeyi, bilgiyi davamda uygulamak için aday oldum. Bu davama faydalı olmak için aday oldum. Buradaki hedefim, Malatya’daki ülkücüleri bir araya getirerek, küskünlükleri, kırgınlıkları ortadan kaldırarak, Malatya’da daha önce var olan ülkücü hareketin gücünü, 1999’da biz bunu yaptık ve 2 milletvekili çıkartmış, 1 milletvekilini de çok az oyla kaybetmiştik, akabinde ise hemen Belediye Başkanlığını almıştık. Bu da bize gösteriyorki, MHP, Malatya’da tabanı olan, oy potansiyeli olan bir parti. Sadece bizim yapmamız gereken tek şey, bunu ortaya çıkartmak, bunun olması için argümanları faaliyete geçirmektir. Bu amaçla Malatya’da ülkücü hareketin yeniden zafere koşması için yeniden dirilişini, şahlanışını elde etmesi için bu hareketin en kutsal makamlarından birisi olan il başkanlığı görevine aday oldum. Burada hedefim şu, bütün ülkücü grupları bir arada toplayarak, hiçbir grubun, hiçbir kimsenin adamı olmadan, davamın adamı olacağım. Gecemi gündüzüme katarak genç ve dinamik bir ekiple Malatya’da ülkü önderliği yapmış insanlarla da hareket ederek, ülkücü camiada bulunan herkese seferberlik ilan ediyorum. Eğer seçilirsem, seferberlik ilan ediyorum. Çünkü ülkücü hareketin bir dakika durmaya vakti yoktur. Önümüzde bir seçimler var, tek hedefim ülkücü hareketi Malatya’da zirveye taşımaktır” dedi.

“ÖNCE RÜZGAR, SONRA LODOS OLACAĞIZ”

Er, “Ülkücünün ülkücüye küsme şansı olamaz. Bütün adayların şahsı, kişiliği, kimliği benden çok üstündür. Ben sürekli birlik ve beraberliği vurguluyorum. Burada Milliyetçi Hareketin hesabını yaptım, adayların ve rakiplerin hesabını yapmadım. Onlara rakipte demeyelim, onlar benim ağabeylerim, kardeşlerim. Allah nasip ederse, Pazar günü seçim yapılacak. Kim kazanırsa kazansın, kazanın MHP’nin olacağına inanıyorum. Kazanın hangi arkadaşımız olursa onun yanında yer alacağım. Bunu kesinlikle söz veriyorum. Kazanın yanında olmak, ülkücü hareketin yanında dik durmaktır. Eğer kazanan ben olursam, Malatya’da öncelikle ülkücü hareketi birleştireceğim.  Onlarla kol kola girerek bir rüzgar oluşturacağım, akabinde de lodos’u oluşturarak tüm Malatyalı hemşerilerimin oylarına talip olacağım. Tek hedefim Malatya’da ülkücü hareketin iktidara taşınmasıdır, 7 Haziran seçiminde milletvekilleri çıkartmaktır. Ben MHP il başkanlığı koltuğunu doldurmaya değil, o koltuğu çalıştırmaya geliyorum. O koltukta oturmayacağım, sahada çalışacağım ve MHP’yi seçimleri hazırlayacağım. Ben koşmaya geliyorum, bütün arkadaşlarımla el ele vererek, MHP’yi Malatya’da iktidara taşıyacağım” ifadelerini kaydetti.

TSO Meclis Üyesi de olan ve aynı zamanda Malatya Medikalcılar Derneği Başkanlığı görevini de sürdüren Er, Malatya’da uzun süre futbol hakemliği de yaptı. 

BİTMEZ DE ADAYLIĞINI AÇIKLADI 

MHP’nin eski il başkanlarından Mehmet Bizmez de il başkanlığı için aday oldu. MHP il başkanlığı için adaylığını parti binasında düzenlediği basın toplantısında açıklayan Mehmet Bitmez, “MHP il başkanlığından Malatya Belediye Meclis üyeliğim nedeniyle ayrılmıştım. 2006 yılından itibaren 4 yıl süreyle Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Bu dönemde Malatya’da meydana gelen boşluktan, AKP’nin arkadaşlarımız üzerinde yapmış olduğu tahribattan dolayı aday oldum. Malatya’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bizim arkadaşlarımızın onurlarıyla, ekmekleriyle, şerefleriyle oynandı. Arkadaşlarımız gücü dahilinde elbette buna müdahale ettiler. Fakat biz bu konuda daha tecrübeli olduğumuzu, daha iyi yapacağımızı inanıyoruz. Malatya’da 60’a yakın değişik aşiret mensubu, kanaat önderi bize katıldı. Önümüzdeki hafta MHP’ye Malatya’da çok büyük katılımlar olacak. Artık bu devran bu şekilde devam etmeyecek” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız