SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'de Bahçeli Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:10
MHP'de Bahçeli Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda, Devlet Bahçeli yeniden genel başkanlığa seçildi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan ve MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ın divan üyesi olarak görev yaptığı kurultayda, kayıtlı bin 240 delegenin bin 220'si oy kullandı. Oyların bin 214'ü geçerli, 6'sı geçersiz sayıldı.   

Devlet Bahçeli'nin 725 oyla genel başkanlığa yeniden seçildiği kurultayda, Trabzon Milletvekili Koray Aydın 441, eski MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu da 48 oy aldı.

Mevcut MYK üyelerinin yarısından fazlasını yeni MYK listesine almayan Devlet Bahçeli, Malatya'dan  Saime Palancıoğlu'nu da liste dışı bıraktı.

Tuzaklar boşa çıkarıldı

Bahçeli, kurultayın kapanışında yaptığı konuşmada, demokratik kültürün tüm yönlerinin kurultay salonuna hakim olduğunu belirtti. 

Bahçeli, ''Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışılan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir'' dedi. 

Partinin 43 yıllık birikim ve hatıralarının yeniden zafere ulaştığını dile getiren Bahçeli, ''Milliyetçi ülkücü irade seçimini yapmış ve istikrarda karar kılmıştır. Milliyetçi ülkücü duruş, maceraya prim vermemiş, Türk milletinin yanında durduğunu haykırmıştır'' diye konuştu. 

Konuşmasında ilkelerinden ve ülkülerinden hiç ayrılmadıklarını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Aksini söyleyenler yanlışın içinde olanlardır. Biz hiç durgun, yorgun ve hareketsiz kalmadık. Oyunları bozarak, ihanet düzeneklerini yararak, senaryoları muhataplarının başına geçirerek bugünlere geldik, sizlerin huzuruna çıktık. 

Geliştik, amma velakin başkalaşma fırtınasına tutulmadık. Değişim kabına girerek kılık ve fikir, hamdolsun değiştirmedik. Zamanın gereklerini üslup ve fikriyatımıza yerleştirdik, ama yönümüzden sapmadık. Büyüdük, ama gerçeklerimizden ayrılmadık. Çağı anladık, gelişmeleri yorumladık, küreselleşmeyi kavradık, ama çizgimizden dönmedik, kutsallarımızı satmadık. Her defasında birlik dedik, bütünlükte buluşalım kararında olduk.'' 

Gül kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkanlığa yeniden seçilen Devlet Bahçeli'yi kutladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız