SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'de Erdem Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:35
MHP'de Erdem Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığına Mehmet Erdem seçildi.

MHP 11. Olağan Genel Kurulu, Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Adem Özbay, MHP Malatya İl Başkanı Hacı Memet Demirkaya, MHP Adıyaman İl Başkanı Mitat Zorlu, MHP Malatya Kadın kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Muzaffer Karaca, MHP eski il başkanları Arif Yıldız ve Ömer Ekici ile partililer katıldı. 

Genel kurulda divan başkanlığını MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu yaptı.

“BİRBİRİMİZE ETLE TIRNAK OLMUŞUZ. BOŞUNA KAŞIMASINLAR”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Bu hükümette bilmediğimiz çok şeyi öğrendik. En önemlisi 36 etnik parça varmış. Biz bunu bilmiyorduk, bunlardan öğrendik. Ülkeyi parça parça etmeye çalışıyorlar. Ama beceremeyecekler. Şimdi yıllardan beri 1984’ten beri hepimizin bildiği gibi bir terör olayımız var. Binlerce vatandaşımız, askerimiz şehit edildi. Gelmiş geçmiş tüm hükümetler bu terör ile hep mücadele etti. Bu hükümet maalesef üzülerek söylüyorum, terörle müzakere ediyorlar. Doğunun özerkliğe kavuşması, Doğu’nun başka birilerine verilmesi için dünyadan aldıkları bir projeyi uygulamaya çalışıyorlar. Ama buradan belirtmek istiyorum ki, bunu asla gerçekleştiremeyecekler. Çünkü Türk milleti çok büyük bir millettir. Türk milleti bu konularda ne badireler atlatmış bir milletir. Bunları da atlatır, bu hükümette gelip geçer. Ama istiyoruz ki, 77 milyon insanımıza fazla zarar vermeden çekip gitsinler. Ve bu yaptıklarının da mutlaka hesabını versinler.

“Bu coğrafyada yaşayan 77 milyon insanımız bizim vatandaşımızdır. İnsanımızdır, bunun dışında düşünmekte mümkün değildir. Çünkü bizler akraba olmuşuz. Yüzyıllardır birlik, beraberlik içinde yaşamışız. Kız almışız, kız vermişiz. Birbirimize etle tırnak olmuşuz. Boşuna kaşımasınlar. Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklardır. Biz eskiden olduğu gibi tek bayrak altında, 77 milyon insan olarak Türk bayrağı altında yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Arif Yıldız’ın milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından MHP İl Başkanlığına atanan Hacı Memet Demirkaya kongrede aday olmazken, genel kurulda il başkanlığına veda etti.

“MALATYA LAYIK OLDUĞU YERDE DEĞİL”

MHP İl Başkanlığına seçilen Mehmet Erdem, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Bu bayramı hep birlikte kutlayacağız. Bu bayram aslında yarı final. Finali 7 Haziran genel seçimlerinde olacak. Her yönüyle Türkiye’nin gözde ili olan Malatya, yine her yönüyle Malatya layık olduğu yerde değil. Bunun layık olduğu yere taşıma görevi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu görevi biz üstleneceğiz. Bu görevi sizler hepimiz üstleneceğiz. Biz onun için buradayız. Dünyalık mevki makam bizi aldatmasın. Eğer bizler dünyalık makamları kullanırsak bir hiçiz. Ama makamları, çocuğuna bakan anne, evladını yetiştiren baba, kendi kurumunda hizmet veren insan, müdür, bakan, başbakan her neyse artık ne kadar makam varsa o makamlarda sırtına almış olduğu heybeyi ahrette hesap dökebilecek seviyeye getirebiliyorsak, o makamı hakkıyla meşgul etmiş olacağız. Eğer oraya götürebilecek hiçbir şeyimiz de yoksa, boşuna çırpınmışız. Allah ola ki, her makama gelen arkadaşımızı, insanımızı heybesini ahrette dökebilecek seviyeye getirsin. Biz inşallah Allah nasip ederse, görev tevdi edilirse bugüne kadar siyasi hayatımda gençliğimden bugüne kadar elimden geldiği kadar davama hizmet etmeye çalıştım” şeklinde konuştu.

“ÜLKÜCÜ ZULME SESİZ KALMAZ”

Seçimi 2 oy farkla kaybeden MHP il başkan adaylarından Hakan Er ise,  “Gırtlağına kadar harama bulaşmış, yolsuzluk batağında boğulan haramilerin, akrabalarıyla birlikte ülkeyi soyup yiyenlerin, kursaklarında yetim hakkını söküp almak için yola çıktım. Cahillikleri paçalarından akarken, din adına sahtekarlık yapanların, ayeti hadisi dile dolayanların, milleti yalanlarıyla aldatan hokkabazların ipliğini pazara çıkarmak için aday oldum. Ülkücü zulme sesiz kalmaz, zorbaya teslim olamaz diyen liderimiz Devlet Bahçeli’nin izinde zalimin kılıcı karşısında, mazlumun zırhı olmak için yola çıktım” ifadelerini kaydetti.

"AKP DIŞINDA YAŞAMA HAKKI VERİLMİYOR"

Adaylardan Mehmet Bitmez ise, AKP’nin yönetim anlayışına tepki göstererek, “Bütün platformlara kendi yandaşlarını entegre etmişler. AKP’lilerin dışındaki kimseye hayat hakkı, yaşama hakkı, iş ve ekmek verilmemektedir” dedi.

2 ADAY ÇEKİLDİ 

Genel Kurulda daha önce il başkanlığına aday olduğunu açıklayan Selahattin Eryılmaz, ise genel kurulda tarafsız olarak çekildiğini açıklarken,  yine son anda adı ortaya çıkan adaylardan Zekeriya Mişe de adaylıktan çekildi. 

BAŞKAN 2 OY FARKLA SEÇİLDİ 

Genel kuruldaki konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçim sonucunda Mehmet Erdem 242 oy alarak MHP İl Başkanı seçilirken, Hakan Er ise 240 oyda kaldı. Diğer aday Mehmet Bitmez de  31 oy aldı. Seçimde  1 oy ise geçersiz sayıldı. Kongre sonucunda Mehmet Erdem, seçimin kaybedeni olmadığını, MHP’nin kazandığını ve 7 Haziran seçimleri için birlik ve beraberlik içinde çalışmaları yürüteceklerini söyledi. 

MHP’NİN YENİ İL YÖNETİMİ

Mehmet Erdem başkanlığındaki MHP’nin yeni yönetim kuruluna giren isimler şu şekilde oluştu: 

Abdurrahman Yıldırım, Alaaddin Tosik, Aydın Pektaş, Ayhan Gönültaş, Celal Demirci, Cemal Güler, Çetin Şencam, Erdoğan Şener, Gökhan Gök, Gökhan Ulu, Hasan Onbaşıoğlu, Lütfi Kaya, Mehmet Deniz, Mehmet Kaplan, Mehmet Öztürk, Murat Tutlu, Mustafa Dağdelen, Nami Çobanoğlu, Rıfat Kozanoğlu, Suat Öz, Şevket Aldemir, Tanju Köksal, Turan Bölükbaşı ve Ülkü Emre.

MHP’nin yeni disiplin kuruluna ise  Ziya Gül, Dursun Emeksiz, İsmet Aslan, Mehmet Sait Akkaya seçilirken, MHP Üst Kurul Delegeliklerine ise  Mehmet Erdem, Adem Özbay, Arif Yıldız, M.Ali Kaya, Muzaffer Celebi, Hasan Şentürk ve Zekeriya Mişe getirildi.

HAKAN ER’İN YÖNETİM LİSTESİ

MHP İl Başkanlığını 2 oy farkla kaybeden Hakan Er’in yönetim kurulu listesinde ise şu isimlerde bulunuyordu;  

Şemsettin Tüdün, Murat Çetin, Sevim Yalınkılıç, Alper Çitil, Onur Demez, Vahap Murat, R. Metin Palancıoğlu, Mehmet Erton, Sami Kırteke, Nurettin Korkmaz, Ahmet Kazgan, Yalçın Yalçın, Ferhat Ziya Öz, Gazi Sarıbaş, Arif Şahin, Reşit Korkmaz, Kemal Tunç, Ahmet Aslan, Hacı Kalkan, Turan Bölükbaşı, Yasin Emekli, Yılmaz Keleş, Hacer  Tombul ve Hacı Ali Güler.

Disiplin Kurulu’nda  Veysel Tutlu, Ertük Kıtlık, Börteçine Onur, Bülent Bayram, Ahmet İlhan, Mahmut Çelik, Naim Ayhan, Üst Kurul Delegeliği listesinde ise  Hakan Er, Saime Palancıoğlu, İzzet Sarıbaş, Gökhan Şahin, Ramazan Öztürk, Yusuf Ertaş ve Hulusi Tokgöz.    

MEHMET BİTMEZ’İN YÖNETİM LİSTESİ

Genel kurulda 31 oy alan Mehmet Bitmez’in yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer alıyordu: 

Emre Kaya, Turan Bölükbaşıoğlu, Übeyt Akçin, Hasan Zincirkıran, Kazım Varol, Yılmaz Ekici, Emin Yeşilyurt, Abidin Zeybel, Mehmet Uğur, Hakan Karaca, Cahit Aras, Ali Durak, Ekrem Ergöç, Mustafa Güzel, Orhan  Alkan, Alper Gürsoy, Memet Güldaş, Celal Özkılıç, Gökhan Gök, Murat Balıkçı, Veysel Karacay, Ramazan Uğur, Ece Budan ve Ömer Bakan.

Disiplin Kurulu’nda  Selahattin Akçınar, Necmettin Levent, Abdullah Akyol ve Hasan Dalkılıç, Üst Kurul Delegeliği listesinde ise  Mehmet Bitmez, Fazlı Osma, Ali Biliçi, M. Ali Kaya, Sami İlhan, Gökhan Şahin ve Sami Kaya.

Bu arada  MHP’de  başkanlık seçiminde  aday olan Mehmet Bitmez’in yönetim listesinde yeralan Ece Budan bir açıklama yaparak kendisinin bilgisi dışında  isminin yönetimde yer verildiğini belirtti. Budan, kongre sonrasında  adaylardan Mehmet Bitmez’in yönetim listesinde kendisinin isminin de yer aldığını bir vesile ile öğrendiğini belirterek, “ Benim her hangi bir siyasi partiyle ilişkim bulunmamaktadır. MHP’den bir  başkan adayının yönetiminde ismimin yer aldığını  öğrendim. Bana  bu listeyi hazırlayan adaydan veya  her hangi bir kişiden  yönetime ilişkin teklif gelmedi. Eğer isim benzerliği varsa , onu da yönetimi hazırlayanların kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız