SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'de Seçime İtiraz

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:27
MHP'de Seçime İtiraz
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü gerçekleşen MHP Malatya İl Kongresi’nde 242 oyla il başkanı seçilen Mehmet Erdem, aradaki farkın daha fazla olması gerektiğini savunarak seçim kuruluna başvurdu. Erdem’in bu başvurusunun hemen ardından ise seçimi 2 oy farkla kaybeden Hakan Er de seçim kuruluna başvurarak yönetim listesinde usulsüzlük olduğunu iddia etti. 

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Malatya Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi sonrası itirazlar peş peşe geldi. 242 delegenin oyu ile yeni İl Başkanı Seçilen Mehmet Erdem,Malatya Adliyesi’ne giderek İl Seçim Kuruluna başvurdu. Erdem şikayet dilekçesinde seçimlerde çok fazla oy farkı beklediklerini belirterek karşı tarafın mühürsüz listeleri sandığa attığını iddia etti.

İl Başkanı seçilen Erdem’in Seçim Kuruluna başvurusunun hemen ardından 2 oyla başkanlık yarışını kaybeden Hakan Er de kongreye itirazda bulundu. Normalde seçime itirazı düşünmediklerini ifade eden Er, parti tüzüğünde yer alan ‘kongresi yapılmayan bölgeden bir üst kongreye delege yazılamaz’ hükmüne rağmen teşkilatı bulunmayan Kale ve Arguvan ilçelerinden toplam 2 delegenin listeye yazıldığını belirterek seçimlerin iptalini istedi.

Her iki başvuru sonrası ise İl Seçim Kurulu’nun itiraz süresi olan 10 Şubat’tan sonra toplanıp itirazları karara bağlaması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız