SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'den Aşure Etkinliği

0
Güncellendi - 2019-09-11 20:17:25
MHP'den Aşure Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya İl Başkanlığı ve Kadın Kollarının organize ettiği aşure etkinliğine yoğun katılım ile gerçekleşti.

Aşure etkinliği proğramına MHP Malatya İl Başkanı R:Bülent Avşar, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya, Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Ülkü Ocakları Asena birimi  İl , İlçe Başkanları yönetim kurulu  ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Bu kutsal ayda Allah’ın 10 Peygambere gösterdiği ihsanın yanında  Kerbela gibi hüzünlü acı bir olay yaşandığına dikkat çeken MHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı  Selma Çiçek, “Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz.Birlik beraberlik içinde aşure gününüzü kutluyorum”ifadelerine yer verdi.

"Kerbela, İhanete boyun eğmeyen, hedeflerinden vazgeçmeyen, varlığını muhafaza etmek için pazarlığa heveslenmeyen, korkuya ve tehditlere teslim olmayan rahmani gönüllerin şirke batmış şeytani hesapları şaşkına çevirmesi, hezimete uğratmasıdır. Kerbela Hz.Hüseyin’dir" diyerek konuşmasına başlayan MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, “Kerbela Vakası’nı doğru okumak, bununla kalmayıp gerekli ders ve sonuçları dosdoğru çıkarmak islam toplumlarının geleceği açısından acil ve mecburi bir ihtiyaçtır. Kerbela sabrın zaferi, mazlum iradenin nefesi, haklı davanın sancağıdır. kerbela zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt’ten olan 70 den fazla insanın Kerbela’da şehit edildiği ve kahramanca duruşun adı olan Hz.Hüseyin’dir.

Elbette Yezid ile su içmektense Hz.Hüseyin gibi susuz kalıp onurlu ve imanlı şekilde mücadele etmek,sonunda feryat figan da olsa temel tercimizdir.Hüseyni bakış adalettir, cesarettir, fazilettir, vefadır, vicdandır, birlik ve beraberliğin kaynağı ve kaderidir.

şehadetiyle muzaffer olan, duruşuyla islam aleminin iftiharı ve iffetin nişanesi mertebesine yükselen Hz.Hüseyin taviz vermeyen, saltanat hesaplarına aldanmayan, inandığı yoldan geri dönmeyen asalet ve ahlaki zirvedir. Nitekim demişti ki: “Zilleti kabul edenlere yazıklar olsun.”şeklinde konuştu.

Başkan Avşar, “Başta Kerbela şehitleri olmak üzere din, vatan, millet, bayrak gibi kutsal değerler uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız