SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'den Belediyeye Sorular

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, belediyede yapılan bazı çalışmalarla ilgili olarak soru işaretleri bulunduğu iddiasını dile getirdi ve sorular yöneltti.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Son günlerde Malatya Belediye’sinde,yapılan çalışmalarla ilgili kamu oyunun kafasında soru işaretleri oluşturan,bazı konulara değinmek istiyorum.

1-Meclis toplantılarında görüşülen konuların kararı 1 ay sonraki meclis toplantı saatinde dağıtılmaktadır. Bu vesile ile kararı kimse okuyamadan,gündemin ilk konusu karar kabülü olarak ele alınıyor ve kimsenin bilgisi olmadan sayı çokluğu ile kabulü sağlanmaktadır.

2-Meclis toplantılarında özellikle 4.5 aydır yarıdan az bir çoğunlukla toplantı yapılmaktadır.
Özellikle imar konularının görüşülmesine geçilmeden Başkan’ın salonu terk etmesiyle Başkan vekilinin başkanlığında ilimizin hayati konuları,düşük bir katılımla karara bağlanmaktadır.

3-Belediye Başkanı 05.03.2008 tarihinde toplanan mecliste İller bankası ve Finans kurumlarında kredi almak için yetki almışlardır.Bu kredi nerede ve ne amaçla kullanılacaktır?.

4-İçme suyu ve atık su bedelleri, projelerini hayata geçirmek için firmalarca Belediye’ye yapılacak teklif ile Belediye Başkanlığı’nın uygun göreceği oranda, süre ve şartlarda verilebilmesi için Belediye Başkanı yetkili kılınmıştır.

Bu yetki Malatya’nın suyunun birilerine peşkeş çekileceği endişesi yaratmış ve vatandaşlarımız ciddi bir kuşku içerisindedir.Bu yekinin derhal iade edilmesi gerekmektedir.

5-Hal binası ihalesinin neden alelacele çıkartıldığı kamuoyunda gizliliğini korumaktadır.Şartname tamamen usulsüzlüklerle ve eksik bilgilerle doludur.Hal binası ile ilgili -Sayın Başkan’ın bir süre önce sebze ve meyve komisyoncuları Başkanı ile görüşmesinde şu anda hal binasının satışının söz konusu olmadığını,yeni hal binası yapılıp komisyoncularımız oraya taşındıktan sonra satışı yapılacaktır-,denilmişken şimdi daha yeni hal binasının yeri dahi tesbit edilmeden 8 ay içerisinde alıcı firmaya teslim edileceği yönünde şartname hazırlayan Belediye buradaki esnafı sokağa atmayı mı amaçlamaktadır?....

Bir diğer kamuoyunda gizlenen konuda ,bu ihale ile sadece hal binası mı?.O ada içerisinde bulunan Cami,Malatya Spor tesisleri,İtfaiye,Doğu Garajı’da adı konmadan kamuoyunda saklanarak el altında satılmak istenmektedir.

Bu 34. bin 89 metre kare alan nereleri kapsamaktadır?.

İçme suyu ile ilgili aldığı yetki ile aynı günlerde gündeme düşen yabancı firma iddiası bu kez bu ihale ile gündeme tekrar taşınmıştır.Yoksa birilerine verilmiş bir taahhüt mü vardır?.

6-Bu hal binasını alacak firma nasıl bir proje uygulamak istemektedir.Ne yapacağını belediye bilmeden mi ihaleye çıkarmıştır?.

Bütün bu Malatya’nın geleceğini yakından ilgilendiren konularda Sayın Belediye Başkanı’ndan kamuoyunu aydınlatıcı bilgi vermesini bekliyor,hem içme suyu ile ilgili aldığı sınırsız yetkiyi hem de hal binası adı altında yapılacak olan ihaleyi Malatya’nın menfaatleri açısından bir kez daha düşünerek her iki konuyu da şüphe ve tereddüde, mağduriyete mahal vermeyecek şekilde ele almasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız