SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'den Fotoğraf Sergisi

0
Güncellendi - 2016-11-25 20:02:19
MHP'den Fotoğraf Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Kadın Kolları tarafından ‘Musul Kerkük Türkmenistan mezalimine duyarsız kalmayalım’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Malatya Soykan Meydanında açılan sergide konuşan MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, sözlerine merhum Alparslan Türkeş'in 99. doğum günü olması hasebiyle bugünün kendileri için anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Erdem, “Kadın kollarımız tarafından açılan sergide zulüm gören soydaşlarımızın Malatyalılara gösterilmesi anısına bir resim sergisi açıldı. 15 Temmuzda ülkemizde bir zulüm vuku buldu. Bu zulümde yüzlerce şehit verdi. Bu millet ve tarihin her safhasında birçok badireler atlattı. Ancak dışarıda Musul’da Kerkük’te Türkmenistan da Doğu Türkistan’da tarihin her safhasında halada devam eden bir mezalim var. Soydaşlarımız zulüm görmektedir. Müslümanlar zulüm görmektedir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Gülay Coşkun ise ülkede ve bölgede çok ciddi olayların yaşandığını belirterek, “Bölgemizde ve dünyada çok çeşitli katliamlar olmaktadır. Türkmen coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlar çok fazla gündeme gelmiyor. 1920 yılından beridir Türkmen coğrafyasında yaşayan Türkmenler asimile edilmeye çalışılıyor. Bölge de yaşayan devletler tarafından günümüze kadar bu baskı sürmüştür. Akla gelmeyecek uygulamalarla Araplaştırma politikası sürdürülmüştür. Türkmenlerin aynı mahallede oturması aynı apartmanda komşu olması bile yasaklanmıştır. Kendi dilleri yasaklanmıştır. Bugün buna dikkat çekmek için bu sergiyi açtık” şeklinde konuştu.

iha

MHP'Lİ KADINLARIN TÜRKMEN MEZALİM SERGİSİ (YAKUP ARKIN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız