SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'den 'Meczup' Suçlaması

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Zirve Yayınevi cinayetleri davasında ifade verip, kendilerini suçlayan tanığı "meczup" olarak nitelendirdi ve bu kişinin iddialarını reddetti.

Davanın geçtiğimiz hafta yapılan 8'inci duruşmasında, bir başka cinayet davası nedeniyle Elbistan'da tutuklu olan Metin Doğan adlı kişi tanık olarak dinlenmiş, bu kişi bazı bazı MHP'lileri ve ülkü ocağı yöneticilerini yayınevi cinayetleri ile ilgili suçlamış, bazı iddialarda bulunmuştu.

MHP İl Başkanı Ekici, düzenlediği basın toplantısında bu iddiaları reddetti ve şöyle dedi:

"Bilindiği gibi bir yıl önce ilimizde işlenmiş olan menfur cinayet tarafımızdan şiddetle kınanmıştır. Bir Malatyalı olarak, bu cinayetin güzel Malatya’mıza yapılan büyük haksızlık olduğu ayrıca ifade edilmiştir.

İşlenmiş olan cinayete ilişkin olarak mevcut yasa hükümleri çerçevesinde öncelikle; Emniyet birimleri, Cumhuriyet Savcılığı nezdinde detaylı ve derinlemesine inceleme ve soruşturma yapılmıştır. Yapılan soruşturma sonucu olaya dâhil olan kişilerin bir kısmı hakkında tutuklama kararı verilmek suretiyle haklarında kamu davası açılmıştır.

Cinayet davasına ilişkin yargılama tamamlanma aşamasına gelmiştir. Nitekim yargılamaya ilişkin bu tarihe kadar 9 duruşma yapılmıştır. Gerek soruşturma ve kovuşturma aşaması gerekse yargılama aşamasında olayın fail ve azmettirenleri hakkında somut delil ve gerçeklere ulaşılmıştır.

Ancak son zamanlarda; meydana gelen bazı olaylar sebebiyle siyaset, yönetim ve yargı alanında yaşanan gelişmelerden de görülmektedir ki ülkemiz ciddi bir kaos ortamına sokulmak istenmektedir. Değişik zamanlarda ve değişik kişiler üzerinde gerçekleştirilmiş olan birçok olaylara ilgili ilgisiz kişi ve kurumlar dahil edilmek suretiyle bu kaos ortamı daha da derinleştirilmek ve içinden çıkılmaz bir hale sokulmak istenmektedir.

Yaşanan bu gelişmelere ilişkin olarak Milliyetçi Hareket Partisinin tutum ve davranışı tereddütten uzak bir biçimde Türk Milletinin bilgisi tahtındadır. Milliyetçi Hareket Partisi, teşkilatları ve yöneticileri bu kaos ortamının aktörü, senaristi olmadığı gibi bu ortamdan fayda bekleyen çevrelerle hiçbir ilişkili yoktur.

Ancak kaos ortamını yaratanlar Milliyetçi Hareket Partisini ve yöneticilerini olaylara dahil etmek istedikleri ise başka vahim bir hatadır. Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi ve yöneticilerini bu gibi işlerin içine çekemedikleri gibi bu gibi kirli işlerin içinde göstermeye de güçleri yetemeyecektir.

Zirve yayınevi cinayeti olarak bilinen olayın üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra düzmece ifade ve kişilerle partimizi ve şahıslarımızı olaya dâhil etmek gibi ahlaksız ve hukuksuz bir yola girilmiştir.

Kişiliği, geçmişi ve ruh hali malum olan bir meczup ortaya çıkartılarak şahsımı ve partimizi pis işlerine alet etmeye kalkışılması beyhude bir arayıştan başka bir anlam taşımamaktadır.

Cinayet hükümlüsü, gasp suçlusu ve şizofren bir şahıs üzerinden bunun denenmesi ise iftiracı ve azmettiricilerinin ne kadar zavallı hale düştüklerini açıkça göstermektedir.

Milliyetçi Hareket Partisinin Malatya İl Başkanlığı görevini altı yıldan bu yana yürütmekteyim. Dolayısı ile kamuoyunda çok iyi tanınmakta ve bilinmekteyim. Şahsıma ve MHP ye iftira eden kişinin Milliyetçi Hareket Partisi ile hiçbir ilgi ve irtibatı yoktur. Kendisi ile görüşmüşlüğümde söz konusu değildir.

Ortaya konulmak istenen senaryoda görünürde başrolü oynayan kişi ismimi dahi yanlış bilmekte ve ifade etmektedir. Yine görüştüğünü ve irtibatlandırmak istediği milletvekilinin soy ismini dahi bilmediğini mahkeme huzurunda ifade etmiştir.

Müdahil Avukatların, sözde tanığın kanıtsız, delilsiz, asılsız bir düzme senaryodan ibaret olan beyanlarının doğruluğunu araştırmadan, “eski bir MHP’li dinlendi”,diye açıklama yapmaları da, MHP’ye yönelik kafalarının arkasında ki planı açıkça ortaya koymaktadır.

MHP ile ne dün ve ne de bugün hiçbir bağı olmayan bir şahsın MHP’li diye sunulmasının çirkin bir iftira olduğu alenen görülmektedir.

Şahsıma ve Milliyetçi Hareket Partisine karşı yürütülen bu çirkin iftira ve komplo kampanyasını yürüten ve bu kampanyadan medet umarak saldırıya geçenlerle de hukuk zemininde hesaplaşılacaktır.

Yapılan hukuksuzluğa karşı hukuk zemininde hakkımızı arayarak açıkça suç işlemiş olan kişiler hakkında yasal işlem başlatmış bulunmaktayız.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız