SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'den Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

MHP, AVM ile ilgili İdare Mahkemesi'nin kararının uygulanmadığı gerekçesiyle, belediye başkanı Ahmet Çakır, ilgili başkan yardımcıları ve encümen üyeleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

MHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Hakan Omaç tarafından yapılan basın açıklamasında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde bir öğrencinin katledilmesine tepki gösterildikten sonra, AVM kararıyla ilgili suç duyurusu hakkında bilgi verildi. Açıklama şöyle:

"Hükümetin gösterdiği taviz kar tutum ve açılım politikaları ülkücü harekete şehit verdirecek alçakça ve hain saldırılara dönüşmüştür.Son olarak dün Kütahya Dumlupınar Üniversitesin de yaşamının baharında bir öğrenci gencimiz alçakça şehit edilmiştir.Şehidimize Allahtan Rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum.Türk Milliyetçilerine yapılanların yapanların yanına kar kalmayacağını herkes iyi bilmelidir.Hükümeti de ayrılıkçılara verdiği taviz kar tutumuna derhal son vermesi konusunda uyarıyorum.

Bildiğiniz üzere Milliyetçi Hareket Partisi olarak 17.09.2010 tarihli basın açıklamamızla eski Sümerbank Fabrikası arazisi üzerine inşa edilmiş bulunan Alışveriş Merkezinin inşaatı ve ruhsatlandırılmasına ilişkin Malatya Belediye Meclisinin 04.02.2009 tarihli kararının partimizin açmış olduğu ve Malatya İdare Mahkemesinin 2009/328 Esas sayılı mahkeme kararı ile iptal edilmiş olduğunu Malatyalı hemşerilerimize duyurmuş ve siyaset sorumluluğumuzun gereği olarak belediyenin bu kararı eşit ve adil olarak uygulayıp uygulamayacağının da takipçisi olacağımızı ifade etmiştik.

Bugün itibariyle İdari Yargılama Usulü Kanununun 28.maddesi gereğince mahkeme kararının uygulanması için gereken yasal süre geçmiş ve fakat Malatya Belediyesince bu kararın gereğinin yerine getirilmesi için hiçbir işlem yapılmadığı anlaşılmıştır.

Belediyenin bundan sonra da bu kararı uygulamaya yönelik herhangi bir işlem yapmayacağı anlaşılmaktadır.Belediye yönetiminin hukuk tanımaz kayırmacı anlayışları artık pervasızlık boyutuna varmıştır.Ruhsat iptaline yönelik olarak “mahkeme kararı üzerine orayı mühürlediklerini, ancak nereyi mühürlediklerini tam olarak bilemedikleri” şeklinde adeta Malatyalılarla dalga geçen ifadeler,hukukun üstünlüğü değil de üstünlerin hukukunu uygulayarak hukuk tanımazlığın açık bir örneğini vermişlerdir.

Belediyeler kanunlarla yönetilen kamu kurumları ve gerek atanmış ve gerek seçimle gelen tüm yöneticileri de bu anlamda kamu görevlileridir.Mahkeme kararlarının eşit ve adil şekilde uygulanması yükümlülüğü kamu görevlileri için en temel bir Anayasal yükümlülük ve aynı zamanda ahlaki bir vebaldir.Belediye yönetimi ciddiyet ister.Öyle anlaşılıyor ki belediye mahkeme kararını uygulamamak için bazı çevrelere angaje olmuştur.

Ruhsat İptaline ilişkin hiç kimsenin görmediği ve farkına varmadığı şekilde mühür vurduklarını söylemekte, Plan Tadilatının İptaline ilişkin ise neden:? hiçbir işlem yapmadıklarını dahi söyleme gereği duymamaktadırlar.

Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına mahkeme kararının kasten yerine getirilmemesi gerekçesiyle belediye başkanı ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz..Artık bu mahkeme kararının gereğinin yerine getirilip getirilmediğine Türkiye Cumhuriyeti Savcıları ve Mahkemeleri karar verecektir.

Burada şunu bir kez daha belirtmek isterim ki bazı çevreler partimizin kamu adına yasal yollara başvurmasına ilişkin olarak halkımızı yanıltmaya çalışmaktadır.Şerefli mazisiyle Türk Milletinin özünden gelen Milliyetçi Hareket Partisi Malatya ya yapılan her türlü hizmetle ancak gurur duyar.Türk Milletinin sahip olduğu milli servet ise bizim için en mukaddes bir değerdir.MHP İl Başkanlığı olarak biz sadece Malatyalıların haklarının korunması ve kamu yönetiminde herkese eşit ve adil uygulama sağlanması adına mücadele ediyoruz.Hukuk önünde herkes eşittir ve uygulama da herkese aynı olmalıdır."

BELEDİYEYE HİBE KONUSU..
Bu arada ruhsat ve imar plan tadilatı ile ilgili usulsüzlük iddiası nedeniyle Malatya İdare Mahkemesi tarafından aleyhinde karar verilen Malatya Park AVM'nin sahibi Malatya Girişim Grubu’nun, Malatya Belediyesi’ne hediye ettiği elektronik büro cihazı ve diz üstü bilgisayar hibesinin, Belediyenin Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yayınlanan MAKBİS isimli dergide yayınlanması Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a soruldu. Çakır, etik dışı olarak değerlendirilen hibenin Bilgi İşlem Müdür Vekili İsmail Güney’in kendi çıkardığı MAKBİS adlı dergide yayınlamasına ilişkin bir soruya “Belediyemize yapılan hibeler kayıt altına alınıyor" yanıtını verdi.

İdare Mahkemesi’nin Malatya Park AVM’nin üzerinde inşa edildiği Sümerbank arazisine ilişkin Malatya Belediye Meclisi’nin aldığı imar düzenlemesi kararını yasa dışı olduğu gerekçesiyle iptal ettiği bir dönemde, Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdür Vekili İsmail Güney’in, söz konusu hibeyi MAKBİS adlı dergide de yayınlamasıyla ilgili olarak sorulan soruyu başkan Çakır yanıtladı.

Belediyenin Dijital Arşiv Sistemine geçilmesiyle ilgili olarak basına bilgi verdikten sonra MGG’nin hibesinin, Bilgi İşlem Müdür Vekili İsmail Güney tarafından MAKBİS dergisinde yayınlandığının da hatırlatılması üzerine Çakır’ın yanıtı “Tabi belediyemize zaman zaman bu tür hibeler yapılıyor. Geçmiş dönemlerde de çeşitli hibeler yapılmış. Bu hibeler daha önce kayıt altına bile alınmamış. Şimdi arkadaşlarımız bunu kayıt altına alıyor" şeklinde oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız