SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'nin Adayı Ünaldı

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Malatya Belediye Başkan adayının Ziraat Yüksek Mühendisi Cumali Ünaldı olduğu, bu konuda genel merkez faksının Malatya İl Başkanlığına geldiği bildirildi.

TV Malatya'ya bağlayan MHP İl Başkanı Ömer Ekici, merkez ve bazı ilçe belediye başkan adaylarına ilişkin genel merkez faksının il başkanlığına geldiğini bildirdi.

Ekici, kendilerine yapılan başvurularla ilgili yaptıkları değerlendirme sonucunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı müşaviri iken istifa edip aday adayı olan Cumali Ünaldı'nın Malatya merkez belediye başkan adayı olarak kesinleştiğini söyledi. Ekici, adaylarının birikimi, vizyonu ve projeleriyle iyi bir isim olduğunu ifade etti.

Ekici, aday adaylarından eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ile ilgili olarak da, uzun süreden beri MHP'de aday adayı olacakların hiçbirinden ayrı tutulmadığını, 2004'te aday yapıp kazanamayan bir arkadaşları olduğunu, yaptıkları değerlendirmede insanların siyasi kimlikleriyle var olduklarını, Çerçi'nin de değerli bir isim olduğunu, değerlendirmelerin teşkilat kademelerinde ve genel merkezde yapıldığını, Ünaldı'nın tercih edildiğini bildirdi.

"GÖSTERİLEN GÜVENE LAYIK OLACAĞIM"
Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Belediye Başkan Adayı Cumali Ünaldı, partisinin kendisine gösterdiği güvene layık olacağını söyledi. MHP Genel Merkezi’nin Malatya İl Teşkilatı’na gönderdiği faks yazısı ile MHP Malatya Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Cumali Ünaldı, malatyahaber.com’a yaptığı özel açıklamada, kararın Türkiye, Malatya ve partisi için hayırlı olması dileğinde bulunarak, “ Malatya MHP İl Teşkilatımızın aday belirleme mekanizması sürecinde göstermiş olduğu güvene ve Malatya halkına layık olacağım. Malatya teşkilatımızın kanaatinin genel merkezimizde de karşılık bulmuş olması ayrıca mutluluk vericidir. Malatya benim için çok önemli. Malatya’ya hizmet etme şansını yakalamış olmak gurur vericidir.” şeklinde konuştu.

Partisinin Malatya’nın geleceğine yönelik sağlam bir adım attığını belirten Cumali Ünaldı, “ Bana gösterilen güven çok ciddi bir güven duygusu. Bu güven duygusuna layık olacağım. Malatyamız için Malatya halkı ile birlikte, elele ve dayanışma içinde çok büyük işler yapacağız. Bana bu güven duygusunu gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

CUMALİ ÜNALDI KİMDİR?

29 Ekim 1949′da Malatya’da doğdu.
İlkokul,ortaokul ve Liseyi Malatya’da okudu.
Ziraat Yüksek Mühendisi oldu.
Malatya-Doğanşehir ilçe tarım müdürü,
Malatya Kaysıcılık Araştırma’da araştırma mühendisi,
Malatya Topraksu Bölge Müdürlüğünde yıllarca Başmühendis olarak çalıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptı.
Başbakanlık Müşaviri (Özal’ın danışmanı) oldu.
Azm-i Milli TAŞ Yönetim Kurulu üyesi oldu.
T.Şeker Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
TSE Mamul Gıdalar Hazırlık Grubu üyeliğine seçildi.
DPT 6.Beş Yıllık Kalkınma Planı tarım özel ihtisas komisyonu üyesi oldu.
2007 genel seçimlerinde AKP'den Malatya Milletvekili aday adayı oldu.
Evli,üç çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız