SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'nin Malatyalı Vekilleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:37:23
MHP'nin Malatyalı Vekilleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan milletvekili bulunmayan MHP'nin 25. dönemdeki 80 vekili arasındaki 4 kadın milletvekilinden 2'si aslen Malatyalı. Malatya kökenli bu iki isim, Ankara Milletvekili Prof.Dr. Zuhal Topçu (2. fotoğraftaki) ile İstanbul Milletvekili Arzu Erdem (1. fotoğraftaki).

ANKARA MİLLETVEKİLİ PROF.DR. ZUHAL TOPÇU..

Babasının memuriyeti nedeniyle 1960'da Şanlıurfa- Birecik'te dünyaya gelen MHP Ankara Milletvekili Prof.Dr. Zuhal Topçu, Darende-Balaban'dan olan Ali- Behiye Topçu'nun kızları. 24. dönemden sonra 7 Haziran seçimlerinde ikinci kez TBMM'ye seçilen Topçu, AÜ Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji-Felsefe Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde eğitim alanında tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde göreve başladı. Aynı üniversitede yardımcı doçent, doçent ve profesör oldu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Bölüm Başkanlığı ile KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Bölüm Başkanlığı ve Dekanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim yönetimi, eğitim programları alanlarında yüksek lisans programları açtı ve alanla ilgili dersler verdi. Amerika, İngiltere, Japonya’nın yanı sıra birçok ülkede çeşitli çalışmalar yaptı. Eğitimde kalite yönetimi, eğitimde alternatif arayışlar, Japon eğitim sistemi konularında kitapları ve çok sayıda makalesi yayınlandı. 24. Dönemde Türkiye-AB KPK Üyeliği görevini üstlendi. Topçu, 2 çocuk annesi.

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM..

25. dönemde MHP'den İstanbul Milletvekili adayı olarak seçilen Arzu Erdem, 10 Şubat 1970’de Almanya doğdu. Aslen Malatyalı olan Erdem, ilk ve orta öğrenimini Almanya’da tamamladı. 1991’de de İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Erdem, aynı bölümde yüksek lisansı tez çalışmalarına devam ediyor. Pedagojik formasyonu bulunan Erdem, aynı zamanda “Kimsesiz Çocuklar Derneği” kurucu başkanlığı ile “Gençleri Uyuşturucudan Koruma Derneği” başkan yardımcılığı yapıyor. Özel bir lisesi bulunan Erdem, eğitim alanında çalışıyor.

MALATYALI VEKİL SAYISI 26

550 üyesi bulunan TBMM'de bu dönem AKP'den 13, CHP'den 10, MHP'den 2, HDP'den 1 olmak üzere Malatya doğumlu ya da Malatya kökenli toplam 26 milletvekili görev yapıyor. Bu milletvekillerinden AKP'li 5'i ve CHP'li 1'i Malatya'dan seçildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız