SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİAD da 17 Aralık'a Tepkili!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:31
MİAD da 17 Aralık'a Tepkili!
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli olan, başkanlığını da, daha önce AKP'den milletvekili aday adaylığıyla hatırlanan Yunus Akdaş'ın yaptığı Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nden yapılan açıklamada, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla başlayan sürecin işletmeleri zora soktuğu, sıkıntılar yaşattığı öne sürüldü.

MİAD'ın info@miad.org.tr elektronik posta adresinden basın kuruluşlarına gönderdiği, altında herhangi bir isim ya da "Yönetim Kurulu" ibaresi bulunmayan ve "Değerli Kamuoyunun Dikkatine" diye başlayan açıklaması şöyle:

"Son günlerde yaşanan gelişmeler iş dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu istikrar ve güven ortamını zehirleyecek bir düzeye ulaşmıştır. Her şey yolunda giderken 17 Aralık 2013’te başlayan süreç, zamanlaması itibarıyla sadece hukuki sonuçlar doğuracak girişimler olmasının ötesine geçmiş durumdadır. İç siyaset boyutunu aşan küresel bir operasyon yürütüldüğü her geçen gün daha çok belirginleşmektedir. Sonuçları da bir bir ortaya çıkmaktadır. Bu ortamda üreten ve ihracat yapan işletmelerimiz zora girmekte, sıkıntılar yaşamaktadırlar.

Krizlerden en çok etkilenen risk altındaki grup olan iş adamlarının kurduğu MİAD gibi kurumların bu gelişmeler karşısında seyirci kalması düşünülemez. Bizi geçmişte çok bedel ödediğimiz siyasi istikrarsızlık ve ekonomik güvensizlik ortamına geri götürecek girişimleri asla ve asla tasvip etmiyoruz.

Şaibeden uzak amacı sadece yolsuzlukla mücadele olan her türlü hukuki ve idari soruşturmanın arkasında olur sonuna kadar da destekleriz. Ancak 17 Aralıkta başlayan süreç atanmışlar üzerinden siyasetin yine dizayn edilmek istendiğini adeta gözlerimize sokmaktadır.

Siyasi iradenin zayıflatılması milli iradenin zayıflatılması anlamına geldiğini ülke tecrübemiz bize göstermektedir. Bağımsız istikrarlı güçlü bir Türkiye için sağlam bir irade göstererek iktidarıyla, muhalefetiyle, bürokrasisi ve STK’larıyla sorumluluk bilinci içinde hareket etmek zorundayız.  Ekonomik istikrar ve kalkınmanın sürdürülmesi, başlayan çözüm sürecinin sonuca götürülmesi, enerji koridorlarının oluşturulması ve işletilmesi gibi konularda gündemin oluşmasının bizi daha güçlü, bağımsız ve müreffeh kılacağına kuşku duymuyoruz. Siyasi ve ekonomik bağımsızlığımıza yönelik her girişimin karşısında olduğumuzu kamuoyumuzun bilgisine saygıyla sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız