SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİAD'cı Savunmada!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Aktaş, Malatya Eğitim Bursu Platformu ile ilgili eleştirilere "10 bin kişiye burs verilmesi, şimdiye kadar tartışıldı mı?" sorusunu yöneltti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Aktaş, yaptıkları anket çalışmasına göre, en az 12 bin Malatyalı üniversite öğrencisinin burs alamadığını söyledi. Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun Türkiye'de örnek bir çalışma olacağını belirten Aktaş, eğitimde Malatya'nın kaçıncı sırada olduğunun tartışılması gerektiğini de belirterek, "Kamuoyunda 10 bin kişiye nasıl burs sağlanacağını tartışan oldu mu?" sorusunu yönelterek, Malatya'da daha fazla burs sağlanması konusunda şimdiye kadar olumlu bir çalışmanın yapılmadığını belirtti.

Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun şeffaf bir sisteme sahip olduğunu ve herkesin burs almasını sağlamanın yanında isteyen herkesin, burada burs almak isteyen her öğrenciye burs verebileceğini kaydeden Aktaş, tartışmak yerine daha fazla burs sağlamak için yeni projelerin alternatif olarak sunulması gerektiğini ifade etti.

Aktaş, MİAD'ın öncülük ettiği Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki Hasta Yakınları Konukevi'ninde 120 yataklı olacağını ve bu tesisin Temmuz ayında açılmasını hedeflediklerini kaydetti. Aktaş, üniversite ile her zaman işbirliği içerisinde olacaklarını da ifade etti.

MÜSİAD'DAN DESTEK SÖZÜ..
Bu arada Malatya Eğitim Bursu Platformu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya şubesini ziyaret etti.

Malatya Eğitim Bursu Platformu adına ziyarette konuşan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, yıllardır süregelen bir soruna çözüm bulmak amacıyla, bu projeyi başlattıklarını bildirip, mevcut yapılan çalışmamaların her zaman takdirle izlendiğini, ancak yeterli olmadığını, daha çok öğrenciye daha çok burs vermek gerektiği, Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun hedefinin toplamda 15 bin öğrenciye burs vermek olduğunu belirtti.

Akdaş, hiçbir derneğin ya da kurumun alternatifi olmadıklarını dile getirip, tek amaçlarının öğrencilerde destek olmak istediklerini bu bağlamda MÜSİAD üyelerinin de desteğini beklediklerini ifade etti.

MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ise, Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun burs projesinin çok yerinde ve anlamlı bulduklarını aktarıp, MÜSİAD ve bütün diğer kurum ve kurulların bu projeye destek olmasının gerektiğini, eğitime yapılan bu yatırımların ve desteklerin önemsenmesi gerektiğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız