SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİAD'da Bakan Güler'i Dinlerken

A- A+ PAYLAŞ

MİAD Toplantısında, Bakan Güler`i Dinlerken..

Güven AKINCI
guvenakinci@hotmail.com

Uzunca bir süredir MİAD`ın(Malatya İşadamları Derneği) bir toplantısına katılmayı planlıyordum. İstanbul`da bulunduğum bir tarihte derneğin Mart ayı etkinliğinin yapılacağını öğrenince bu fırsatı kaçırmayıp, Enerji Bakanı Hilmi Güler`i dinlemeye ben de gittim.

"Enerji Yatırımları" başlıklı bir sunum yaptı Enerji Bakanı. Konuşmasına "Farklı bir ilin farklı insanlarına karşı konuşacağım. Kimlerin karşısında olduğumun bilincindeyim, açık olacağım" diyerek başlayan bakan Güler,Malatyalı işadamlarına tekstile yaptıkları yatırımın dörtte birini dahi olsa enerji alanlarına da yapmalarını ayrıca sulama ve organik tarım gibi sektörlerinde cazip hale geldiğini vurguladı.

Miad yöneticilerinin toplantı için seçtikleri mekan Polat Rönasans oteliydi. Hangi muadil toplantıyla kıyas yapabilirim bilmiyorum ama katılım fena değildi. Bayan katılımcıların azlığı, “Malatya`nın işadamı çok ama işkadını az herhalde” dedirtti çevredekilere.

Malatya Valisi ve Belediye Başkanı,akşamın Malatya`dan gelen katılımcılarıydılar. Programın sunumunu Sabri Özel yaptı. Vahap Küçük ise Malatyalı yatırımcıların Bakan bey`den taleplerini iletti.

Bu arada bir protokol hatası küçük bir sitem ve ona karşı yapılan bir savunmayla atlatıldı. Sabri Özel ilk konuşmayı yapmak üzere Vali bey`i kürsüye davet etti, sonrada başkan Cemal bey davet edildi. Kürsüde belediye başkanı nazik bir ifadeyle “sanayici arkadaşlarımız protokolü çok bilmiyorlar, protokol gereği Vali bey`in benden sonra konuşması gerekirdi” demesi sunumu yapan Sabri Özel`in “burada öyle yazıyor” cevabıyla geçiştirildi.

Miad toplantısının bir başka dikkat çekici yönü ise, 2007 Kasım`ında yapılması planlanan genel seçimler öncesi Malatya özelindeki siyasi havanın salona yansımasıydı. AKP yöneticisi Öznur Calık hanımın salondaki varlığını hissetirircesine vurgulu bir ses tonuyla bakana sorduğu “Sayın bakanım iktidariniz döneminde Malatya`ya yaptığınız yatırımları anlatır mısınız?” sorusu yerel dille"kışlık zarhayı ayıralımda, kışın rahat edelim" diyen Malatya yaşlılarının ifadesi gibiydi.

Cumali Ünaldı Ankara`dan gelmişti toplantıya. Malum,Cumali bey uzunca bir süredir Malatya`dan aday olduğunu açıklamış bulunuyor. Calışmalarının nasıl gittiğini sordum, "Artık Malatya Ankara`ya sadece milletvekili değil bakan göndermeli bu konuda herkese düşen görevler var." dedi. Bu tespite hangi Malatyalı itiraz edebilir ki?

Malatyalı patronlar kulübünün genel sekreterliğini reklam sektöründen gelen Ahmet Turan Koçer yapıyor. Ahmet bey genç ve birikimli birisi. Miad`ın kurumsal niteliğiyle ilgili şunları söyledi görüşmemizde:“ Dernek 1998 yılında kuruldu.350 üyemiz var. Miad olarak ciddi ve kalıcı işler yapıyoruz. Hali hazırdaki genç miad gurubu ve hazırlığını yaptığımız bölgesel yatırım planlama gurupları derneğimizin alt çalışma birimleri olarak faaliyet gösteriyorlar. Derneğimiz uzun soluklu bir çabayı dert edinmiştir, üyelerimiz bu bilinçle çalışmaktadırlar“

Geçtiğimiz günlerde I.Ü rektörü Mesut Parlak`ın Malatya ziyareti çerçevesinde yüksek sesle dile getirdiği özeleştiriyi okumuştum. İstanbul`daki hemşehrileri ile, Malatya`da yaşayanların kontaklarının çok zayıf olduğunu belirtmişti Mesut hoca. Miad toplantısında Malatya yerel basınından kimseyi göremeyinçe hocaya hak verdim.

Kanımca bunu organize etmesi gereken Miad. Pekala Malatya`dan birkaç gazeteci arkadaşımız yol masrafları karşılanmak suretiyle toplantıya davet edilip hem kamuoyunun bilgilendirilmesi hem de konuya yakınen vakıf olan yerel gazetecilerin katkılarından faydalanılabilir.

Nitekim bir dönem sorun olan, Malatyadaki doğal gaz dağıtım şirketinin Elaziğ`dakinden daha pahalı maliyetinin çıkarması direk ilgili bakana,konuyu bilen bir gazeteci tarafından sorulabilirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız