SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİAD'da Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MİAD olan Malatyalı İşadamları Derneği tarafından "Yeni Teşvik Kanunu ve Yeni Türk Ticaret Kanunu" konulu seminer düzenlendi. 4. bölgeye giren Malatya'da hangi yatırımların teşvik alabileceği de konuşmacılar tarafından katılımcılara anlatıldı.

Seminere ilişkin olarak MİAD'ın yayınladığı bülten şöyle:

"Ekonomik sıkıntılar iş dünyasının tüm aktörleri tarafından özellikle son dönemde hissedildi. Bu durumun önüne geçebilmek için açıklanan taslak halindeki Yeni Teşvik Paketi’ni ve ticaret kanunlarını tamamen değiştirecek Yeni Ticaret Kanunu’nu Malatyalı İşadamları henüz kanunlaşmadan inceledi. Yakın gelecekteki ekonomik yapıyı değiştirecek kanunlarla ilgili seminer 29 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirildi. MİAD Dernek Merkezinde düzenlenen seminere MİAD üyesi işadamları ve firmalarındaki profesyonelleri katıldı.

“Yeni Teşvik Kanunu ve Yeni Türk Ticaret Kanunu” konulu seminer; Türkiye’nin önde gelen danışmanlık firmalarından olan PWC’nin (Prizewaterhousecoopers) uzmanları tarafından verildi. PWC Mevzuat, Eğitim ve Araştırma Başkanı Recep BIYIK Yeni Teşvik Kanunu ile ilgili detayları katılımcı işadamları ile paylaştı. Yeni Teşvik Kanunu’nun henüz yasalaşmadığını ve aslında uzun süreden beri üzerinde çalışılan bir tasarı olduğunu vurgulayan Recep BIYIK Türkiye’nin objektif kriterlerle 27 bölgeye ayrılarak düşünüldüğünü daha sonra 4 bölgeye düşürülmek gerektiğini belirtti.

Yeni Teşvik Kanunuyla hükümetin bazı sektörlerin farklı bölgelere taşınması için özel teşvikler getirdiğini söyleyen BIYIK tekstil sektörünün de özellikle 3 ve 4. Bölgelere taşınmak istendiğini söyledi. Dördüncü bölgeye giren Malatya’da hangi yatırımların teşvik alabileceğini ayrıntılı olarak gösteren Recep BIYIK yeni teşvik kanunuyla para verilmeyeceğini yatırım tamamlanıp kâr etmesinden sonra vergi indirimi uygulanarak yatırımın %60 gibi önemli bir miktarının devlet tarafından sübvanse edileceğini belirtti. Ayrıca faiz konusunda da imkanların sunulacağı hükümetin yatırım için kredi alan firmaların faiz oranlarının bir kısmını karşılayacağını belirten BIYIK “Teşvik Kanunu dünyadaki örneklerine benziyor. Önemli bir teşvik miktarı olduğunu söyleyebiliriz. Malatya’nın dördüncü bölgede olması olumlu tabi teşvik verilecek alt başlıklar alt bölgeler halinde belirleniyor. Bu konuda hala çok talep var ve görüşmeler devam ediyor. Malatya’da teşvik alacak alt sektörler hala değişebilir. Bugün verdiğimiz başlıkların bu çerçevede değişme ihtimali söz konusu olabilir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Seminerin ikinci bölümünde Yeni Ticaret Kanun Tasarısı ile ilgili PWC Türkiye Vergi ve Hukuk hizmetleri Müdür Yardımcısı Aykut DİNCER sunumunu yaptı. Yeni Ticaret Kanunu’nun şeffaflık, adillik, hesap verilebilirlik ve sorumluluk getirecek yenilikleri amaçladığını söyleyen DİNCER bazı yeniliklerde kısaca bahsetti. DİNCER “Artık AŞ olsun Ltd. olsun bütün şirketlerin internet sitesi olacak ve bu site üzerinden denetimlerini de yayınlamak zorunda olacaklar. Kanun tasarısındaki yeniliklerle hapis cezasının da cezai sorumluluklar içinde yer alıyor. Halen meclis gündeminde bekletilen yasanın bu sene çıkarılmak isteniyordu ancak seneye sarkması büyük olasılık olarak görülüyor.” dedi. Soru cevaplarla kanun tasarısı derinlemesine incelenerek, günlük hayatta ki uygulamalar paralelinde değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının sonunda MİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Osman GÜLDAŞ ve Mehmet Hanifi YILMAZ semineri yapan PWC uzmanlarına teşekkürlerini sunarak, Malatya’nın meşhur kayısısını hediye ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız