SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİAD'ın Konuğu Yeniay'dı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin son konuğu Malatyalı olan İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay (üstteki fotoğrafta ortadaki)'dı.

Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında da geçen Yeniay'ın katıldığı toplantıya ilişkin olarak MİAD'dan yayınlanan bültende şöyle denildi:

"..“Kentsel Dönüşüm Projeleri ve İşadamlarımız için Fırsatlar” konulu MİAD 7. Perşembe Buluşmaları Toplantısı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz YENİAY’ın katılımı ile gerçekleştirildi. MİAD dernek merkezinde düzenlenen toplantıya işadamlarından oluşan yaklaşık seksen kişi katıldı. Kent dönüşümü, projeler ve işadamlarına tavsiyeler içerikli toplantıda Küçükçekmece belediyesinde uygulamaya koyulan ve bölgenin çehresini tamamen değiştireceği vurgulanan çalışmalar hakkında Başkan YENİAY işadamlarına bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yunus AKDAŞ kentsel dönüşüm projelerinin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kente kentte yaşayanların sahip çıkması gerektiğini ifade eden AKDAŞ Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz YENİAY’ın yaptığı çalışmaları takip ettiklerini ve önemli projeler gerçekleştirdiğini gördüklerini belirtti. AKDAŞ; İstanbul ve Küçükçekmece’de yapılan çalışmaların neler olduğu, neler yapılması gerektiği hakkında, konu ile ilgili uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olan Aziz YENİAY’dan bilgi almanın MİAD üyelerini ve işadamlarımızı aydınlatacağını söyledi.

Merkezi yönetimin planlaması ile ülkenin kalkınmasının bir yere kadar sağlanabileceği bunun yerel yönetimlerce desteklenmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz YENİAY şehirlerin yaşayan insanlara kimlik kazandırdığını, yoksulluklarla bezenmiş bir şehrin üst seviyede medeniyete ulaşamayacağını belirtti. YENİAY “İstanbul 2010 yılında Avrupa kültür başkenti olacak. Avrupa Birliğine üye olacak birçok ülkenin önemli şehirleri kültür başkenti olur. Bunun amacı bir hedef koyma ve buna hazırlanmak için fırsat sunmaktır. Sadece otel yaparak, alt yapı yaparak, turist çekemeyiz turistleri çekebilmemiz için medeni şehirler gerekir.

Küçükçekmece 800 bin nüfusa sahip 67 ilden daha fazla nüfusu var. Yerleşimin %80’i kaçak, yabancılar bunu anlamıyorlar. Bu hata hepimizin, yöneticiler toplum hepimiz hatalı davrandık. Biz geldiğimizde zor durumda bir kurum devraldık. Şimdi en büyük bütçeli 3 belediyeden biriyiz. İstanbul’da 3,5 milyon konut var 20 yıl içinde istisnasız yarısı değişmek zorunda. Dönüşüm mukadderdir planlarsanız doğru dönüşür. Yerel yönetimler olarak kentsel tasarım projeleri ile bölgemize rant getirmeliyiz pazarlanabilir olmak gerekiyor. Yapılacak projelerde vatandaş ve müteşebbis karlı olmalı ve modern kent medeniyetine ulaşmalıyız. Kentsel dönüşüm kesinlikle kimsenin malının elinden alınması değildir. İnsanların malını elinden almayı değil hep birlikte kenti modernleştirmeyi daha güzel yaşam alanları oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için gayrimenkul yatırım ortaklıkları oluşturulacak.

Küçükçekmece’de %10–15 kaçak olmayan sağlam yapı var, geri kalanın hiçbiri uygun değil. Kuracağımız yatırım ortaklığı modeli ile mülk sahipleri ihaleye kendileri çıkacaklar. Bugün hala İstanbul’da kaçak yağılaşma var bu bir ihanettir. İnsanlık suçudur bunun partisi falan olmaz. İstanbul orantısız büyüyen bir şehir ilçeler bölgeler kendi kendine yetmiyor en önemli sorunlardan biri bu zaten bu yüzden insanlar ihtiyaçları için başka bölgelere gidiyorlar. Böylelikle trafik sorunu da artıyor. İstanbul’da trafiği halledemeyiz her gün yeni 600 araç giriyor. Trafik sorunu tamamen halledemesek de ulaşım sorununu çözmemiz gerekiyor. 2013 yılında büyük oranda ulaşımın çözülmüş olacağını düşünüyorum” dedi.

Sözlerine bölgesinde yaptığı ve bölgeye ve ülkeye değer katan çalışmalarından bazılarını anlatarak devam eden Aziz YENİAY İstanbul’un en büyük ikinci hastanesinin Küçükçekmece’ye yapılmaya başlandığının ve büyük oranda yeni yapılacakla ilçede yatak kapasitesinin 1000’e ulaşacağını bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Bir soru üzerine YENİAY büyükşehir belediyesinden en fazla yatırım alan ilçenin Küçükçekmece olduğunu bunun da ürettikleri projelerine aldıkları destekle gerçekleştiğini belirtti.

Toplantı sonunda davet için MİAD’a ve dinledikleri için katılımcılara teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı. MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ’da katılımlarından ve paylaştığı değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Başkanı yakından tanıdığını çok çalıştığını bildiğini ama bu kadar çok proje ürettiğinden haberi olmadığını Malatyalı bir hemşehrisi olarak yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu belirtti. Konuşması sonrasında Aziz YENİAY’a plaketini MİAD adına Muammer ŞAHİN verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız