SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Microsoft'un Malatyalı Yöneticisi

A- A+ PAYLAŞ

Microsoft'un sahibi Bill Gates, Ortadoğu, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa stratejik işbirliği sorumluluğunu Malatyalı olan Mustafa Kılıçaslan'a verdi.

Microsoft Türkiye Ofisi'nde görev yaparken Microsoft'un Seattle'daki merkezinde görevlendirilen Mustafa Kılıçaslan, yeniden Türkiye'ye dönüş yaparak, 4 bölgenin stratejik işbirliği direktörü olarak görevlendirildi.

Yeni görevi nedeniyle Amerika dönüşü Malatya'ya gelerek ailesini ziyaret eden Kılıçaslan, Malatya Rotary Kulübü tarafından Altın Kayısı Oteli'nde düzenlenen dostlar sohbetine katılarak konuşma yaptı.

Microsoft'un Ortadoğu, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa'dan Sorumlu Stratejik İşbirlikleri Direktörü Mustafa Kılıçaslan, Microsoft'un 1975 yılında Bill Gates ve ortağı tarafından bir Motel odasında kurulan şirketin şu anda 65 bin çalışanı olduğunu söyledi. Kılıçaslan, Microsoft'un şu anda 102 ülkede ofisinin bulunduğunu ve 65 bin çalışandan 35 bininin ABD'de bulunduğunu kaydetti.

Microsoft'un başarısı hakkında bilgiler veren Kılıçaslan, kurumun çalışma şeklini şu şekilde anlattı:

"Kurumun başarının arkasında iş kültürü yatmaktadır. Son derece kişiye dayalı rekabetçi bir çalışma ortamı var. Herkes kendi performansından ve kariyerinden sorumlu. Grup başarısı, kişilerin başarısının toplamında ortaya çıkıyor. Dolayısıyla her dakika etrafınızdakilerle rekabet etmelisiniz ki kendi alanınızda, kendi konunuzda başarılı olasınız. Microsoft'taki 65 bin kişi, her yıl iki kez performans değerlendirmesinden geçirilir. Sorumluluk alanınız ne kadar farklı da olsa etrafınızdaki insanlarla sürekli rekabet halindesiniz. Size verilen vazifeyi her zaman geçmek zorundasınız. Herkes verilen vazifenin çok daha ilerisine gitmek istiyor.

Ancak öbür taraftaysa çalışanların üzerinde muazzam bir baskı oluşturuluyor. Dolayısıyla Microsoft bu baskıya dayanabilecek tipte insanları seçerek işe alıyor. A tipi, B tipi diye farklı karakterler var. Microsoft genellikle A tipi insanları seçer. A tipi karakterdeki insanlar diğerlerinden daha iyi diye bir şey yok. Sadece değişik kişiliklere sahiplerdir. A tipi insanlar devamlı rekabet etmeyi sever fakat bu insanların kontrolü zordur. Çok rekabetçi olmaları nedeniyle grup huzurunu da bozarak, takım halinde çalışmayı da engelleyecek tipte insanlardır. Devamlı etrafındakilere sataşırlar. Bunu da yine Microsoft dengelemeye çalışıyor. Hem kişi hem de grup hedefleri konuyor. Kişi kendi hedefine doğru çalışırken, grubun hedeflerini de göz ardı etmemelidir. Bu iş kültürü Microsoft'a yerleşmiştir. Bunun haricinde pek çok şeyi serbest bırakılmıştır.

Microsoft'a belirli çalışma saatleri yoktur. İstediğin saatte gidebilirsin, istediğin saatte çalışabilirsin. Verilen işi yaptığın sürece nerde nasıl çalıştığın hiç önemli değil"

Kendisine verilen görevin şirket içinde yeni açılan bir pozisyon olduğunu bildiren Kılıçaslan, bu görevinde bir takım önemli iş ortaklarıyla Microsoft'un irtibatlarını yürüteceğini aktardı.

Bilgisayarın mümkün olduğu kadar çok kişi tarafından kullanılması için Microsoft'un bilgisayarın daha az kullanıldığı Afrika ve Ortadoğu bölgesinde bir takım çalışmalar yapması gerektiğini dile getiren Kılıçaslan, Microsoft'un bir takım bilgisayar şirketleriyle ortaklık yaparak, bin 500 ve bin civarındaki bilgisayar fiyatlarını 200-300 dolarlara indirme gayreti içinde olduğunu bildirdi.

Mustafa Kılıçaslan, Nijerya ve Gana'da şu anda yürütülen çalışmayla fakir insanlara 200 dolar civarında pille çalışabilecek bilgisayarlar geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

"Meraklı olmazsanız, başarılı olmanız mümkün değil. Bir şeye ilginizin olması gerekiyor. Bir şeye ilgi duyacaksınız. O merakınızı takip edecek cesaretiniz de olacak" diyen Kılıçaslan, Microsoft'ta toplam 130 Türk'ün çalıştığını, bu yıl da 12 Türk personelin Eylül ayında Amerika'ya giderek çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Mustafa Kılıçaslan, işadamı Turhan Kılıçaslan ile Yardımsevenler Derneği Malatya Şube Başkanı Ayten Kılıçaslan'ın oğulları.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız