SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mide Dostu...

A- A+ PAYLAŞ
Mide sorunlarıyla başı dertte olanlara iyi haber.
Araştırmacılar alkolün mideye olan kötü yan etkilerinin çilekle yok edilebileceğini keşfetti. Henüz kesin olarak kanıtlanmış bir tedavi yöntemi olmasa da çilek mide ülseri tedavisinde yardımcı.
 
Bilim adamları 10 gün boyunca çilek yedirdikleri deney farelerine ethanol verdikleri zaman midelerinin bundan etkilenmediğini keşfetti.
 
Barselona Üniversitesi'nden Sara Tulipani çileğin sadece iyi bir antioksidan olmadığını aynı zamanda vücudun antioksidan üretmesini sağlayan enzimleri harekete geçirdiğini belirtti.
 
Bilim adamları çileği çok tüketen insanların gastrik rahatsızlıkları önlediğini ve ülseri yavaşlattığını açıkladı. Uzmanlar ülser tedavisinden neden antioksidan içeren ilaçlara ihtiyaç duyulduğunun çileğin faydasının kanıtlanmasıyla açıklığa kavuştuğunu söylüyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız