SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mideye Fazla Yüklenmeyin"

A- A+ PAYLAŞ
 
Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle yediklerine dikkat etmeleri konusunda vadandaşları uyaran Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Bayramlar, sevgi, saygı ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı, milli ve manevi değerlerimizin pekiştiği, dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği, dünyada ve ülkemizin her yanında geleneksel olarak birlikte kutladığımız çok özel ve anlamlı günlerdir. Bu nedenle, milletimizin her bir ferdi için, sağlık, huzur ve coşkuyla yaşanacak, sevgi ve mutluluğun paylaşılıp çoğaltıldığı günler olabilmesi, hepimizin en büyük temennisi ve hedefidir. Bu hedefe ulaşabilmek için, hekiminden hemşiresine, sağlık memurundan ebesine tüm sağlık çalışanları büyük bir özveri ve gayretle çalışmaktadır.   30 Ağustos tarihinde idrak edilmeye başlanacak olan Ramazan Bayramı'nın ilk gününden itibaren halkımızın bayram tatilinde herhangi bir sağlık problemi yaşmaması için gerekli tedbirler müdürlüğümüzce alınarak uygulamaya konmuştur. Bu kapsamda 112 Acil Sağlık hizmetlerimizde, Ağız ve Diş Sağlı hizmetlerinde ve Devlet Hastanelerimizde ilave nöbetçi personel görevlendirmesi yapılarak halkımızın huzurlu bir bayram geçirmesinde herhangi bir problemle karşılaşılmaması temin edilmiştir." dedi. 
 
"MİDEYE FAZLA YÜKLENMEYİN"
 
Bayramda mideye fazla yüklenilmemesini söyleyen Zengin, "  Vatandaşlarımızın sağlına gereken özeni göstermesi önemlidir. 'Oruç bitti' deyip mideye yüklenmenin hazımsızlık ve kabızlık gibi problemlere neden olacağı unutulmamalıdır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açacaktır. Vatandaşların bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri gerekmektedir.Ramazan boyunca önerilen sahur yemekleri ramazan sonrası gece yemek seklinde sürdürülmemeli, gece öğününde meyve, yoğurt gibi besinlerin tüketimi tercih edilmelidir. " ifadelerini kullandı. 
 
"TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN" 
 
Bayramda tatlı ve çikolata tüketiminin fazla oluğunu ve bu konuda vatandaşların çok dikkatli olmasını ifade eden Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Ramazan Bayramı boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır. Eğer tatlı tüketmek çok isteniyorsa hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Mevsimsel olarak havaların sıcak olması dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Sıcak havalarda vücuttan sıvı miktarı azalacağı göz önüne alındığında sıvı tüketiminin önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1,5- 2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir. " dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız