SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mikro Kredi Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:40
Mikro Kredi Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kadınlara yönelik uygulanan mikro kredi toplantısında projenin aşamaları hakkında bilgi aktarıldı ve istişarelerde bulunuldu. 

İl Özel İdaresi Salonu’nda düzenlenen mikro kredi toplantısında, Mikro Kredi Servisi'nin Malatya’da yaptığı faaliyetler anlatıldı. Aynı zamanda ev kadınlarının aile bütçesine katkı sağlamaları amacıyla çeşitli faaliyetler yanında kozmetik ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Muhammed Yunus’un tüm dünyada başlattığı mikro kedi uygulaması, Türkiye’ye Aziz Akgül sayesinde geldi ve 10 yıldır bu alanda çalışma yapılıyor. Tohumlar serpildi ve filiz verdi, ağaç haline geldi ve meyve veriyor” dedi.

Kadınların evde otururken üretime ve ekonomiye katkıda bulunduklarına dikkat çeken Çalık, “Çalışmayan ev hanımı cümlesine karşı çıkıyorum. Kazanan kadın yaşam standardını daha yükseltmeye katkıda bulunuyor. Evimizin ekonomisine ve üretime katkıda bulunmak önemlidir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının iş gücüne birçok teşvikler getirdiğini söyleyen Çalık, “100 bin TL özel idare ve 100 bin lira belediyemiz katkıda bulunarak bu projeyi başlattık. İş adamlarımız da destek vermeli dedik ve iş adamlarımızı da bu projenin içine kattık” şeklinde konuştu.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı ve Diyarbakır eski Milletvekili Aziz Akgül de konuşmasında, “Evlatlarımızın çok daha iyi şartlarda eğitilmesini herkes ister. Mikro kredi ile ailenize katkıda bunuyorsunuz. Mikro kredide çalışanların en az 2 bin TL. geliri olacak. Gelirin sürdürülebilir olması lazım” diyerek, mikro kredi uygulamasının 68 il ve 98 şubede yapıldığını vurguladı.

Toplantıda Aksoğan Ailesine, mikro krediyi yaptığı yardım ve hizmetlerden dolayı plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız