SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mikrobiyoloji Kursu Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti ile Bakteri Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen ‘Uygulamalı Moleküler Mikrobiyoloji Kursu’ başladı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rıza Durmaz başkanlığında Fen Edebiyat Fakültesi'nin Salonu'nda gerçekleştirilen kursa Türkiye'nin değişik üniversite ve hastanelerinden 60 bilim adamı katıldı.

Uygulamalı moleküler mikrobiyoloji kursu düzenleme başkanı Prof. Dr. Rıza Durmaz, "Moleküler yöntemler tanı, tiplendirme, epidemiyoloji, filogenetik analizler, patogenez, direnç, spesifik proteinlerin üretilmesi gibi pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Gün geçtikçe yeni teknikler ve buna paralel olarak yeni kullanım alanları ortaya çıkmaya devam etmektedir. Bu yöntemlerin sağladığı büyük avantajlar yanında, uygulamada önemli sıkıntılar bulunmaktadır. İlkini 2001, ikincisini 2003 ve üçüncüsünü 2005 yılında yaptığımız Uygulamalı Moleküler Mikrobiyoloji Kursu'nun dördüncüsünü yapabilmenin onur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kurs hakkında bilgi veren Prof. Dr. Durmaz, "Bu kursta; moleküler epidemiyoloji, klonlama teknolojisi, omiksler, bakteriyel direnç ve virulansta moleküler yöntemlerin kullanımı, farklı nükleik asit çoğaltma yöntemleri gibi konularda teorik ve pratik bilgiler sunulacaktır. Kursa katılanlar moleküler epidemiyoloji konusunda araştırma planlanma, geçerli olan tiplenme yöntemlerini seçip uygulayabilme, sonuçlarını yorumlayabilme ve ayrıca klonlama teknolojisi ve baz dizi analizi gibi moleküler teknolojinin en geçerli teknikleri hakkında teorik ve pratik bilgi birikimini kazanacaklardır" ifadelerini kaydetti.

Kursun 7 Eylül 2007 günü sona ereceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız