SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Miktarı Düştü Ama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan ihracatı gerçekleştirilen kuru kayısı ihraç miktarı düşerken, döviz girdisi arttı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Geyik yaptığı açıklamada, "1 Ağustos 2008 ile 31 Ocak 2009 tarihleri arasında 56 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılarak 190 milyon ABD daları girdi sağlandı. Bu rakam, geçen dönemde, yani 8 Ağustos 2007 ile 31 Ocak 2008 tarihleri arasında 63 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp 165 milyon 581 bin ABD doları gelir sağlandı" dedi.

Bu arada, geçtiğimiz Ocak ayında 6 bin 674 ton, 2008 yılının Ocak ayında ise 9 bin 240 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Başta ABD, Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere, Avustralya ve Brezilya olmak üzere toplam 84 ülkeye kuru kayısı ihracatı gerçekleştiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız