SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milat Olacaktır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:46
A- A+ PAYLAŞ

 
Muhasebeciler Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ile Vergi Denetim Kurulu Malatya Grup Başkanı Vergi Müfettişi Şibli Güneş'i ziyaret eden Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, "Türk Ticaret Kanunu'nun yeni halinin yürürlüğü girmesiyle muhasebecilik açısından milat olacaktır. " dedi. 
 
"ZORLUKLAR VE SORUMLULUKLAR VAR"
 
Ülger ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "1994 yılından bugüne kadar 1 Mart günü Muhasebeciler Günü olarak kutlanıyordu. Ancak alınan bir karar ile bundan sonra 1-7 Mart tarihlerini Muhasebeciler Haftası olarak kutlayacağız. Olumlu bir görüş. Çünkü muhasebe ve muhasebeciliği bir güne sıkıştırıp anlatmak zor olurdu. Çünkü biz diyoruz ki, muhasebe ekonominin her yerinde, her işlevinde görev yapan ve görev üstelen bir konumda. Biz aynı zamanda gelişen Türkiye'nin gelişen muhasebecileri olarak, gelişmeleri anında isteyip, ayak uydurma noktasında gerekli eğitimleri alma, yasaları iyi bilme ve yasaları uygulamakla karşı karşıyayız. Bunu yaparken zorluklarımız ve sorumluluklarımız var. Biz aynı zamanda bir sanatçıyız. Mesleğimiz muhasebecilik ama biz sanatçıyız. Niye sanatçıyız, Biz belge ve bilgilerden ortaya bir eser çıkartıyoruz. Bu eser mali tablolar. Vergi Dairesi ile işletmeler arasında bir köprü görevi yapıyoruz. Bu anlamda kutsal bir görev yürütüyoruz. Ekonominin üçgeni arasında çok ciddi olarak diyaloglar kurarak, ülkemizin gelişmesi adına çalışıyoruz. Biz ülkemiz gelirlerin vergilerden oluşmuş ve bu vergilerinde gönül rahatlığı ile verilmiş vergiler olması temennimiz. Biz cezalar ile bütçelerin oluşmamasını istiyoruz. Bugüne kadar vergi muhasebesi yaptık. Yeni Türk Ticaret Kanunu ile bu durum bitiyor. Biz artık bundan sonra bilgi muhasebesi yapacağız. Ciddi anlamda uluslararası standartlarına uygun olarak muhasebe yapılacak. Türkiye muhasebe yönünde çok belli bir mesafe alacaktır. Bu bizim için meslek açısından milatlardan birisidir" ifadelerini kullandı. 
 
"AĞIR BİR GÖREV ÜSTLENİYORLAR"
 
Vergi'nin önemli olduğunu söyleyen Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ise konuşmasında, " Verginin toplanmasında Vergi idaresi ile mükelleflerimiz arasında çok bir görev ifade ediyor muhasebecilerimiz. Ağır bir görev üstleniyorlar. Bunu için önemi büyük. Sürekli diyalog ve istişare içindeyiz. Bugüne kadar vermiş olduğunuz emekler için teşekkkür ediyorum" dedi. 
 
"UZLAŞMAYA VE İŞBÖLÜMÜNE DAYALI "
 
Vergi Denetim Kurulu Malatya Grup Başkanı Vergi Müfettişi Şibli Güneş ise "10 Temmuz 2011 tarihi itibariyle 646 sayılı Kanun Hükmen de Kararname yayınlandı. Bu kararname ile daha önce mevcut olan 4 ayrı denetim birimi tek çatı altında birleştirilmiş oldu. Bu denetim birimleri Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu, bunlar bünyesinde çalışan Maliye Müfettiş Hesap Uzmanları ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde vergi incelemesinde yetkili olan Gelirler Kontrolleri ve Vergi Denetmenleri, 4 ayrı denetim birimi 10 Temmuz 2011 tarihi itibariyle tek çatı altında birleştirilerek ve eski unvanları kaldırılarak, tek unvan getirildi. Bu unvan da Vergi Müfettişliği unvanı. 2011 sonu itibariyle tali düzenlemeler ışığında Vergi Denetim Kurulu'nda Grup Başkanlıkları kuruldu. Şuanda 40 tane Grup Başkanlıkları var. Bu grup başkanlıkları tamamen uzmanlaşmaya ve iş bölümüne dayalı. Bu bağlamda Vergi Denetim Kurulu, Malatya ili merkez olmak üzere Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ölçeğinde Grup Başkanlığı kuruldu. Doğrudan bakanla bağlı bir kurul tahsis edildi. Teftiş ve soruşturmalarda vergi müfettişleri bakan adına inceleme yapacaklardır" dedi.
 
ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ.
 
Muhasebeciler Haftası nedeniyle Malatya Ticaret Lisesi'nde öğrencilere Muhasebe Mesleği hakkında bilgiler verildi.

 

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, burada yaptığı konuşmada, "Neden 1 Mart'ı Muhasebeciler Günü olarak kutluyoruz? Çünkü 1 Mart 1989'de bizim yasamız Meclis'e sevk edildi. Sevk edildiğinden dolayı 1994 yılında TÜRMOB, 1 Mart Gününü, Muhasebeciler Günü olarak ilan etti. O günden bugüne kadar 1 Mart'ı Muhabeciler Günü olarak kutlamaya başladık. Ancak bundan sonra 1-7 Mart tarihleri arasını Muhasebeciler Haftası olarak kutlayacağız" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız