SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet 'Abdest Tazeleyin' Dedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:34:18
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Millet bize, 'abdestinizi tazeleyin, yolunuza devam edin' dedi" ifadelerini kullandı. 

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından Havuzbaşı'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Kurtulmuş, "Bir seçimden çıktık. Türkiye, Allah'ın izniyle yeni bir dönemin içerisinde, çok güzel ufuklara doğru ilerleyeceğine yürekten inanıyorum. Seçim nihayetinde milletimizin kararıydı. Biz, sandıklarda kaybettiği zaman oyun bozanlık yapanlardan değiliz. Biz, milletin iradesine 'bu bidon kafalılar ne anlar' diyerek, karşı çıkanlardan değiliz. Biz, bu milletin iradesine saygı gösteren, millet ne diyorsa, o söylediği istikamette yoluna devam eden insanlarız" diye konuştu. 

Malatya'nın 5 milletvekili çıkardığını ifade eden Kurtulmuş, "Öncelikle Malatya'yı tebrik ediyorum. Her ne kadar oyumuz yüzde 8,5 düştüyse de, Malatya 5 milletvekili çıkardı. Ve Malatya, Türkiye'de en önde olan illerimizden birisi oldu. Hepinizi tebrik ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarımızı ve Malatya halkını tebrik ediyorum" dedi. 

Kurtulmuş, milletin 7 Haziran seçimlerinde 'abdestinizi tazeleyin, yolunuza devam edin' dediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Herke seçimden sonra konuştu, 'bu millet ne demek istedi?' Hani şöyle bayram namazlarında, sabah namazını kılarsınız, imam vaaz ederken beklersiniz, bazılarının böyle hafif içi geçer, uyuklaya kalır. O zaman yanındaki kolundan dürter, 'hadi kalk bakalım, şöyle bir abdestini tazele de gel bakalım' der. Millet bize dedi ki, 'abdestinizi tazeleyin, yolunuza devam edin.' Bununla neyi kast ediyorum? 'Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi, bu milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız sağlanması için çok iş yaptınız ama geride yapamadığınız başka işler var. Bunları da yapmak için gidin iradenizi, abdestinizi tazeleyin, yola devam edin' mesajını verdiler. Millet bize dedi ki, 'ekonomik olarak çok şeyler yaptınız, Türkiye'nin kalkınması için çok işler yaptınız ama hala yapamadığınız şeyler var, eksik bıraktığınız hususlar var, onları tamamlayın, onları halledin, onları yapmak içinde abdestinizi tazeleyin, niyetinizi tazeleyin, yolunuza devam edin.' Millet, 'bu memleketin en önemli projelerinden birisi olan, bu ülkede barışın ve kardeşliğin sağlanmasının projesi olan Çözüm Sürecini başarıyla tamamlayın, 30 yıldır devam eden bu terörü sona erdirin, Türkiye'de 40 bin insanın ölümüne neden olan bu meseleyi giderin, 1,2 trilyon dolar kaybettiğimiz bu süreci artık geride bırakın, bu memlekette silahları toprağa gömün, kardeşliği ilan edin' mesajını verdi. Bunu yapmak içinde 'iradenizi tazeleyin, kalkın ayağa abdestinizi tazeleyin, yolunuza devam edin' dedi. Millet bize, 'Afrika'da, Asya'da çok işler yaptınız. Dünyanın her yerinde mazlumların, mağdurların yanında olmaya gayret ettiniz ama yapamadığınız bazı şeyler var, onları yapmak içinde bu iradenizden vazgeçmeden, yolunuza devam edin.''

"AK PARTİ EN BÜYÜK RAKİBİ OLARAK KENDİSİNİ GÖRMEK DURUMUNDADIR"

AKP'nin en büyük rakip olarak kendisini görmek durumunda olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu fakir seçim öncesinde de, çeşitli vesilelerle hep şunu ifade ediyorum; AK Parti bundan sonra en büyük rakibi olarak kendisini görmek durumundadır. Bizim en büyük rakibimiz, kendimiziz. Kendimiz eksikliklerimizi bileceğiz, göreceğiz. Mazeret üretmeden, bileceğiz ki , eğer milletimizin verdiği sonuç böyleyse, başımızın üzerinde yeri var" diye konuştu.

"İNŞALLAH EN HAYIRLI KOALİSYON ÇIKAR"

Kurtulmuş, 'eksikliği kendimizde bulacağız' ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha az mı çalıştık, daha eksik mi çalıştık, şurada mı yanlış yaptım, burada mı yanlış yaptım? diyerek, hepsini hesap edeceğiz. Teşkilatlar olarak nerede eksik vardı, nerede yanlış vardı, bunların hepsini ortaya koyacağız. Bunları düzelteceğiz. Millet bizi görevden almadı, kolumuzdan tuttu bir silkti. Birileri diyor ya, 'AK Parti'ye muhalefet görevi verilmiştir.' Peki, AK Parti'ye muhalefet görevi verildiyse, diğer partilerin hepsine muhalefet görevi verilmedi de, yüzde 13 ile yüzde 17 ile sizlere iktidar görevimi verildi? Millet bir oy verdi, bir oydan tek başına iktidar çıkmadı. İnşallah en hayırlı koalisyon çıkar. Millete bu istikamette abdestimizi tazeleyerek, hizmet etme imkanını buluruz. Ama milletin bize verdiği dersten de, ders çıkarmayı bilmek erdemliliktir, faziletliliktir. Milletimiz, 'kendinize çeki düzen verin' diyor. 'Daha fazla çalışın' diyor. 'Daha eksiklerinizi gidererek çalışın' diyor. 'Türkiye'nin meselelerine, dünyanın meselelerine daha fazla sahip çıkın' diyor" şeklinde konuştu. 

Milleti, kendilerine oy vermeye mecbur ve mahkum hissetmeyeceklerini kaydeden Kurtulmuş, "Bizim başarımız, fukara sofrasına dizimizi kırıp oturmakla kaimdir. Biz, toplumun en alt kesimleriyle olan irtibatlarımızı kopartırsak, fukaranın gönlünü kazanmaktan vazgeçersek, fukaranın öncelediği, gözbebeği gibi baktığı insanlar ve siyasi partiler olmaktan uzaklaşırsak, Allah muhafaza bu milletin insanları da bize sırtını döner. Onun için bireysel ve kurumsal anlamda asla kibir sahibi olmayacağız. Bu milleti bize oy vermeye mahkum ve mecbur hissetmeyeceğiz. Bu millete biz himmet etmeye mahkumuz, biz millete hizmetkarlık yapmaya mahkumuz" ifadelerini kullandı. 

"BAKANLIK PAZARLIKLARI ÜZERİNDEN KOALİSYON KURMA TELAŞINA KAPILACAK DEĞİLİZ"

Kurtulmuş, seçim sonuçlarından gerekli dersleri alarak, çok hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, "Koalisyon şöyle mi olur, böyle mi olur? Şu partiyle de olur, bu partiyle de olur. Ya da olmaz. Biz, bakanlık pazarlıkları üzerinden koalisyon kurma telaşına kapılacak değiliz. Biz, genel müdürlük pazarlıkları üzerinden koalisyon telaşına kapılacak değiliz. Bizim bir hedefimiz var, yeni Türkiye'yi ihya ve inşa etmek istiyoruz. Yeni Türkiye'nin kurulması, büyük medeniyetimizin ihya ve inşa edilmesi için çok şey yaptığımız gibi eksik kalan hususlarda var. Bu eksikleri şimdi tek başımıza değil, Allah nasip ederse koalisyon ortaklarımızla, ortağımızla beraber yapacağız. Eğer böyle bir programda milletin hoşuna gidecek, milletin AK Parti'ye gerçekten ümit bağlamasının temel olan esası yeni Türkiye'yi kurabilecek bir koalisyon olursa, ne mutlu bu koalisyonu yaparız, yarım kalan yolumuza devam ederiz ve inşallah bu millete çok hayırlı hizmetler yaparız. Eğer olmadı, olmadıysa da 'illa olacak' diye bir zorlama yok. Allah'a çok şükür Türkiye'nin gerçekten her meseleyi demokrasiyle, sandıkla açması gibi çok büyük bir kazanımımız var. Tekrar seçime gideriz ve inşallah o seçimde AK Parti'yi tek başına iktidara getirir bu millet" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının ardından AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a kayısı takdim etti.

İftar yemeğine AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya milletvekilleri Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP'li ilçe belediye başkanları, parti il ve ilçe yöneticileri ile partili vatandaşlar katıldılar.

Yemekten sonra Kurtulmuş, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti teşkilatı ile bir toplantı yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 23.45'te de uçakla Malatya'dan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız