SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet Adına Burada Siyaset Yapmaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2018-01-23 04:36:51
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Tabi ki biz milletin vekili olduysak milletin adına burada siyaset yapmaya çalışıyoruz. İster yerel ölçekte olsun ister Ankara ölçeğinde olsun vatandaşımızın önündeki engelleri kaldırmak bizlerin görevi. Vatandaş o sandıkta o oyu verirken o talimatı orada bize veriyorlar” dedi.

Milletvekili Şahin, Yeşilyurt Belediye başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte Melekbaba muhtarlığını ziyaret etti. Melekbaba mahallesi muhtarı Ali Demir, “Rahmetli Özal’dan sonra özlemimiz olan Malatya siyaseti her zaman hantal siyaset ve hantal bürokrasi diyorduk ama son yıllarda iki genel başkan yardımcısı bir bakan ve milletvekillerimizin her noktada mecliste görev alıyorlar. Bu durum Malatya siyasetini markalaştırdı ve bir numara olma yolunda da hızla ilerliyor. Büyükşehir olarak Malatya’nın büyük projeleri var. Birazda olsa sitemim var hala daha hantal bir bürokrasi azda olsa bulunmakta. Buda inşallah kısa vadede büyükşehir olan Malatya performansını yükselterek, profesyonel düşünerek daha çok hizmet edip projeler üreterek sahaya çıkıp vatandaşların dertleriyle dertleneceklerini umuyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise “AK Parti belediyeciliğinden önce çevre yolunun altı gerçekten bakımsız bir durumdaydı ama Ak belediyecilik ile çevre yolu altında 16 mahallemiz var ve bu 16 mahallenin de alt yapısı ile ilgili sokak çalışmalarıyla ilgili birçok çalışmaları yaptık aradaki makası daraltmak için mücadele ediyoruz. Bu bir süreç isteyecek bir zaman isteyecek ama bu süreç içerisinde de bu kavram tamamen Malatya’mızın literatüründen çıkmış olacak” şeklinde konuştu.

AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin de “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Türkiye’de hiçbir şey artık eskisi gibi değil” ve Melekbaba da hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmadığını biraz öncede muhtarımız ifade ettiler. Gerçekten yolarıyla, doğalgazıyla yani yapılan bütün hizmetler muhtarlarımız aradığında bunların takiplerinde bulunmaya çalıştık. Bunlar bizim görevimiz. Tabi ki biz milletin vekili olduysak milletin adına burada siyaset yapmaya çalışıyoruz. İster yerel ölçekte olsun ister Ankara ölçeğinde olsun vatandaşımızın önündeki engelleri kaldırmak bizlerin görevi. Vatandaş o sandıkta o oyu verirken o talimatı orada bize veriyorlar. 2009’da il başkanlığımız döneminde özellikle vermiş olduğumuz bir vaat vardı. O zaman normal belediye iken Ahmet Çakır’ın ilk seçimiydi dedi ki çevre yolunun altı ve özellikle kanalın üstü öteki muamele gören varoş diye hitap edilen bu bölgelere mutlaka bir elin değmesi gerekiyordu. Siyasi bir elin yerel bir elin değmesi gerekiyordu. 2009’dan belli özellikle çevreyolunun alt tarafında bulunuyoruz. Yıldıztepe’den Cevat paşaya kadar olan kısımda güzel çalışmalar yapıldığını vatandaşımızda görüyor. Bizde buralara geliyoruz ve buralara her gelişimizde vatandaşlarımızın muhtarlarımızın bizlere ilettikleri bizim yol haritamızı belirliyor. Melekbaba’mızda,Taştepe’mizde, Boztepe’de olsun Yeşiltepe’de olsun Çarmuzu  bizim için önemli olan merkezlerimiz buraları biz bu hale getirmeseydik belki buradaki vatandaşlarımızın yaşam standartları buralarda olmayacaktı. Burada en başta Büyükşehir belediyemiz ve Yeşilyurt belediyemiz yaptıkları çalışmalar ile sosyal alanlar olsun alt yapısı olsun caddelerimiz olsun bulvarlarımız olsun bunların tümünü birden vatandaşlarımız hissederek ve yaşayarak belediyemizin hizmetlerini takdir ediyorlar” diye konuştu.

Milletvekili Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte Yeşilyurt Bentbaşı mahalle muhtarlığını da ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “AK belediyeciliğin temel felsefesinde hizmet vardır ve biz bu milletin hizmetinde olmak için bu yoldayız. Burada hem genel başkanımız hem Cumhurbaşkanımız aynı zamanda yerel yönetiminde belediyeciliğinde imzasını atmış. Bizimde önümüzde bir önder olarak çalışmaktadır. Yeşilyurt belediyesi olarak bu gördüğünüz muhtar evlerinden 11 adedini yapıp muhtarlarımıza teslim ettik. Aslında muhtar evinin ötesinde bir nevi semt konağı gibi wc, lavabosu, mescidi, Mutfağı ve muhtar odası, toplantı salonu ile mahallede semt konağı işlevi görmekte. AK belediyeciliğin mantığında hizmet var. Bizde bu yolda Yeşilyurt belediyesi olarak gece demeden gündüz demeden kardeşlerimizin hizmetindeyiz” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise “Siyaset kurumunun olmazsa olmazlarından olan muhtarlarımızı hiç ihmal etmedik. Bugünde Bentbaşı Mahalle muhtarımız Bilal Şahin’in misafiriyiz. Kendisinden mahallesi ile alakalı sorunları talepleri dinlemeye geldik. Muhtarımızdan dinlediğimiz talepler noktasında alt yapısının büyük bir kısmının tamamlanmış olmasından dolayı hem Büyükşehir Belediyemize hem de Yeşilyurt belediyesine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biz bu bölgede “insanı yaşat ki devlette yaşasın “ diyoruz. Bu bölgelerde insanların yaşayacağı standartları yükseltmezsek vatandaşlarımızın buraları tercih etmesi imkân kabilinde değil. Aydınlatmasıyla, elektriklerin birçok sokakta yer altına alınmasıyla kaldırımlarıyla, alt yapısıyla, üst yapısıyla gerçekten cazibe merkezlerine dönüşmüş olan sokaklarıyla caddeleriyle daha önce çevre yolunun alt tarafını gezdiğimiz zaman ıssız bir yer iken bugün gerçekten esnafın cıvıl cıvıl burada iş yapmış olduğu ve sosyal donatılarının en iyi noktaya gelmiş olduğu bir mahalle olarak görmek bizim göğsümüzü kabartıyor. AK Partinin AK Belediyecilik noktasında yapmak istediği standartlarda bu olsa gerek. Bu güne kadar biz elimizden geldiğince siyaset kurumu olarak başta muhtarlarımız olmak üzere burada yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Bunları her geldiğimizde bizlerle paylaştılar. Bugün gezmiş olduğumuz mahallelere baktığımızda ve gezeceğimiz çevreyolunun alt tarafı diye ifade ettiğimiz muhtarlıklarımıza baktığımızda muhtarlarımızın memnuniyeti vatandaşımızın memnuniyeti eğer bir yerde muhtarımızım sesi çok fazla serzenişte bulunuyorsa muhakkak orada yaşayan vatandaşımızın hislerine tercüman oluyor ama muhtarımızın duasını alıyorsak işte orada yaşayan vatandaşımızın dualarının muhtarımızın şahsında bize yansımasıdır. Buradaki vatandaşlarımızın siyaset kurumuna, yerel siyasete özellikle yerel yöneticilere olan güvenlerini sarsmadan sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • HEKİMHANLI (6 yıl önce)
    hekimhan da malatya nın bir ilçesi orda farklı burda farklı konuşulmaz bence biz ağlama mercisi değiliz diyorsunuz burda sizler için varız diyorsunuz hiç olmadı böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzelyurtlu (6 yıl önce)HEKİMHANLI isimli kullanıcı yorumuna
    sayın Hekimhanlı kardeş sn vekil ne dediğini anlayamamış olmalısın adam ne diyor biz vatandaşların sorunlarını çözmek için varız derken , sorunlardan kaçmıyoruz muhalefet edenler gibi ağlama, şikayet etme lüksümüz yok diyor, vatandaşın ayağına gelip çözüm üreten bir vekil olduğunu gösteriyor ben de Hekimhana geldiğinde oradaydım orada farklı başka yer de farklı konuşanlara benzeyen biri asla olmayan en delikanlı vekilimizi tanımadan muhalefet etmeyelim. Hekimhana ve Hekimhanlıların sorunlarını yakınen takip edip çözüm üreten bir gardaşımız, ağabeyimiz işi rast gelsin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim Malatya için Veli Ağbaba dışında kimse çalışmıyor Meclis konusmalarını aç izle Ne Akp si be Malatyada Bir Veli Ağbaba halkın sorunlarını söylüyor, Malatyanın anasını ağlatan o vekiller belediye başkanları gidecek bu malatya tayip için akp ye oy veriyor vermeyecek daha... Bitti
    0
    0
    Yanıtla