SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Millet Düşmanı'na Tepki!..

A- A+ PAYLAŞ

İsmet İnönü'nün "millet düşmanı" olarak nitelendirildiği bir yazıya ve ona destek veren AKP Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu'na SMMMO'dan sonra CHP İl Başkanlığı, Malatya'da Malatyalılar Derneği ile Malatya Kültür ve Yaşam Derneği'nden de tepki geldi.

CHP'DEN..
CHP İl Başkanı Celal Berktaş, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Son günlerde, ÖZELLİKLE DE Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili kararından sonra bazı çevrelerde, Ulu Önder Atatürk ve İsmet İnönü ile ilgili ilginç değerlendirmeler, davranışlar ortaya çıkmaya başladı.

Daha dün TBMM’de bazı AKP’liler İsmet İnönü hakkında haksız ve seviyesiz bazı sözler sarf ettiler. CHP milletvekillerimiz özellikle de Malatya Milletvekilimiz Sayın Mevlüt ASLANOĞLU bu kişilere gerekli tepkiyi gösterdiler. Ancak Malatya örgütü olarak bu konuda bizim de kamuoyu ile paylaşacaklarımız var. ,

Cumhuriyetin ilanından bu yana Hemşehrimiz İsmet İnönü’ye karşı tahammülsüzlük gösteren bazı çevreler, tarihi gerçekleri çarpıtarak bu büyük devlet adamına karşı haksız ve yersiz eleştiriler yönelttiler. Bazen de çeşitli nedenlerle Atatürk’e yöneltemedikleri eleştirileri siyasetin içinde olan İsmet Paşa’ya yönelttiler.

Hemen bugün bazı tarihi gerçekleri hatırlatmakta yarar var. O, İnönü önlerinde, Düveli Muazzama’ya karşı –ulusun en karanlık günlerinde- MİLLETİN MAKUS TALİHİNİ YENMİŞTİR. Kurtuluş savaşında gösterdiği yararlılıkların hepsini bu satırlara sığdırmak mümkün değildir. Ancak dil uzatanları onaylayan bu milletvekilleri, İsmet Paşa’nın, çok partili Demokratik düzene geçişi sağlaması sayesinde o koltuklarda oturduklarını unutmamalıdırlar. Bizler İsmet Paşa devrinde Malatya’ya getirilen hizmetlerin bu iktidar döneminde satıldığını veya kapatıldığını unutmamalıyız.

Bir TV programında türbanlı bir bayanın Humeyni’yi sevdiğini , Atatürk’ü sevmediğini beyan etmesi de aynı çerçeveden bakıldığında tam bir aymazlık örneğidir ve bu zihniyetin Atatürk’e bakış açısını gözler önüne sermektedir.

Malatya Halkı, Ulu Önderine ve İsmet Paşasına her zaman sahip çıkmıştır, çıkacaktır. Biz de CHP olarak Malatya adına bu saygısızlıklara karşı duyarsız kalmayacağımızı duyuruyoruz.

Bu saygısızlara, yakın tarihimizi okumalarını ve gerçekleri öğrenmelerini öneriyor ve bu tavırları bilgisizliklerine veriyoruz. Yok eğer biliyorlarsa “…GÖZLERİ VARDIR GÖRMEZLER…” durumuna düşeceklerdir.

Bu saygısızlıkları İsmet Paşa görseydi, muhtemelen “…sizi ben bile kurtaramam” demezdi ama şöyle diyeceği şüphesizdi:

“Hadi Canım Sende!...”

"ÖZÜR DİLEMELİ.."
Bu arada Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Karabağ ve Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan da, ortak açıklamayla tepkilerini dile getirdiler.

Bu açıklama şöyle:

"Ulusların olduğu kadar toplulukların da ortak değerleri vardır. Değişik kültür ve inanç ve düşünce mozaiğinde sahip topluluklar bu ortak değerlerde birleşirler ve bu birliktelik de o topluluğa saygınlık ve güçlülük kazandırır.

İsmet Paşa’mızda ülkemizin olduğu kadar ilimizin de ortak bir değeriydi.

O İsmet Paşa’ki;
Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte esir, yoksul ve karanlıklara gömülmüş bir ülkeyi, bağımsız, üreten ve çağı yakalamış bir ülkeye dönüştüren, ülkesine olan görevini cephede de, mecliste de, Lozan’da da layıkıyla yerine getirmiş, çok partili siyasi yaşama geçilmesi için büyük emekler vermiş, dürüst ve namuslu devlet adamı kimliğiyle kendine güvenen Atatürk’ün de, tüm ulusun da, hemşerileri Malatyalıların da yüzünü kara çıkarmamış, onlar için ebedi bir gurur kaynağı olmuş olan İsmet İnönü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, tutanaklara da geçtiği üzere ağır bir hakarete maruz kalmıştır.

O İsmet Paşa ki; Malatya’mızın sanayisi- ekonomisi-kentleşmesi dahil olmak üzere özellikle de eğitim- kültür ve sanat alanında yaptığı katkılarla döneminde Türkiye’nin ilk 10’ları arasında yer almasına neden olan bir ortak değerimizdir.

Tıpkı Turgut Özal gibi.

Onlar Malatyalıların ve Cumhuriyetimizin ortak değerleridir.

Peki, İsmet İnönü kimin düşmanı olabilir?

İsmet İnönü, Ortak değerlerin bir kısmına sahip çıkar görünüp insanları kamplaştırarak çatıştıranların düşmanı olabilir

İsmet İnönü, Bağımsızlık yanlıların değil sömürge yanlılarının düşmanı olabilir.

İsmet İnönü, kadın erkek eşitliğinden rahatsız olanların düşmanı olabilir.

İsmet İnönü, sadece kendi kutsallarının tüccarlığı yapanların düşmanı olabilir.

İsmet İnönü, siyaseti kendisi ve çocukları için ikbal kapısı olarak görenlerin düşmanı olabilir.

İsmet İnönü, Lozan’da kendisinden ödün alamayan Lord Curzon’un ve onun gibilerinin düşmanı olabilir.

İsmet İnönü, İkinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’yi bir taraf olarak görmek isteyip de göremeyenlerin düşmanı olabilir.

Ve de en önemlisi;
İsmet İnönü, “Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır.” sözüyle namussuzların düşmanı olabilir.

Bu hakareti; Hamuru insan sevgisi ile yoğrulan Anadolu kültürünün yok edilmesi ile eş anlamlı sayıyor ve Milletvekilini başta Malatya olmak üzere tüm Türkiye’den özür dilemesini bekliyoruz."

MAKSAD'DAN..
Bu arada Malatya Kültür ve Sanat Derneği de olaya tepki gösterdi ve "Son yıllarda Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetin Kurucularını içeride ve dışarıda çok yönlü yoğun bir saldırı başlatıldığı kamuoyumuzca bilinmektedir.

Dünyada estirilen küreselleşme furyası içerisinde ulusal devlete saldırılar, neo liberal sözde aydın özde karanlık olan kesimler tarafından yürütülmektedir.

İçeride ise, islam kisvesi altına sığınmış, özde emperyalizme bağlı bir avuç kendini bilmez, Cumhuriyetimizin kurucuları olan Atatürk’e ve onun sağ kolu olan İsmet İnönü’ye karşı hayasızca saldırdıkları görülmektedir.

Bu kendini bilmezler, ya tarihi hiç okumamışlar. Ya da birileri bunlara tarihi yanlış anlatmışlar.

Bu cahiller, yakın tarihimize bir göz atarlarsa tarihin tekerrürden ibaret olduğunu göreceklerdir.

Kurtuluş Savaşı sırasında , kurtuluş savaşımıza karşı ve onun önderlerine her türlü çamuru atan şeyhülislam ve bazı din adamlarının hazırlamış oldukları bildiriler, İngiliz uçakları tarafından dağıtıldığı ve bu cahillerin Atatürk’e karşı ayaklanmaları halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Emperyalizm, dün olduğu gibi bu gün de aynı insanları Cumhuriyete ve onun kurucularına karşı kullanmaktadır.

Atamıza ve ikinci adam Aziz hemşerimiz İsmet İnönü’ye karşı yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyor, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz." açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız