SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet Gereken Dersi Verecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:31:47
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, AKP’nin HDP ile siyasi olarak masa altında anlaştığını ileri sürerek bunun Oslo ve İmralı tutanakları açıklandığında çok net görüleceğine inandığını söyledi. 

Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlenen BBP Bölge İstişare Toplantısı’na BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaplan Kartal da katıldı. İlkini Gaziantep’te yaptıkları toplantının ikincisini Bitlis, Bingöl, Elazığ ve Malatya il yönetimleriyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Kartal, artan terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde her gün şehit haberlerinin geldiğini belirten Kartal, 35 yıldır terör sorununu hiçbir hükümetin çözemediğini söyledi.

13 yıldır iktidarda bulunan ve terör sorunun yarısında devleti AKP hükümetinin yönettiğini anımsatan Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlarda hiçbir çözüm bulamadı. Hemen hemen sorunun yarısında bunlar iktidar. Buldukları çözüm Türkiye’ye felaket getirdi. Defalarca söyledik, ‘Siz Levent, Bebek ve Şişli’deki artistleri toplayıp da Doğu Anadolu’ya gönderip de sorunu çözemezsiniz’ dedik. Türkiye’de bir Kürt sorunu olmadığını, Kürt vatandaşların sorunu olduğunu söyledik. 12 yıl Başbakanlık yapan kişi ‘Kürt sorunu var’ dedi. Sonra Cumhurbaşkanı seçilince ‘Kürt de yok sorunu da yok’ demeye başladı. Bu defa Türkiye’nin ortasına acı olaylar getirdi.”

AKP iktidarının çözüm sürecinde HDP ile gizli anlaşmalar yaptığını iddia eden Kartal, “Ben AK Parti’nin HDP ile masa altında anlaştığını, bunun Oslo, İmralı tutanakları açıklandığında çok net görüleceğine inanıyorum. Ben eminim ki AK Parti’deki milletvekillerinin çoğu da bunların içeriğini bilmiyordur. Madem bu millet vergi veriyor, oy veriyor, asker veriyor; milletin bunları bilme hakkı var. Fakat ne yazık ki AK Parti MİT aracılığıyla tüm görüşmeleri kendi koltuğu altında tutuyor” şeklinde konuştu.

1 Kasım erken seçimlerinde AK Parti’nin hezimete uğrayacağını ileri süren Kartal, “Millet gereken dersi verecek. BBP’ye de hak ettiği oyu verecek. Milletin AK Partiye oy vermesi için bir gerekçe yok. Ben 20 ili gezdim. Herkesin Büyük Birlik Partisi’ne sempatisi var. Milletin teveccühü var. Teveccühü olanlar oyunu verse partimiz yüzde 50 oy alır. O zaman herkes sevgisinin gereğini yapsın” diye konuştu.

BBP’nin MHP ile ittifak çalışmalarına ilişkin girişimlere de değinen Kartal, “Partilerin birleşmesi söz konusu değil. İttifak olabilir. Bize resmi olarak müracaat olmadı. Ama böyle bir öneri gelirse biz parti kurullarıyla değerlendiririz. İki partinin tabanlarında böyle bir arzu var. Böyle bir arzu çerçevesinde Büyük Birlik Partisi milletin menfaatini ön planda tutacaktır. Ülke bu sıkıntılardan bizim göstereceğimiz fedakarlıklarla kurtulacaksa değerlendiririz. Bununla birlikte seçime girmeye hak kazanan 5-6 parti bizimle katılmak istiyorlar. Onlar şu anda partimizde değerlendiriliyor. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi ‘Müslümanların iktidarını engelletmeyiz’ diyerek Refah-Yol hükümetine destek vermişti. Biz de milliyetçi, ülkücü, alperenlerin iktidarını engelletmeyiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız