SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet İradesine Sahip Çıktık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:58
A- A+ PAYLAŞ

AKP, Akçadağ ilçesinde seçim bürosunu düzenlenen bir törenle açtı.

Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Hüseyin Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı ve  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi ve partililerin katılımıyla seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

“BİZ BİR TEK MİLLETİN VESAYETİNİ TANIRIZ”

Milletvekili Çalık, Akçadağ’ın yerel ve genel seçimlerde AKP’ye büyük bir destek verdiğini kaydederek, “3 Kasım 2002 seçimleri hepiniz hatırlayın, Başbakanımız için ‘muhtar bile olamaz’ diyorlardı. Allah’a hamdolsun hem muhtar hem Başbakan hem de Avrupa’nın hem de dünyanın Fatihi oldu” ifadesini kullandı. Parti olarak bir tek milletin vesayetini tanıdıklarını söyleyen Çalık, 11 yıllık yolda çok yoruldunuz, çok üzüldünüz. Darbe yapmak isteyenler oldu. Önümüze yeniden çıkmak isteyenler oldu. Ama bu yüce millet onun karşısında dimdik durdu. Ne darbe ne de askeri vesayet ne yargı vesayeti ne de bürokratik vesayet tanırız. Biz bir tek milletin vesayetini tanır, onu da gelir sandıkta görür ve alırız” diye konuştu.

“MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKTIK, ÇIKMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 30 Mart yerel seçimlerinin arifesinde olduklarını belirterek, seçim öncesi tezgahlanmaya çalışılan senaryoları tekrar görmeye başladıklarını söyledi.

Şahin, vatandaşların düşük seviyeli siyasete alet olmadıklarını kaydederek, “Biz hiç kimseyi ötekileştirmedik. Herkes bizim kardeşimiz. Osmanlı’nın son 200 yılından beri insanlarımızın arasına kin ve nefret tohumları saçarak, hayatlarını sürdürmeye çalışan bazı ideolojiler aynı şeyi bugünde sürdürmeye çalışıyorlar. Ama biz hiçbir zaman duruşumuzdan, irademizden ve ilkelerimizden taviz vermedik” dedi.

Milletten aldıkları iradeyle iktidarda olduklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

“Bu milletin gerçek sahipleri, bu milletin çocukları şuanda iktidardalar. Bunların asıl sıkıntıları milletin çocuklarının, bugüne kadar millete efendilik edenlere, milleti köleleştirenlere karşı haykırışlarından kaynaklanıyor. Biz eğer bugün bu duruşu sergiliyorsak, sizin için sergiliyoruz. Sizin bize vermiş olduğunuz o iradeye sonuna kadar sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz.”

“AK PARTİ İLE BİRLİKTE TÜRKİYE’DE KALKINMA HAREKETİ BAŞLADI”

Milletvekili Hüseyin Cemal Akın da Türkiye ve Malatya’nın bütünüyle Başbakan’ın arkasında olduğunu kaydetti.

Akın, AK Partiyle birlikte Türkiye’de büyük bir kalkınma hareketi başladığına dikkat çekerek, “Adnan Menderes ve Turgut Özal döneminde olduğu gibi bir kalkınma hareketi başladı. Bunun üzerine Türkiye’yi etkilemek isteyen güçler, AK Parti’nin aleyhine tuzaklar kurmaya başladılar. Ve bu tuzaklarını bir bir ortaya koymaya başladılar. Son günlerde meydana gelen olayların temelinde de bu var. Çünkü bu ülkeler, Türkiye’yi belirli bir noktaya kadar getirmek istiyorlardı. Tüketici bir toplum olmasını sağlayacak bir noktaya getirdikten sonra kendisinin diğer ülkelere ihracat yapabilecek bir güce ulaşmasını istemiyorlardı. AK Parti bu sınırı aştı. Bunun için Almanya’sından Amerika’sına kadar AK Parti aleyhine bu faaliyeti gösterenler, temelde bunun ızdırabını çeken, bizim gerçek manada kalkınmamızı istemeyenlerdir. Bunun tek ilacı, Başbakanımızın arkasında durmaktır” şeklinde konuştu.

“MALATYA KALKINSIN, TÜRKİYE KALKINSIN, MAZLUMLAR KALKINSIN”

İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, 2023 hedefine giden yolun 30 Mart yerel seçimlerinden geçtiğini kaydetti. 30 Mart’ın sıradan bir yerel seçim olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapan Tüfenkçi, yerel seçimlerde yaptıkları hizmetlerin onayını alacaklarını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinin bir milat olacağına değinen Tüfenkçi, şöyle konuştu:

“Sizlerin içerisinden olan, sizlerle beraber yol yürüyecek belediye başkanlarına görev verin. Belediyecilik, bir hizmet işidir. Aynı zamanda bir ekip işidir. Ekibi iyi olmayan büyükşehrin yapabileceği hiçbir şey yoktur. Büyükşehirde biz usta bir ismi, Ahmet Çakır’ı gösterdik. Türkiye’nin ustası Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında gösterdik. Bakın Akçadağ ilçemize 2. etap 308 adet TOKİ konutu ile 25 Yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatının yapımı devam ediyor. Buradan bir müjde vermek istiyorum; Akçadağ ilçemize köylerimizden gelen öğrencilerimiz için merkezinizdeki Başpınar Mahallesi’ne 300 öğrenci kapasiteli tam donanımlı pansiyon yapılacaktır. İhalesini TOKİ Başkanlığımız 24 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirecektir.”

“KİMSE HALKIN İRADESİNİ YOK SAYAMAZ”

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, “Bütün oyunlar bozuldu. Kimse bu ülke üzerinde ameliyat yapamaz. Kimse halkın iradesini yok sayamaz. Halkın iradesi, her şeyin üzerindedir. Biz bu bilinçle AK Parti’ye geldik” ifadelerini kullandı.

“Bu uzun ince yolun hiçbir noktasında asla durak yapmayacağız” diyen Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yolumuza devam edeceğiz. Bu ülke ve millet için biz hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda oyumuza sahip çıkacağız. Biz hizmet için, hizmetkar olmak için geliyoruz. Bizim makam gibi bir derdimiz yok. Hafta içerisinde Ankara’da milletvekillerimizle beraber ilgili bakanlıklarda bir dizi temaslarda bulunduk. Sonuçta Malatya 5. Bölge Cer Servis Müdürlüğünün Adana 6. Bölgeye Bağlanması ve Malatya Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğünün Depo Müdürlüğüne dönüştürülmesi durduruldu. TCDD Lojistik Merkezlerinde kapsamına alınmayan Malatya İlinde Lojistik merkez kurulmasına karar verildi ve en önemlisi Sivas-Çetinkaya-Malatya arası Hızlı Tren Projesi 2014 yılında ihalesinin yapılmasına karar verildi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Malatya'nın batı illeri ile bağlantısı güçlenecektir.”

AKP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Kazgan, idealist duygularla Ankara’yı bırakarak, Atayurdu Akçadağ’a hizmete geldiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız