SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet İstemezse Gündemden Çıkar"

0
Güncellendi - 2016-03-11 21:17:06
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Malatya Sosyal Bilimler Lisesi’nde yeni yapılan Z Kütüphanesinin açılış törenine katıldı.

Sosyal medyanın etkin olduğu bu çağda kütüphaneleri seçkin öğrencilerin kullanacağını belirten Bakan Tüfenkci, kütüphaneleri çağdaş sistemine uydurarak online hale getirdiklerini ve bu sayede yüz binlerce kitaba ulaşmanın mümkün hale geldiğini ifade etti.

Fitch'in Türkiye için 2016 büyüme beklentisini yüzde 3'ten yüzde 3,5'e yükseltmesi ile ilgili olarak basın mensuplarına değerlendirme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  “Geldiğimiz nokta itibarıyla özellikle 1 Kasım'dan sonra istikrar ortamı sağlandı. Türkiye'nin notunun yükselmesinde ülkemizin büyük oranda küresel, bölgesel ve jeopolitik risklere rağmen istikrarlı bir şekilde büyümesi, mali disiplininin sağlam olması, sanayi üretiminin her şeye rağmen artarak devam etmesi ve yeni oluşan hükümetin yapısal reformlara önem vererek yapısal bozuklukları düzeltme noktasındaki iradesinin etkin olduğunu düşünüyorum. Bu notun yükselmesinden çok bizim ekonomik anlamdaki başarımız, sağlam duruşumuz ve siyasi irademiz önemlidir. Bu da 64'üncü hükümette vardır" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, özellikle istihdamın ve yatırımın önünü açma yönünde çalışmaları yoğunlaştırdıklarını ifade ederek,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni pazarlar oluşturmaya yönelik çalışmalarının, AB ile müzakerelerin tekrar başlama konumuna gelinmesinin Türkiye'nin gelişmesi noktasındaki önemli adımlar olduğunu belirtti.

“RUSYA’NIN AMBARGOSU CİDDİ ANLAMDA ETKİLEMİYOR”

Bakan Tüfenkci, Malatya’da programı esnasında TRT’ye canlı yayında yaptığı açıklamasında, “Rusya ile yaşanan gerginlik nedeniyle ticaretimiz bir miktar etkilendi,  özellikle Rusya’ya ihracat yapan kesimler arasında birtakım sancılar oluştu. Ama toplam ihracatımıza baktığımızda Türkiye ekonomisi büyük ölçüde etkilenmedi. Bununla ilgili gerek Cumhurbaşkanımız gerek Başbakanımız ve ilgili Bakanlarımızın tamamı yeni pazarlar arayışı doğrultusunda büyük gayretler gösteriyor ve biz hızla Rusya’dan boşalan yeri başka pazarlarla doldurmanın hesabı içindeyiz bununla ilgili de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni yeni pazarlar yeni üretim teknikleriyle biz onu doldurmuş olacağız. Biraz önce de ifade ettiğim gibi Rusya’nın uygulamış olduğu ambargo bizim ekonomimizi ciddi anlamda gerçekten etkilemiyor” dedi.

“MİLLET İSTEMEZSE BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEMDEN ÇIKAR”

Yeni anayasa çalışmasına ilişkin olarak ise Bakan Tüfenkci, “Darbe anayasalarıyla Türkiye’nin yönetilemeyeceği noktasında hemen her kesimin bir mutabakatı var. Ancak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan korkusu üzerinden anayasa çalışmalarına baktıkları için, siyasi partiler anayasa noktasında politika geliştiremiyorlar.  CHP’nin masadan kalkması bu noktada kendini gösteriyor. ‘Siz Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacaksınız onun için biz bunu kabul etmiyoruz’  diyorlar. Başkanlık sisteminin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği noktasındaki kararı millet verecek. Bu kararı milletin huzuruna götürdüğümüzde millet kabul ederse zaten mesele yok, kabul etmezse de edebiyen bu konu Türkiye’nin gündeminden çıkmış olacak”  şeklinde konuştu.

“KIRMIZI ÇİZGİLERLE DEĞİL …”

Tüfenkci şöyle konuştu:

“Muhalefet, ‘Darbe yasalarını öncelikle biz konuşalım ve meclisin gündemine getirelim’ diyor. Buna engel yok ki zaten biz yıllar içerisinde darbe yasalarını kaldırıyoruz buyurun sizin de katkınız varsa gelin mecliste bunu kaldıralım. Ama esas itibariyle milletin bu meclisten istediği en önemli görev yeni bir anayasa yapmaktır. Bu meclis çoğunluğunu yakaladığı temsiliyet noktasında sivil bir anayasa yapacak iradeye sahiptir.  Önemli olan partilerin kırmızı çizgilerle değil halkın istediği noktada gelip bu iradeyi ortaya koymaları ve bir anayasanın yazım noktasında anayasa yapma noktasında uzlaşıp bunu halka götürmeleridir. En son kararı verecekte zaten milletin ta kendisidir.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

d3f19744-98f5-41a3-95ba-94c2b4dbf38f

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız