SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Millet Kıraathanesi' Açıldı

0
Güncellendi - 2018-08-05 04:37:35
'Millet Kıraathanesi' Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimleri vaatleri arasında yer alan ‘Millet Kıraathanesi’ projesi Malatya’da ilk kez Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunuldu. Kitap okuma oranını artırmak ve bilgili nesiller oluşturulmasına destek vermek amacıyla hizmete giren Millet Kıraathanesinin açılışına ilgi ve katılım yüksekti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Gümrük ve Ticaret eski Bakanı- AKP Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Milletvekili Hakan Kâhtalı ve Ahmet Çakır, eski Milletvekili Mustafa Şahin,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, sivil toplum ve meslek örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

“MİLLET KIRAATHANESİNİ MALATYA’YA KAZANDIRMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Halk Oyunları ekibinin gösterisinden sonra törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan Millet Kıraathanesini Malatya’ya kazandırmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

“MİLLET KIRAATHANESİYLE EĞİTİME YÖNELİK DESTEĞİMİZİ ARTIRIYORUZ”

Millet Kıraathanesinin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan Millet Kıraathanesini Malatya’da ilk kez Yeşilyurt’a hizmete girecek olmasının gururunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim dönemindeki vaatleri arasında yer alan bu yatırımı Yeşilyurt’a kazandırmak adına aylardır çok yoğun çalışıyoruz. Zaviye mahallemizdeki bu binanın giriş, bodrum ve asma katını restore ederek Millet Kıraathanesine dönüşümünü sağladık. Burayı ziyaret edecek olan hemşerilerimiz rahat ve sakin bir ortamda kitaplarını okuyup, sohbet yapabilecekler. İnsanlarımız burada bilgi alışverişinde bulunacaktır. Gelenler çayı, kahveyi ve keki belediyemizin imkânlarıyla tüketebilecekler, bütün hizmetler ücretsiz bir şekilde halkımıza sunulacaktır. Millet Kıraathanesiyle eğitime yönelik desteğimizi artırmış olacağız.” dedi.

“KIRAATHANE, OKUMA MEKÂNLARIDIR”

Kıraathanelerin Osmanlı İmparatorluğu döneminde okuma alanları olduğunu hatırlatan Başkan Çınar, “ Kıraat okuma demektir; hâne ise mekân, yer anlamına gelir, yani kıraathâne deyince aslında okuma mekânı demiş oluyoruz. Bilinen ilk kıraathâneler, 19. Yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da kurulmuştur. O zamanlar kıraathâneler, çay ve kahve içilen okuma mekânlarıydı. Hatta o devrin önemli şair ve yazarlarının toplanıp sohbet ettikleri yerlerdi. Kıraathâneler zamanla bütün ülkeye yayıldı. Maalesef, son dönemlerde asıl mecrâlarının dışına çıkmış durumdadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kıraathâneleri yeniden gerçek misyonlarına döndürmek için Millet Kıraathâneleri projesini gündeme getirdi; kıraathanelerin, her yaştan insanın faydalanacağı, fikir sohbetlerinin yapılacağı, çocukların ve gençlerin ders çalışabileceği, millete ruh kazandıracak ortamlar olması ve güzel bir kütüphanesinin bulunması gerektiğini ifade etti. Millet Kıraathâneleri, insanların boş zaman geçireceği yerler değil, zamanını değerlendireceği mekânlar olmalıdır. Yeşilyurt Belediyesi Millet Kıraathanesi, işte bu düşünceden hareketle kurulmuş ve milletimizin hizmetine sunulmuştur. Bu hizmeti nüfus yoğunluğu yüksek olan, birçok mahallemizin trafikte geçiş güzergâhı olan Tevfik Temelli Caddemizde vermek, projemizi daha değerli kılmaktadır. Kıraathâne adını taşıyan bütün mekânlara güzel örnek olması ve sayılarının artması temennisiyle bu anlamlı hizmetimiz kentimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun ” dedi.

“EĞİTİM HİZMETLERİMİZİ MİLLET KIRAATHANESİYLE TAÇLANDIRIYORUZ”

Toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurların başında eğitim faktörünün geldiğini dile getiren Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitim hizmetlerine çok ciddi yatırımlar yaparken, örnek alınan sosyal sorumluluk projeleri uyguluyoruz. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın kitap okuması, bilgi edinmesi, yeni bilgi arayışında olması ve kendini geliştirmesi için Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde çok rahat ulaşılabilecek, ücretsiz eğitimlerin verildiği merkezlerimizden bugüne kadar onbinlerce vatandaşımız faydalandı. Karşılıklı müzakere kültürünü geliştirme olanağı sunan Yeşilyurt Kent Konseyimiz, lisans ve lisansüstü doktora seviyesindeki öğrencilerimize yönelik ek derslerin verildiği Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezimiz, kitap okuma alışkanlığının artmasına vesile olan Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimiz, Yeşilyurt’un farklı noktalarında hizmet veren Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizin yanı sıra dört yıl içerisinde 100 bin kitap ile 100’e yakın yazarın öğrencilerle buluşmasını sağlayan Yeşilyurt Kitap Yurdu projemiz, ulusal ve uluslar arası paneller, konferanslar ve çalıştaylarımızla kültürel, sanatsal ve eğitim hizmetlerinde örnek alınan bir ilçe hüviyetine ulaştık. Millet Kıraathanesiyle de bu hizmetlerimizi taçlandırıyoruz” dedi.

“ MALATYA ANLAMLI BİR YATIRIMA DAHA KAVUŞTU, HÂYIRLI OLSUN”

Malatya’nın çok anlamlı bir yatırıma kavuştuğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “ Cumhurbaşkanımızın projesi olan Millet Kıraathanesini kentimize ve Yeşilyurt’a kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve ekibini yürekten kutluyorum. Kitap okuma ve ders çalışma alanlarıyla, raflarındaki çok değerli kitaplarıyla gerçekten çok güzel bir mekân olmuş, erdemli şehirler statüsüne ulaşmamızda bu tür kültürel merkezlerin büyük katkısı olacaktır .Kentimizi büyütüp geliştirirken en önemli hizmet alanı çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik kültürel ve eğitim hizmetleridir, bu alanlarda boşluk bırakma lüksüne sahip değiliz. Millet Kıraathanesi gibi yatırımlarda bu açıdan anlamlı ve değerlidir” diye konuştu.

“MİLLET KIRAATHANELERİ ÜLKEMİZİN GELİŞİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ YATIRIMLARDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesini Malatyalılarla buluşturan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik eden AK Parti eski Milletvekili Mustafa Şahin ise, “ AK Parti’miz ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ düsturuyla hizmet ettiği için milletimizin teveccühüne mazhar olmaya devam etmektedir.  Kadim medeniyetimizin ve kültürel varlıklarımızın yeşertilmesinin yanında insana insan gibi yaklaşılması gerçeğini ortaya konması açısından Millet Kıraathaneleri önemli bir projedir. Böylesine değerli bir yatırımın altına imza atan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ı kutluyorum” diye konuştu.

“MİLLET KIRAATHANESİNİN HİZMETE GİRMESİNDEN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ”

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı-AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de ‘ Millet Kıraathanesi’ projesinin Malatya’da hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde açıkladığı vaatleri arasında yer alan ‘Millet Kıraathanesi’ projesini Malatya’ya kazandıran Yeşilyurt Belediyesini tebrik eden Milletvekili Tüfenkci, “Yeşilyurt bizim büyüyen sevdamızdır, Cumhurbaşkanımızın projesini çok hızlı bir şekilde kentimize ve ilçemize kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın şahsında emeği geçen herkesi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın Millet Kıraathanesi projesini ortaya koyduğu zaman bunu anlayamayan bir muhalefetin olduğu bir dönemde Millet Kıraathanelerinin ne olduğunu göstermek adına hızlı adımlar atarak Malatya’ya bu yatırımı kazandıran Yeşilyurt Belediyesini kutluyorum. Yaşanabilir kentler oluşturabilmek, kentlerin kimliğini oluşturma adına ortaya konulan performanslar büyük önem taşımaktadır. Her kentin bir kimliği ve ruhu vardır, Malatyalılarda okuyan, araştıran, sorgulayan bir kent olarak Türkiye’de bilinir. Millet Kıraathanesinin Malatya’da hayata geçmesi bu açıdan daha anlamlı ve değerlidir. Millet Kıraathaneleri sadece gazete, kitap ve derginin okunduğu mekânlar olarak görülmemelidir, boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirip çay ve kahve içerken fikir sohbetleri yapacağınız, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar edinebileceğiniz mekânlar olarak görmeniz gerekiyor. Malatya her yönüyle modern, nezih ve kaliteli alanlara sahip bir Millet Kıraathanesine kavuşmuştur, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Malatya’nın ilk Millet Kıraathanesinin açılışı gerçekleştirilirken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da üç kat üzerinden hizmete giren Millet Kıraathanesinde sunulacak hizmetler hakkında protokol üyeleri ve davetlilere detaylı bilgiler paylaştı.

Açılışa katılan protokol üyeleri, anı defterine düşüncelerini yazdılar.

MALATYA, MİLLET KIRAATHANESİNE KAVUŞTU

Zaviye mahallesi Teyfik Temelli Caddesindeki bir binanın ilk üç katında hizmete giren Malatya’nın ilk Millet Kıraathanesi’nde okuma alanları, sohbet bölümleri ve dinlenme alanları bulunuyor.

Malatya’nın sosyal, kültürel ve eğitim anlayışına büyük kazanımlar sağlayacak olan Millet Kıraathanesine kitap okumak için gelenlere görevli personeller tarafından ücretsiz çay ve kek servisi yapılıyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

45 yorum yapılmış

  • Salih (5 yıl önce)
    milleti ayakta uyutmaya devam edin siz edin yerel secimler yaklaşıyor bunuda biz unutmayalım böyle giderse zor işiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Vay be! evde okulda sokakta kütüphanede dershanede parkta otobüste her yerde O kadar çok okuyoruz ki bütün bu yerler-alanlar yetmedi de şimdi de millet kıraathaesiyle bu işi çözeceğiz! Allah akıl fikir versin. Çay simit ve kek hatırı için hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban (5 yıl önce)
    Hiçbir savunma hakkı vermeden üç maddelik OHAL KHK'ları ile bir gecede 1017 okulu, 15 üniversiteyi, 30 yayınevini kim kapattı, onbinlerce öğretmeni kim ihraç etti? Yasaklanan kitap, kapısına kilit vurulan gazete, dergi ve TV vs. saymıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Kardeşim,Dijital çağdan,uzayda maden araştıranlardan,teknolojileri ile dünyayı sömürenlerden,ilimden,fenden banane.Giderim,oturur çayımı içer,kekimi yer,iki çift lafın belini kırar.Akşamı eder,eve giderim.Evdekileri de götürsem olurmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)
    Allah yapanlardan razı olsun. Bu cehape zihniyetliler ne yapsan itiraz eder. Oysa Aziz SANCAR 'ın MİLLET KİRATHANESİNDE yetiştiğini bilmezler. Cahil bunlar zır cahil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz Sancarıda bu işe karıştırdınız ya aslında söyleyecek bir şey Yok.Aziz’ Sancarın millet kıraathanesi ile ilgisini nasıl kurdunuz.Bu bilim insanının yetişmesinde,ağabeyi Kenan (General olmuştur) okuma yazma öğretmiştir.Kahve köşelerinde değil,evde öğrenmiş,çocukluğu çobanlık yaparak geçmiştir.ilk orta ve liseyi Savur ve Mardin’de bitirmiştir.Nerede kaldı bu millet kıraathanesi?İstanbul Tıp fakültesini bitirip Tıp doktoru olmuştur.Kıraathanede Tıp eğitimi de verilirdi.Diyebilirsiniz.Atış serbest.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedüşüneceğinidüşünenadam (5 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    Aziz Sancar'ın millet kırathanesinde yetiştiğini nereden biliyorsun. Kaynak göster de bizde okuyalım. Cevap bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vah ki ne vah,Aziz Sancar da,millet kıraathanesinde yetişti ha!Nacizhane ben senin ifadene göre cehepeli değilim.Nobel ödüllü,Bu büyük bilim adamının millet kırathaneleri ile ilgisini biraz anlatırmısınız.Aziz Sancar ,hayatının hangi dönemlerinde millet kıraathanelerine takılmış?Aziz Sancar,Tahsilli her insan gibi ilk,orta ve Liseyi bitirdi.Millet kıraathanesi bu evrelerin,hangisine tekamül eder,Bunu nereden,kimden duydunuz. .Günahtır.Duyduklarınızı biliyor gibi aktarıp,birde milleti cahil yerine koymanız,ayıptır. sizden bu konuda bilgi bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    Aziz SANCAR olmaz diyenlere cevabımdır : Siz Aziz NESİN in de MİLLET KIRAATHANESİ nde yetiştiğini de bilmezsiniz. Gel kardeşim iç bedava çayı, ye bedava keki daha ne AZİZ ler üretirsin. Kalin sağlıcakla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedüşüneceğinidüşünenadam (5 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    Kaynak gösteremediğine göre, uydurduğun besbelli. Aziz Yıldırım'da millet kıraathanelerinde yetişenlerden. Bu da benden sana bir bilgi olsun. :) Alışmışsınız bedava yiyip içmeye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardesim İl halk kütüphanesi nerede diye sorsan yerini bilmeyen, bu millete aş iş lazim dediğinde anlamayan , uretim olmazsa gidişat kötü dediğinde seni terörist ilan eden sayın hemşerilerimin bu konudaki bilgi birikimini görmek istedim. Sasırdık mı ? HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz Sancarı bilmediğin ortaya çıktı.Şimdi sizin gibilerin yaptığı bir kurnazlığa girdin,işi siyasete döktün.Aziz Nesini de bu işe karıştırdın.Aziz Nesin de sizin gibi kahve köşelerinde büyümedi.Kardeşim.İddia ettiğini ısbatlıyamıyorsun.Bunun Türkçede karşılığı yalandır.Yalan da çok günahtır.Yiyeceğin bir kek ve çay için bu kadar yalakalığa ne gerek var.Ahiretini niye berbat ediyorsun. .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Kemal bey size Aziz NESİNDEN " ZÜBÜK " eserini okumanızı tavsiye ederim. Yazdıklarımı açıklayamayacak olsam hiçbir şey yazmazdım. Buna " Sosyal test " denir. Doluya boşa yorum yapanların böyle " YANLIŞ ! " bir bilgiye de 3-4 kişinin yorum yapması ne kadar dikkatli ve yanlış bile olsa bir paylaşıma tepkisiz olunduğunun göstergesidir. Kalın sağlıcakla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    VAİZİN EVLADİ MESLEGİN AVUKATLİK GALİBA NERDE MANTAR PATATES BİR İS YAPİLSA HEMEN TUZLUGU KAPİP DAMLİYORSUN BURAYA. YAHU KARDESİM MİLLET İCRAAT VE VİZYON PROJE BEKLİYOR. BİRAKİN BU CAY KEK MUHABBETİNİ. SEHRİN RAYLİ SİSTEME HAZİRLANMASİ GEREK BEYDAGİNA TELEFERİK YAPİLSİN SEHRİN BİR SİRKELENMESİ GEREK AMA BUNU YAPACAK ADAM YOK NE YAZİK!!!! VAİZİN EVLADİ GİBİ HER SEYE SAK SAK YAPARSAK YANDİK
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)Malatyahmet isimli kullanıcı yorumuna
    HERKES HABERE YORUM YAPAR SEN BENİ ELEŞTİRMEK İÇİN YORUM YAZARSIN! İNSANLARIN ARASINDAKİ FARK BU OLSA GEREK! KİMİ BAĞCIYI DÖVER KİMİ ÜZÜM YER! AMA BU GİDİŞLE ALLAH SİZE BIRAKIN ÜZÜMÜ HİÇ BİR NİMETİNİ NASİP ETMEZ! NANKÖRLER BUNDAN ANLAYABİLSELERDİ YAPTIKLARI NANKÖRLÜĞÜN FARKINA VARIRLARDI! AMA NERDEEE KİME LAF ANLATIYORUZ Kİ? HAVANDA SU DÖVÜLMEZ DEMİŞ ATALARIMIZ! ŞİMDİ ÇIKIP ATALARIMIZA YEDİ CEDDİMİZE DE LAF ETMEYE BAŞLARSINIZ SİZDEN HER ŞEY BEKLENİR! DEDİK YA NANKÖRLÜK DİYE DAHA NE DİYELİM ANLAMAZSINIZ Kİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Her mahallede acilmazsa neye yarar şimdi ben orduzudan kalkıp temelliyemi geleceğim aciyorsaniz bütün mahalle ilçe ve köylerde açın yoksa gostermelik iş yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Hayatı boyunca eline kitap almayanlar,burada bi güzel kek yer ,çay içerek zaman geçirecekler.Buralar işsiz,güçsüz, sohbet etmeye,zamanı çok olan,insanlara hizmet edecektir.Kitap okuyacak adam ,kütüphanede de okur.Oysa yıkılan kütüphaneye,sınava hazırlanan öğrenciler dışında kimse gelmezdi.Kitap okuyacak adam,evde,otobüste,seyahatte,tatilde,her yerde okur.Aslında bedava çay olmazsa içeriye kimse de girmez.Şeyi merak ediyorum.İçeri giren kişi en fazla kaç çay içip,kek yiyebilecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (5 yıl önce)
    Siz kek yiyin.. Millet uzaya gidiyor, bilimde sağlıkta çığır açıyor, bir bizimkilere bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (5 yıl önce)
    Sünnet merasimi sanki bide balonlar la süslemeler yapmışlar. Koca koca adamlar da fabrika açılışı misali toplanmış Ohh miss.
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (5 yıl önce)
    DAVULCU GOREMEDİM BEN DAVUL ZURNASİZ ACİLİSMİ OLUR
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)KADER isimli kullanıcı yorumuna
    O ETKİNLİĞİ DE SEN AYARLASAYDIN HEM BİR KATKIN OLURDU!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    Yalnız başkana yalakalık olsun diye millet kıraathanesiylemi başladınız işe. sizin başka ufkunuz yokmu idealiniz yokmu. hani yollar kaldırımlar hani halen kaçıncı kez ihalesi yapılacak olan hastanenin temelini bile atadınınız. helal olsun elazığa tuttuğunu koprtıyor adamlar. siz malatya halkını çantada keklik sanmaya devam edersen yerel seçimler unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Gençler işsiz,nasıl olsa kahve köşelerinde vakit geçiriyor.Onlara katkı olsun diye Yeşilyurt Belediyesi kahvehane açmış.Kahvehaneye gelenlere bedava çay ve kek veriirse deymen keyfine.İşsizliğe çözüm bulamadılar bula bula işsizlere kıraatheneyi reva gördüler.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (5 yıl önce)
    Gerçekten büyük bir hizmet. Ülkemizdeki yerli ve milli ağır sanayi fabrikası açarak Malatyalı binlerce gence iş verilmesi sağlanmıştır. Bu hizmet için katılım sağlayan Malatyalı vekiller ve Başkanlar açılışı yaparak Fabrikanın önünde poz vermişlerdir. Ağır sanayi fabrikasının adını da Eski vekil Mustafa Bey'in adı verilebilir. Allah sonumuzu hayra getirsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Kendi geleceklerine yapılan planlama diye okudum...
    0
    0
    Yanıtla
  • VEGALI (5 yıl önce)
    Açılış yapanlar,ve o mekana gidip oturacak olanların binde biri dahi cervantes'in kim olduğunu bilmezken,dünyanın en büyük kütüphanesi Vikipedi' ye erişimin yasak olduğu ülkede millet krathaneye kitap okumaya gidecek,DE VALLA .
    0
    0
    Yanıtla
  • arda (5 yıl önce)
    acaba hangi ağanın binası kaça kiralandı
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    Yakında uyuşturucuların mekanı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (5 yıl önce)
    Malatyalı olarak gerçekten gözlerim yaşardı. Böyle büyük milli ve ağır sanayi fabrikası açılışı yaparak Malatyalı binlerce gence iş imkanı sağladınız. Büyük vekillerimiz ve belediye başkanlarımızın böyle büyük açılışa katılmaları gerçekten unutulmaz anlardır. Fabrika açılışına katılan eski vekil Mustafa bey' in adı verilebilir. Allah sonumuzu hayra getire...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayriye (5 yıl önce)
    Iş yeri açın boşta bir sürü insan var böyle hizmet olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Kitap sayısı kadar kordelayi kesen makas var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    2 başkan da kendine iyi çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliveli (5 yıl önce)
    2 nci gün de gidin haber yapın bu kalabalık kitaba kafasını gömmüş mü yoksa mekan sinek mi avlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Dolarin 5 tl olmasini artik gozumde buyutmuyorum. Bize mustehak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Kesen makas sayısı kitap sayısından fazla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (5 yıl önce)
    Simdi kitap okuma yeri ve karsisinda cay icme masalari. Aga bunlar belliki hic kitap okumamjs kutuphaneyede gitmemis
    0
    0
    Yanıtla
  • sarrav (5 yıl önce)
    sayın başkanlar ve milletvekilleri siz kıraathane açana kadar gidin esnafın halini sorun Malatya da esnaf iş yapamıyor sizinki değirmen sele gitmiş siz şakşağının peşindesiniz bu oluyor bu ufak tefek yapılanlarla halktan oy falan alamazsınız 24 hazirandan ders almadınız ama mart ta ki seçimlerde Malatya size ders verecek bunu bilin nedir ya bu gösteriş için yapılmış şeyler Türkiye 80 il yapmamış sadece Malatya da var kıraathane en uyanık Malatya ya arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    16 Yıldır eğitim sorununu çözememiş bir iktidardan daha ne beklenir. Bedava kek çay için gelen çok olur ancak, kitap okuyan olur mu bilmiyorum. Okuyan evinde de kitabını okur. Ancak açılışa katılanlara bakınca bu adamların daha önemli işleri yok mu diye insan düşünmüyor değil. Sonumuz hayrola.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Allah islah etsin evet. Millet bu manzarada tek suclu olandir bizim millet bos beles isleri cok sever Kayseri Antep aldi yurudu bizim saflar bir kahvehane acildi diye 9 takla atacak nerdeyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Canege (5 yıl önce)
    Şu açılış yapanlara bakın bilmeyen uzaya mekik gönderiyorlar zanneder altı üstü insanlar aylak aylak otursun diye kahve açtınız kahve başka bir şey değil. Yazık bu ülkeye yazık bu ülkenin insanlarına yazık bu vatanın evlatlarına Allah hepinizi ıslah etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemc (5 yıl önce)
    Bati bizi gercekden kiskaniyor yaa..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    yeşilyurt belediyeseınde hacı bey vardı hep ulkeme yada malatya gundeme gelinmesı için yapılan işler ornegın yeşiyurtluyum mutluyum gibi vs bu başkanda aynı yoldan devam ediyor yerını sağlamlaştırıyor hacı bey buyuksehır kesın zaten malatyam guzel malatyaaaaam uyannn
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Allah aşkına peygamber sevgisine Başkan sen neyin peşindesin..?Hizmet dersem bu hizmet değil .Reklam dersem reklam değil.amacın ney vallahi midemiz bulanıyor bu tür düşüncesiz israflı haracamalara. Reis millet krathanesi derken bundan bahsetmedi git apartman altı dükkan tut 2 raf 2 sandalye 2 masa oldu sana millet krathanesi öylemi..? Senin ufkun bukadar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Reisin neyden bahsetti çok merak ediyorum akp projesi işte adamda yapmış adı ustunde kıraathane ne yapsaydı adam
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahalli seçimlere hazırlık işte hemşerim. Ayrıca reis böyle adamların başkanlığına, vekilliğine onay verdiyse Beklentini yüksek tutma deri
    0
    0
    Yanıtla