SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet Ne Derse O.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Yazıhan İlçesine bağlı köyleri ziyaret etti. 

Milletvekili Fındıklı, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, AKP Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuşdoğan, AKP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Özcan ve Muharrem Çamurlu ile birlikte Yazıhan ilçesine bağlı Akyazı, Sarsap, Alican, Tahtalı ve Erecek Köylerini tek tek ziyaret ederek, buradaki vatandaşların sorunları ve taleplerini dinledi.

Fındıklı, Akyazı Köyündeki ziyarette, köylülerin orman sahası ve duble yol nedeniyle karşı tarafa hayvanlarını geçirememe sorunlarını iletince Milletvekili Fındıklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali Selvi’yi telefonla arayarak, sorunun çözülmesini istedi. Fındıklı, duble yol çalışması esnasında Akyazı ve Yazıhan merkezde hayvanların karşıdan karşıya taşınması için yola menfez konulmasını istedi. Milletvekili Fındıklı ve beraberindeki heyet Sarsap Köyü Muhtarı Mahmut Kaya’yı da ziyaret ederek burada da vatandaşları dinledi.

Ziyaret sırasında İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuşdoğan, Yazıhan ilçesinde içme suyu ve yol, alt yapı gibi hizmetlerin standartlar ölçüsünde getirildiğini söyledi. Kuşdoğan, Yazıhan’da yol ağının neredeyse 3 katı kadarının resim yol ağı içinde bulunmadığını söyledi. Kuşdoğan, sıkıntıları imkanların el verdiği ölçüde çözmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ise, “Yazıhan’da merkez 2 belde 28 köy ve 59 mezranın sıkıntılarını biliyoruz. Bu sıkıntıların hepsinin bitmesi mümkün değil, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılıyor, ancak ne bu dönem sıkıntılar biter,. Nede bizim dönemimizde biter. Dönem değiştikçe insanlarımızın yaşam koşullarına göre hizmet alma koşulları değişiyor. Ancak bizim görevimiz hizmeti getirmektir” diye konuştu.

AKP Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, büyükşehir statüsü ile birlikte Malatya’da artık tüm hizmetlerin belediyelerce getirileceğini ifade ederek, köylerdeki sorunların daha hızlı çözüleceğini ifade etti.

Milletvekili Fındıklı, kendisine köyde iletilen demiryoluna kontrollü geçiş, hayvanların Akyazı ve Yazıhan merkezde geçişi için menfez yapılması ve orman sahası ile ilgili olarak iletilen 3 sorunun çözümü konusunun takip edileceğini ifade ederek, bu konuda vatandaşların her zaman talep ve sıkıntılarını kendilerine aktarabilecekleri söyledi.

Milletvekili Fındıklı, AK Parti’nin önemli hizmetler ve projeler ürettiğini ifade ederek, “Altın madeni bulmadık, altın dağı bulmadık, gaz bulmadık, 3 ilde doğalgaz varken şimdi 68 ilde doğalgaz var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, hizmetleri getirmek için parayı nerede buldu? Ben size bir örnek vereyim, faizler düştü. 2002’den önce devletin faize borç olarak ödediği paranın miktarı 272 katrilyon liraydı. Bu 272 katrilyon lira para Türkiye’de 16 tane ailenin cebine giriyordu. O makas kesildi, o 272 katrilyon lira paranın hepsi hizmete aktarıldı. Bu rahatlık oradan geliyor. Eskiden o rahatlığı 16 tane aile bölüşüyordu, şimdi bu rahatlığı bütün millet bölüşüyor. Yoksa biz bir yerden para falan bulmadık, para da basmıyoruz. Demek ki biz eskidende zengin bir ülkeymişiz. Ama seçtiklerimiz, gidenler oraya, otaranlar oraya, o 16 aile ile bir araya gelip malın kaymağını da, böreğini de, suyunu da hepsini yıkıp, bulaşık suyu millete kalıyormuş. İşin gerçeği bu. Yoksa biz ne buruda okul yapabilirdik, ne köprü yapabilirdik, ne yollar yapabilirdik, ne yollarını asfalt yapabilirdik, ne duble yolunuzu yapabilirdik, ne tünel yapabilirdik, ne dağları delebilirdik, nede denizin altından gidebilirdik” şeklinde konuştu.

Milletvekili Fındıklı sözlerini şöyle tamamladı, “Bizim iktidara geldiğimiz 2002’de 10 yaşındaki bir çocuk şimdi 22 yaşında. Biz birde bütün bu işleri yaparken birileri ‘Partinizi kapatırız, Taksime çıkar gezeriz, bak tankı, tüfeği çeviririz, bilmem ne çeviririz’ diyorlardı. Yani biz bir yandan tavaf yaparken, bir yandan da o şeytanları taşlıyorduk. Şeytan taşlamaktan ancak bu kadar tavaf yapabildik. Şimdi şeytan taşlamayı bıraksak 10 misli daha hizmet yapacağız. AK Parti’nin borcu olan 2 temel kesim var. Birincisi milletin kendisi, bizim boynumuz onlara karşı kıldan ince, ikincisi Allah’a karşı boynumuz kıldan incedir. Bizim başka güvendiğimiz hiçbir şey yoktur. Ne Ahmet’ine, ne Mehmet’ine, ne sanayicisine, hiç kimseye borcumuz yoktur. Mısır’a bakıp, şuraya bakıp, Türkiye’yi değerlendirmeyin. AK Parti teşkilatlarının tamamı kefeni sırtında geziyor. Kimse bu işi denemesin. Hiç denemesin. Biz Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere ve başbakana sahibiz. Türkiye’de istikrar devam edecek. Millet ne derse biz onu yaparız. Para babasının, sanayicinin, şunun, bunun dediği olmayacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız