SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet Operasyona 'Dur' Dedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:23:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, oylarını kullandıktan ve sandık merkezlerini ziyaret ettikten sonra, AKP İl Merkezi'ne gelerek sonuçları burada izlediler. Öz ve Fındıklı daha sonra birar açıklama yaptılar.

ÖZ'ÜN AÇIKLAMALARI..

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin sonuçların alınmasının ardından bir değerlendirme yapan milletvekili Ömer Faruk Öz, "Milli irade, Türk siyaset hayatı üzerinde yapılmak istenen operasyona dur demiştir. Muhalefet partileri ve paralel yapının biraraya gelmesinden doğru sonuç çıkmamıştır."dedi.

Geçmişte Cumhurbaşkanı seçimleri sırasında siyasi istikrarın allak bullak olduğunu belirten Öz, "İstikrarın bozulmaması için milletimiz bu seçimde bir kez daha iradesini ortaya koymuştur."diye konuştu ve vatandaşlara teşekkür etti.

Öz, toplumun bu seçimde verdiği bir mesajın da, cemaat yapısının paralel bir yapı şeklinde örgüt oluşturma girişimlerine "dur ikazı" oluğunu, vatandaşın hizmet hareketi olan cemaatin örgütsel bir yapıya dönüşmesine müsaade etmediğini gösterdiğini kaydetti.

Öz, ayrıca şunları söyledi:

"Bir kez daha bu millet kendine yaraşanı yapmıştır. Bu millet hiçbir zaman baskılara, dayatmalara, projelere boyun eğmemiştir. Bu millet kendi öz duygularıyla, inançlarıyla, değerleriyle barışık Recep Tayyip Erdoğan'ıhalk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı, cumhuriyetimizin 12. cumhurbaşkanı olarak seçmiştir. Bu millete yakışan budur. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, ta İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı dönemden başlayarak başbakanlık dönemi dahil olmak üzere bu millete hiçbir zaman sırtını dönmemiştir. Bu milletin derdini dert, sorununu sorun edinmiştir. Sadece bu milletin değil, ülkemizin dışındaki, komşularımızdaki, dünyadaki ne kadar mazlum, garip gureba varsa yanında olmuştur. Bundan dolayı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede kaybetmesi için ulusal ve uluslararası her türlü tezgaha başvurulmuştur. Ama bu millet, gerek CHP'ye, gerek MHP'ye, gerek AK Parti'ye oy veren değerli seçmenlerimiz başta olmak üzere Türkiye üzerine oynanan bu oyunları görmüş ve bir kez daha bozmuştur. Bu ülke üzerinde en çok oynanan oyun bir çatı meselesiydi. Ama muhalefet yapamadı beceremedi. Muhalefet bir türlü iktidara alternatif proje ortaya koyamadı. Ne ekonomide, ne dış politikada, ne ülkenin güvenlik politikasında koyabildi. Sadece ve sadece AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi noktasında hep senaryo üretti. Bir türlü ortaya proje koyamadı. En son yeni bir proje akıllarına geldi. Proje de şuydu: Biz CHP ve MHP'yi ortak hareket ettirerek, seçmen tabanlarını biraraya getirerek AK Parti'den kurtulabilir miyiz? Bunu ilk olarak Ankara'da, değişik illerde denediler. Ankara'da çatı adayının aldığı oy, Mansur Yavaş'ın aldığı oyun 10 puan altına düşmüştür. Artık çatı değil taban bile kalmamış, yerle yeksan olmuştur. Artık bu millet, kendi iç dünyasından gelmeyen hiçbir lidere oy vermemektedir. Bundan sonra Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin lideri olarak hizmetlerine devam edecektir. Kimse avcunu ovuşturmasın. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti, aynen 2002'de kurulduğu ruhtan kopmayarak hizmetine devam edecektir. Artık tek model kaldı. Acaba AK Partilileri birbirine düşürüp farklı oyunlarla, entrikalarla birşey yapabilir miyiz oyununa gideceklerdir. Ama bu millet, AK Partinin  değerli mensupları buna da boyun eğmeyeceklerdir. Bu sonuç sadece milletimize değil, yanıbaşımızdaki komşularımız başta olmak üzere bütün dünyaya hayırlı olsun. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ın bu halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olması demek Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de, dünyanın dört bir tarafındaki problemlerin çözümünde kesinlikle ilk başvurulacak lider olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ın elini rahatlatan başta Malatyalılar olmak üzere bütün Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Allah razı olsun."

FINDIKLI'NIN AÇIKLAMASI..

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı da, Erdoğan'un Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Eski Türkiye'nin kapıları artık kapanmıştır. Yeni Türkiye'nin kurucu başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yeni Türkiye'nin kurucu partisi de AK Parti ve teşkilatlarıdır. Bundan sonra muhalefet partilerine bir görev düşüyor. Ya halkla beraber siyaset yapacaklar, ya da eski Türkiye ile birlikte yok olacaklardır. 12 yıldır halkla birlikte yürüyen AK Parti kadroları, Başbakanımızın liderliğinde yeni Türkiye'nin temellerini atıyor ve o temeller üzerinde de özgürlükler, refah ülkesi bir Türkiye oluşturuyor, yeni bir Türkiye kuruyoruz. Yalnızca 12 yıl icraatlarımız değil, 2023 icraatları, 2053 icraatları, hedefleri ve 2071 hedeflerini ortaya koyma suretiyle yeni Türkiye'nin kurucu lideri gençlere, torunlarımıza yeni hedefler belirlemiştir. Bundan sonra üzerimize düşen görev, yeni Türkiye'yi, 2023'e kalmadan dünyanın ilk 10'u arasına sokmaktır. 

Yine bu millete, milletle beraber siyaset yapmanın 9- 10 seçimdir zaferle sonuçlanmasını gösterdiği için millet artık benimle siyaset yapın diyerek yeni bir rota çizmiştir. Bundan sonra Türkiye'de siyaset yapacak herkes, kapalı kapılar ardında, toplumsal mühendislikler yaparak, medyayı, TV'leri, iş dünyasından bazılarını, hatta ve hatta yurt dışından bazılarını arkalarına alarak siyaset yapma dönemi artık kapanmıştır. Türkiye yeni kurduğu ülke, yeni kurduğu Türkiye'yi tam bağımsız bir Türkiye yapma hedefindedir. Ben bu davada emeği geçen başta sayın Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm Türkiye milletine buradan şükranlarımı arzediyorum. Beraber çalıştığımız, koşturduğumuz, bugün de sandığa sahip olan Malatya teşkilat mensubu ve Malatyalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra Türkiye'nin, bu milletin bahtı açıktır. Bu seçim aynı zamanda Gazze'nin, Suriye'nin, Myanmar'ın, mazlum milletlerin umudu olmuştur. 

Ben özellikle bu seçimlerde başta güvenliği sağlayan tüm güvenlik mensuplarımıza, sandık başında görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Milletvekilleri Öz ve Fındıklı, daha sonra partiden ayrıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız