SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millete Layık Saray"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:49:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Hülya Avşar üzerinden gündeme gelmeye çalışmakla suçlayarak, "Hülya Avşar üzerinden gündeme gelmek için kalkıyor Hülya Avşar’ı eleştiriyor. Hiç kimseye saygınız yoksa, iktidara saygınız yoksa, millete saygınız yoksa, sanatçıya nasıl saygınız olsun. Bugün İbrahim Tatlıses bir açıklama yapıyor, ‘Bu millete bu cumhurbaşkanlığı sarayı yakışır’ diyor. Şimdi inanıyorum ki yarın bu defa Ahmet Kaya’ya yapılan, Yavuz Bingöl’e yapılan, bu sefer İbrahim Tatlıses’e yapılmak istenecek. Ama milletimiz buna izin vermeyecek" dedi. 

AKP Kuluncak İlçe 5. Olağan Kongresi ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye AKP Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile partili yöneticiler ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Kongrede konuşan Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza su sorununun çözümü için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıla ilçemize yakın mesafeye asfalt üretim istasyonu kurulacak. Öyle inanıyorum ki önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde asfalt yolu olmayan mahallemiz kalmayacak. Bunu AK Parti’nin gücüne ve inancına inanarak söylüyorum. Hiçbir tereddüdüm yoktur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Büyükşehir olarak sorunları biz kalıcı olarak çözmek zorundayız. Kısa ve lokal çözümler yerine daha kalıcı ve burada sürekli kalacak alt yapılar oluşturmak zorundayız. Bunların da oluşumu kısa süre içinde önemli bir miktarda tamamlandı. Ama temel ihtiyaçlar olan su gibi, yol gibi ve kanalizasyon hizmetleri gibi, şehir meydanlarının düzenlenmesi gibi, alt yapı hizmetleri gibi, bu hizmetleri daha hızlı getirebilmek için alt temeli çok iyi oluşturmamız gerekiyor. Burada oluşturacağımız taş ocakları ile malzemeyi kendimiz üreteceğiz, tesislerimizi burada kuracağız. Zamanla buraya getireceğimiz sıcak asfalt plentimiz ile birlikte daha çok hizmet üreteceğiz. Bu yıl yaptığımız hizmetin önümüzdeki yıl en az 3-4 kat daha fazla hizmeti yapacağız. Ona göre araç ve gereçlerimizi alıyoruz. Tesislerimizin ihalesi hazırlandı. Taş ocağımız hazırlandı. Sarıca suyumuz bölgemiz için çok önemli. Bu bölgemizde 5 sondaj vurulup da su çıkmayan bölgelerimiz var. Bunları bildiğimiz için lokal bazda değil, kalıcı olarak sorunları çözmek zorundayız. Kuluncak suyunu çok daha kaliteli hale getirmeliyiz. Sarıca suyunun kalitesi de çok iyi bir durumda. Bunun tetkiklerini yaptırdık. Kuluncak ve bölgemizin tamamen su ihtiyacını karşılayacak bir su tahsisini büyük oranda alacağız. Daha kapsamlı ve farklı bölgelerimize de bu suyu taşıyabilmemizin çalışmaları yapılıyor” diye konuştu

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, “Hatırlarsınız, İstanbul’da 3. Havaalanını yapmak, İstanbul kanalını yapmak, köprüleri alt geçitleri yapmak için çalışmalar başlatıldığında, İstanbul’u dünyanın merkezi haline getirme çalışmaları başladığında, önce Avrupa aleyhte yayınlar yaptı, daha sonra Amerika’da bulunanlar aleyhte yayınlar yaptı. Arkasından 'Gezi' olayları. Ancak halkımızın feraseti, başbakanımızın dirayeti, 1960’da yaşanmış olan o acı olayların tekrarını önledi. Bu olaylar 1960’ Nisan’ında yapılmıştı. Rahmetli Menderes'e karşı önce öğrenci olayları olarak başlatılmış ve 27 Mayıs’ta da halkın getirmiş olduğu o iktidarı uzaklaştırmışlardı” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, “Yerelde siyaset yapan kardeşlerimiz ile beraber yine merkezi hükümet ile aynı kulvarda siyaset yapan milletvekilleri, belediye başkanlarımız, ilçe teşkilatlarımız, eğer aynı yürek, aynı duygu ve aynı birlikteliği taşıyorsa çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bize bu bölgede AK Parti’nin çıtasını daha yükseklere taşıyacak nitelikli gönüldaşlarımıza ihtiyacımız var. Biz burada bal yapacağız. Çok özür dilerim, sinekler gibi o baldan nemalanmaya çalışmadık, çalışmayacağız. Amacımız bu ülkede bugüne kadar yapılamayan hizmetleri bu güzel nadide insanlarımızı o hizmetlerle buluşturmaya vesile olacağız. Amacımız bu. Kadirşinas insanlarımıza ne yapsak azdır. Buranın her zerresinde mutlaka bizim ayak izlerimizin olması lazım. Önümüzde bir seçim var, bu seçimde ben eminim, tekrar Malatya’mızda ilçeler arasında en yüksek oylarınızı ümit ediyorum” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise şunları söyledi: “Biz tarihimize, ecdadımıza sahip çıktığımızda, vakıf eserlerimize yurt içinde, yurt dışında onardığımızda birileri iktidarları boyunca bir tane ecdat eserine, bir tane köprüye sahip çıktılar mı? Hiçbiri sahip çıkmadı. Ondan sonra da ‘milliyetçiliği biz temsil ediyoruz’ diyorlar. İktidarlarında hangi milli tankı ürettiler, hangi milli uçağı ürettiler, hangi yerli sanayiye yatırım yaptılar, çıksınlar ve burada Kuluncaklılara açıklasınlar. Bizler üretimimizde de sanayimizde de hem çağla rekabet etmek için çalışırken, hem de milli değerlerimize, manevi değerlerimize sahip çıktık, Malatyalıların da desteği ile sahip çıkacağız. 2015’te tarihi bir fırsat var, anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edeceğimiz 2015 milletvekili seçimleri var. Orada vicdanınıza danışarak, Türkiye’nin istikrarına ve büyümesine dikkat ederek, kimler samimi, kimler samimi değil, bunu görerek, gerçekten sen-ben kavgası ile değil, biz şuuru ile ülke şuuru ile memleket şuuru ile 2015 seçimlerinde şu sandıkları patlatalım ve anayasayı değiştirecek çoğunluğu da elde edelim. 1960 darbeleri ile değil, 1980 darbeleri ile değil, ilk defa tarihi bir fırsat yakalıyoruz, halkın iradesi, anayasayı sizlerin oylarınızla değiştireceğiz” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, şunları söyledi: “Biz muhalefete yaranmak için değil, milletin gönlüne girmek için, onların istediği hizmetleri yapıyoruz. Binlerce kez şükürler olsun millet de AK Parti’yi gönlüne taht etti ve en güzel yerine oturttu. Muhalefetin hiçbir zaman görmediği, duymadığını, benim milletim gördü ve duydu. Demokratikleşme derken, çözüm süreci derken bunu çekemeyenlerin var olduğunu biliyorsunuz. Şimdi son günlerde muhalefetin diline doladığı bir mevzu var. Kendilerine yakıştıramıyorlar, ama millete yakıştıramamak gibi bir duruma asla izin vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti 780 bin kilometrekaresiyle 77 milyonuyla çok büyük bir devlettir. Bu devlete yakışan bir cumhurbaşkanlığı sarayını bize çok görenler var. Bu cumhurbaşkanlığı sarayı Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır. Muhalefet partilerini dönüp sormak lazım, siz bu sarayı millete yakıştırmıyor musunuz? İngiltere’de olanı yakıştırmıyor musunuz, Amerika’da var olanı yakıştırmıyor musunuz. Onlardan vazgeçelim, bizim tarihimize dönüp bakalım, kendi imparatorluklarımıza bakalım, Topkapı Sarayı’nın yapıldığı dönemlere bakalım, Dolmabahçe Sarayı’nın yapıldğı dönemlere bakalım. Şu andaki Cumhurbaşkanı Köşkü 1932’de yapılırken o dönemlere dönüp bakalım. Üzerinden 100 yıl geçmiş, kimsenin de aklına gelmemiş. Şimdi millete layık bir cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı ve biliyorlar ki yarın çocuklarımız, torunlarımız bu cumhurbaşkanlığı sarayı ile gurur duyacaklar. Milletimin oyları ile cumhurbaşkanlığı köşküne çıkan Recep Tayyip Erdoğan gibi ondan sonra da milletin oylarıyla gelecek cumhurbaşkanları o köşkte oturacak, muhalefete rağmen oturacak, söylenen bütün cümlelere rağmen oturacak.”

Çalık, “Hani insan hakları diyoruz, hak ve özgürlükler diyoruz, biz bunun için çaba sarf ediyoruz derken, birbirine saygı göstermeyi unutan muhalefet partileri, iktidar partisine saygı göstermeyi, yapılanlara saygı göstermeyi bir tarafa bırakın, sanatçısına bile saygı göstermiyor. Bizim her daim sanatçımıza saygımız sonsuz oldu. Milletin yanında duran, haksızlığın karşısında duran bütün sanatçılarımızın hep yanında durduk. Dün Ahmet Kaya’ya yapılmak istenenler, bugün Yavuz Bingöl'e yapılmak isteniyor. Bütün basın ve muhalefet Yavuz Bingöl’e söylemedikleri lafı bırakmıyorlar. Yavuz Bingöl, dün çözüm sürecine katkı için cumhurbaşkanımızın yanındaydı, bugün çözüm sürecine katkıda bulunmak için Tunceli’de başbakanımın yanındaydı. Ama hiç milletin yanında olmayan muhalefet her daim bunlara laf söyledikleri gibi, milletin yanında durdukları için yine onlara laf söyledi. Dün CHP Genel Başkanı bu defa kafayı başka bir sanatçıya takıyor. Onun sebebi cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili yaptığı açıklama. Benim milletime, Türkiye Cumhuriyetine bunu neden layık görmüyorsunuz diye söz söyleyen Hülya Avşar’a dün kalkıyor, haddi olmadan, onun üzerinden plan yapmak için gündeme gelmek için, Hülya Avşar üzerinden gündeme gelmek için kalkıyor Hülya Avşar’ı eleştiriyor. Hiç kimseye saygınız yoksa, iktidara saygınız yoksa, millete saygınız yoksa, sanatçıya nasıl saygınız olsun. Bugün İbrahim Tatlıses bir açıklama yapıyor, ‘Bu millete bu cumhurbaşkanlığı sarayı yakışır’ diyor. Şimdi inanıyorum ki yarın bu defa Ahmet Kaya’ya yapılan, Yavuz Bingöl’e yapılan, bu sefer İbrahim Tatlıses’e yapılmak istenecek. Ama milletimiz buna izin vermeyecek” şeklinde konuştu.

TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ..

AKP Kuluncak ilçe kongresinde eski başkan Mustafa Maçit yeniden aday olmazken, seçime tek liste ile gidilerek ilçe başkanlığına Ahmet Boyraz getirildi.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM ASIL: Ahmet Boyraz, Mehmet Kavak, Bayram Kaya, Suat Nacar, Yusuf Yumuk, İbrahim Zengin, Murat Akdaş, Tamer Nacar, Osman Şahin, Şükrü Kalkan, İrfan Demir, Gürsel Yılmaz, Ali Cengiz, H.İbrahim Gördem, Ercan Çoban,

YÖNETİM KURULU YEDEK: Asef Acar, Ayşe Sağlam, Nedim Kayış, Adem Çelik, Hasan Özer, Şengül Düzdemir, Bekir Çelik, Halit Kalay, İzzet Aslan, Mustafa Güney, Saadet Yılmaz, Turan Gürbüz, Osman Cengiz, Halife Aktaş, Yusuf Sağlam,

İL KONGRE DELEGELERİ ASIL: Ahmet Boyraz, Mehmet Boyraz, Murat Geyik, A.Kadir Nacar, Yusuf Eser, Abbas Dinç, Bayram Göğebakan, Ömer Kalkan, Mustafa Kayış, Yusuf Boyraz, Soner Nacar.

İL KONGRE DELEGELERİ YEDEK: Hüseyin Yılmaz, Erdoğan Gürbüz, Hüseyin Koca, Mehmet Kul, H.Hasan Sağlam, İzzet Yıldırım, Muharrem Şahintürk, H.Hüseyin Rağbet, Yusuf Sağlam, Kurtuluş Mecit, Ali Korkmaz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız