SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millete Rağmen Siyaset Yapılamaz"

0
Güncellendi - 2019-11-09 01:57:33
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı ,Cumali Durmuş Malatya’da sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinden sonra İyi Parti il binasında partililerle bir araya geldi.

Durmuş; gazetecilere yaptığı açıklamada partinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Cumali Durmuş, " Yeni döneme partinin bütün unsurlarının daha hazır hale gelmesi ,kurumsal kimliğinin tamamlamış şekilde saha çalışmalarına çıkması, teşkilat birimlerinin çalışmalarını toplumla ilişkilerini yerinde tespit ve gözlemleme için bu seyahatteyiz. 13 vilayetimizi sırası ile ziyaret edeceğim İyi Parti olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşme imkanımız oluyor ve partimizin görüşlerini paylaşıyoruz vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz İyi Partinin nasıl bir Türkiye tahayyül ettiğini nasıl bir Türkiye istediğini ve bunu nasıl başaracağını anlatıyoruz. Sayın genel başkanımızın selamı ile il il dolaşıyoruz."dedi.

Durmuş, "Millet ittifakı ile ilgili bir problem yaşanmıyor bireysel düşüncelerin vücut bulduğu Cumhuriyet Halk Partisindeki o arızalar kurumsal kimlikle temsil edilen Cumhuriyet Halk partisi ve İyi parti bir problem teşkil etmiyor, eğer milletin ve Devletin hassasiyetlerine mugayir işlerle ilgili bir durum var ise sorumlusu Cumhuriyet Halk Partisidir gereğini onlar yapmalıdır. Siyasette kalıcı olmanın şartı belli millete rağmen siyaset yapılamaz, iktidar talep ediyorsanız milletle mutabık kalmanız lazım öyle değerlendiriyoruz.

Bireysel çıkışlar Cumhuriyet Halk partisinin bir kusuru olarak değerlendirilmemeli Cumhuriyet Halk partisinin HADEP ile bir ittifakı yok olursa gereğini yaparız temel amaç Sadet partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Partinin içinde olduğu millet ittifakı temel ve nihai hedefi Türkiye’nin güçlendirilmiş kuvvetler ayrılığı prensibinde bütün kurum ve kuralların iyi uygulandığı eski arızalardan arındırılıp parlamenter sisteme geri dönmektir.

Dolayısı ile bu yolda zaman zaman siyasi partilerle değişik düşünceler oluşabilir biz İyi partililer açıkça milletle konuşarak anlaşarak samimiyetle siyaset yapar kapalı kapılar ardında gizli görüşmelerle bunu yapmaz millete olan saygısından yapmaz Malatya olarak partimizin çalışmalarını olumlu gördüm biraz gençlik açısından eksik gördüm bir siyasi partinin hayat damarları gençlerle oluşur biraz ilgisiz kalınmış ve ya bölgenin yörenin kendine has özellikleri diyelim 17 yıldır baskıcı bir siyasi iktidarın toplumda yarattığı korku ve endişenin gözle görülür şekilde hala devem ettiği anlaşılıyor gelecek endişesi ile iş endişesi ile gençlerimiz uzak kalıyor diyebiliriz. Partimiz çok zorluklarla kuruldu bütün engellemelere rağmen iftira ve hakaretlere varan zorlamalara rağmen iki yıl içinde parlamentoda 40 kişilik bir gurupla temsil edilen bir siyasi gücü olan Türkiye’de oyun kurucu aktör rolünü üstlenen bir siyasi partidir üç ay önceki İyi partinin fotoğrafı ile bugünkü İyi parti arasında çok fark var İnşallah daha iyi olacak." diye konuştu.

İyi Parti Malatya İl başkanı Gökmen Kenan Özdal ise teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Cumali Durmuş’u Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Özdal, "Cumali Durmuş ve il yöneticilerimiz ve ilçe başkanlarımızla toplantılar yapılarak çalışmalar hakkında bilgiler verdik Malatya’da sivil toplum kuruluşları ziyaretleri yapıldı ve vatandaşlarımızla bir araya geldik." dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız