SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletimiz Hesap Soracak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri ve adayları Taha Özhan, Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Mustafa Şahin ile Ufuk Önalan seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyorlar.

"YENİ MÜJDELER VAR"

AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, TESK yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Keskin, “Özellikle sayın başbakanımızın açıkladığı ve muhalefet partilerinin de esnaf ve sanatkara yönelik verdiği müjdeler bizleri son derece mutlu etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın esnafımıza ÖTV’siz ve KDV’siz araç imkanı sağlamışlardı. Biz ÖTV’ye Ömür Tüketen Vergi diyoruz. AK Parti bunu kaldırıyor. Esnaf ve sanatkarımızın bir diğer sıkıntısı ve beklentisi de emekli olup da işine devam eden esnafımızdan yapılan 15 kesintinin yüzde 10 indirilmesine karşın bunun tamamen kaldırılmasıdır. Biz ayrıca Bağ-Kur emeklisinin maaşının yükseltilmesini hem sayın cumhurbaşkanımızdan ve hem de sayın başbakanımızdan talep ettik. Sayın başbakanımızın seçim programında esnaf ve sanatkara yönelik olarak getireceği uygulamalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ben verilen müjdelerin ve verilen sözlerin yerine getirileceğine ben yürekten inanıyorum. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın gelmesini beklemek mümkün değildir. Siyasi istikrarla insanlarımız önünü görürse arkasından ekonomik istikrarın, huzurun, kardeşliğin ve barışın daha da pekişeceğine inanıyorum.  Ayrıca siyasi partilerimizin uzlaşma kültürünü mutlaka yerine getirmeleri lazım. Milletlin iradesi ve kararı 1 Kasım’da ne çıkarsa çıksın, artık bütün siyasilerimin milletin verdiği karara eyvallah demelerini bekliyoruz” dedi.

Malatya milletvekili Taha Özhan ise, “Sayın Keskin’inde ifade ettiği, toplumun içerisinde kılcal damarların, yaşanan bütün ekonomik, siyasi, sosyal gelişmeleri herkesten önce hisseden, derli ve toplu bir şekilde örgütü vasıtasıyla hem siyasete, hem topluma gerekli mesajları uzlaşı zemininde bazen de yürütmenin, hükümetin iş yapması için  belki onları teşvik edici şekilde dile getiren bir teşkilatımız. Dolayısıyla vazgeçilmez bir örgütlenmeden bahsediyoruz. Bir kere o ÖTV ile ilgili mesele hayata geçirilecek.  Sayın başbakanın konuşmasında yer alan şeyler beyannamemizdeki bazı başlıklardı, özetti. Elbette o bakidir, ÖTV müjdesi hayata geçecektir, Hükümet kurulur kurulmaz. Bunların üzerine biz bu yeni beyannamede kaldıki ana metne bakılınca orada görülecektir yeni müjdeler var. Önümüzdeki iki hafta içinde bu müjdeleri sayın başbakanımız dile getirecektir. Özellikle ulaştırma sektöründeki esnaf kardeşlerimizin vergiden kaynaklı avantajlarını sonuna kadar kullanacaklar. Aynı şekilde esnaflık yapan, ama emekli olan insanlarımız için bir kesinti vardı, bu konuda çok ciddi bir talep vardı, biz onu ortadan kaldırdık. Tıpkı yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağımız gibi. Bunların her birisi  çok büyük bir girdiler sağlıyor. ÖTV meselesi, araç yenilenirse kredi verilmesi meselesi, bunlar ciddi anlamda kaliteyi arttırıcı, finansman sağlayıcı adımlar. Aynı şekilde esnaf ve KOBİ’lere yönelik biz yeni beyannamemizde yeni bir pakette açıkladık. Gençlerimize yönelik onları esnaf olmaya, onları küçük ölçekli işletme kurmaya, iş sahibi olmaya, aynı şekilde esnafımızın da gençlerimizi istihdam etmeye çok önemli iki tane program açıkladık. Bunlardan birincisi gençlerimiz  meslek sahibi olmayı tercih ederlerse,  burada esnafımız işveren olarak, bir gencimiz her hangi bir meslekte o esnafımızın yanında çalışmak isterse, o gencimiz eğitim kurslarına gitmek şartıyla, o esnafımızın yanında işe girdiğinde biz 1 yıllık maaşını ve sigortasını karşılayacağız. Bu esnafımızın üzerindeki büyük bir yükü ortadan kaldıracak. Asgari ücreti de İnşallah Aralık ayındaki görüşmelerde bin 300 TL  olmasın teklif edeceğiz” diye konuştu.

"MİLLETİMİZ HESAP SORACAK"

AKP'li Öznur Çalık ve 6. sıra adayı Ufuk Önalan, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürdü. İnönü Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Çalık ve Önalan, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.  Sıtmapınarı'ndaki esnaflardan 1 Kasım'da destek isteyen Çalık, vatandaşlarla da uzun süre sohbet etti. Çalık ve Önalan daha sonra İffet Kadınlar Derneği tarafından açılan kermese katıldı.

Çalık, "Biz, 7 Haziran'a kadar çok önemli bir mücadele verdik. 3 Kasım 2002 öncesi Türkiye'yi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. 3 Kasım 2002'den sonra Türkiye'de çok büyük bir değişim başladı. Elektriğinde, suyunda, havaalanında, uçağında, köprüsünde, ulaşımında, sağlığında, eğitiminde, hastanelerinde, eczanesinde her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Türkiye, 2013 yılına kadar bu değişime devam etti. Ekonomik kalkınmasını, kişi başına düşen milli geliri 11 bin dolara çıkararak devam etti. Bunun yanı sıra üçüncü köprüyü, üçüncü havaalanını, tankları yaparak, dünyada 'Biz, Türkiye olarak ayakta duruyoruz' dedi. IMF'ye borcu kapadı. İşte o 2013 yılında ne olduysa oldu. Herkes, 'Türkiye büyüyor, gelişiyor, ayakları üzerinde durdu. Türkiye koşmaya başlıyor. Dünyanın büyük devletleri içerisinde yerini alacak' diye endişeye kapıldı. Başlattıkları Gezi olaylarıyla birlikte Türkiye'yi bir kaos ortamına soktular. Gezi olaylarını yapanlar 3 ağacı bahane etmişlerdi. Ardından 17-25 Aralık darbelerini yaptılar. Ardından 6-7 Ekim olayları Kobani bahane edilerek, her tarafı yaktılar, yıktılar. Yüzde 52 ile milletin seçtiği Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı oldu. Görevi çok kıymetli, aslanlar gibi bir hocaya Ahmet Davutoğlu'na teslim etti. Ahmet Davutoğlu'nun aldığı görevle Türkiye yine bildiği yoldan şaşırmadan devam etti. O dünya devletlerin, Türkiye'deki maşaları, Türkiye'yi karıştırmak üzere kendilerini kullandırttılar” şeklinde konuştu.

Milletin 1 Kasım'da sandık başına giderek, yapılanların hesabını soracağını ifade eden Çalık, "2013'e kadar Türkiye'nin o yükselen fotoğrafını sağlayan AK Parti iktidarını ortadan kaldırmak için hedefe Recep Tayyip Erdoğan'ı koydular. Ahmet Davutoğlu'nu koydular. AK Parti'yi koydular. 7 Haziran'da oluşturulan bloğu herkes iyi biliyor. Bahçeli ile HDP'nin yan yana gelme ihtimali var mıydı? 7 Haziran'da hepsi yan yana geldi. HDP, Bahçeli, CHP yan yana geldi. Milletimiz bunların hesabını soracak. Milletimizin hesap soracağı gün, 1 Kasım günüdür” sözlerini kaydetti.

“GELECEĞİMİZİ DİREKT ETKİLEYECEK BİR SEÇİM”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Akçadağ ilçesinde sürdürdü. Seçime kısa bir süre kala sıkılmadık el bırakmamak için her gün vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Tüfenkci, tarihi seçim için destek istiyor. Ülkenin giderek bir kaosa doğru sürüklenmek istendiğini belirten Tüfenkci, bu gidişata ancak ve ancak ‘millet’in son verebileceğini vurguladı. 

Bülent Tüfenkci AKP'nin 13 yıldır dayandığı tek gücün millet olduğunu kaydederek, ne zaman başları sıkışsa millete başvurduklarını belirtti. Milletin 1 Kasım'da istikrardan yana oy kullanacağına inandıklarını dile getiren Tüfenkci, vatandaşların 1 Kasım'da kullanacağı oyla Türkiye'ye bir istikamet çizeceğini söyledi.

Tüfenkci 1 Kasım'da istikrardan yana, iktidara en yakın olan parti AKP'den yana milletin tercihini kullanacağına inandıklarını ifade etti. 7 Haziran'da ortaya çıkan tabloda hükümetin oluşamadığını kaydeden Tüfenkci, milletin yeniden bir yol çizmesi için 1 Kasım'da sandık başına gidileceğini belirtti. 

Milletin 1 Kasım'da bir anlamda geleceğini oylayacağına dikkat çeken Tüfenkci, "1 Kasım'da kullanacağımız oy; bizim gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, kadınlarımızın geleceğini de etkileyecek bir seçim olacak. Bu artık partiler üstü bir mesele oldu. 7 Haziran'da kim nereye, nasıl oy vermişse, verdi artık. Bundan sonra bir kereliğini de olsa ama güçlü bir şekilde AK Parti'ye, istikrardan yana, huzurdan yana oy kullanması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ KİMİN NE OLDUĞUNU GÖRDÜ”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Hekimhan ilçesini ziyaret eden Şahin, ilçe sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaş ve esnaflarla uzun süre sohbet eden Milletvekili Şahin, AKP’nin 78 milyona sahip çıkan bir parti olduğunu belirtti.

“Bizim her zaman olduğu gibi bundan sonra da en büyük gücümüz millet olacak” diyen Şahin, şunları kaydetti:

“Biz milletimiz için çalışıyoruz. Devleti, millete hizmetkar kılabilmek için 13 yıl boyunca elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Seçim beyannamemizde herkese müjdelerimiz var. Elbette tüm partiler halka beyannamelerini sundu. Hepsinin halka vaatleri vardır ama bu millet, kimin vaadini yerine getirip getirmeyeceğini, kimin sözünü tutup tutamayacağını çok iyi bilir. Biz de hayal tacirliği yok. Maaşlara artış yapıyoruz, taşerona kadro veriyoruz. Yemde ve gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Emekli vatandaşlarımıza yeni zamlar vereceğiz. Esnafımıza faizsiz kredi veriyoruz. Tüm gençlerimize yurt imkanı sağlayacağız. Şunu özellikle belirtmek istiyorum: Beyannamemizde 78 milyona da müjdelerimiz var.”

Milletvekili Şahin 1 Kasım'da milletin önemli bir tercih yapacağına da dikkat çekerek, “1 Kasım seçimleri bizim için çok kritik bir dönemeç. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bugüne kadar yapılanları yüce milletimiz, çok net bir şekilde gördü. Paralelcisiyle, irili ufaklı bütün muhalefet partilerinin niyetlerinin ne olduğunu en bariz şekilde gördük. Bu ülkede bir daha kanın akmaması, istikrarın bozulmaması için, çalışandan işverenine kadar her kesimin özveriyle baktığı bir tek şey, bu ülkede güçlü bir iktidarın olması gerektiğidir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız